UV222

TURVAA TARTUNTATAUTEJA VASTAAN

Winled suunnittelee ja toimittaa UV222®-valaisimia ihmisten turvaksi kaikkiin tiloihin. Perinteistä UV-valoa on käytetty pitkään tilojen ja esineiden desinfiointiin esimerkiksi sairaaloissa, UV222-tuotteet ovat uusia ja innovatiivisia ratkaisuja COVID19 ja muita patogeenejä vastaan, turvallisesti.

Miksi UV222?

Terveys
Winledin yksinoikeudella maahantuoma desinfiointivalaisin on turvallinen ja myrkytön tapa suojautua viruksilta ja bakteereilta. Laite hyödyntää UV222 aallonpituutta ja Ushion patentoimaa Care222-filtteröintiteknologiaa. Laitteet valmistaa UV Medico Tanskassa.
Turvaa organisaatiosi toiminta
Kausi-influenssat ja myöskin COVID leviävät nopeasti ja voivat vaarantaa organisaatiosi toiminnan tai aiheuttaa poikkeuksia laadussa. Terveystalon tekemän tutkimuksen mukaan yhden henkilön sairaspoissaolot kustantavat yritykselle noin 1500 € vuodessa.
Asenna ja unohda
Valaisimen älykäs ohjaus varmistaa ACGIH® ja GLAn suosituksien, sekä ISO 15858 ja IEC 62471 standardien mukaisen säteilysuosituksen noudattamisen turvallisesti. Firmware päivityksellä valaisimen toiminta on aina voimassa olevien standardien ohjeistuksen mukainen. Valaisimet ohjelmoidaan toimimaan tilan käytön ja valaistussuunnitelman tietojen perusteella.

Desinfiointitapojen erot

Turvallisuus
Tehokkuus
Huolto & ylläpito
Suojauksen elinikä
Käyttökohteet
WINLED
UV222
***Valo 222 nm ei läpäise ylempää ihokerrosta, koska ylempi ihokerros koostuu kuolleesta proteiinista. Tämä kerros absorboi kaiken 222 nm:n valon aallonpituuden. Puhdsitus ei altista myöskään myrkyille tai kemikaaleille. 222nm pysähtyy täysin sarveiskalvoon, joten se ei vahingoita silmiä.
***Deaktivoi jopa 99,9 % taudinaiheuttajista sekä ilmassa että pinnoilla muutamassa minuutissa. UV222-valo on tehokas tapa suojautua ja sen desinfioiva vaikutus toimii myös tiloihin tuotuihin laitteisiin ja siellä liikkuviin ihmisiin.
***Asenna ja unohda. Valaisimen pitkä käyttöikä takaa huoltovapaan toiminnan ja vaihtovälistä valaisin ilmoittaa merkkivalolla.
***Tilojen suojaus on jatkuvasti alkuperäisellä tasolla eikä se heikkene. Laite ilmoittaa välittömästi, kun valonlähde on vaihdettava ja toimivuudesta on näin 100% varmuus.
***UV222-valaisinta voidaan käyttää ihmisten suojaamiseen sisällä ja ulkona. Valaisinta voidaan liikutella ja ne soveltuvat väliaikaiskäyttöön, esimerkiksi tapahtumiin. UV222-valo soveltuu hyvin elintarvikkeiden käsittely- ja pakkaustiloihin.
UV
*Inaktivoi bakteerit ja virukset, mutta ei voida käyttää ihmisten ollessa paikalla. UV-valoa ei tule käyttää käsien tai muiden ihonalueiden steriloimiseen, sillä UV-säteily voi aiheuttaa ihon ärtymistä ja palamista. Tämä kasvattaa myös ihosyövän riskiä.
***Valo tuhoaa bakteerit ja virukset ilmasta ja pinnoilta.
***UV-ledein toteutetut ratkaisut ovat pitkäikäisiä.
***Tuotteiden pitkät eliniät ja ammattikäyttöön tarkoitetut tuotteet ilmoittavat toimintahäiriöistä tai huollon tarpeesta. Näin varmistetaan suojauksen elinikä.
*UV-valo soveltuu hyvin suljettuihin puhdistus kaappeihin ja tiloihin. Suljetuissa tiloissa kulkua voidaan valvoa tai estää, jotta ihmiset eivät ihmiset altistumaan haitalliselle säteilylle.
Pintojen puhdistus ja suojakäsittelyt
**Kemikaalit, pinnoitteet ja siivousaineet voivat sisältää allergisoivia aineita.
**Pintojen puhtaanapito vaikuttaa osittain myös ilman puhtauteen. Tiloissa liikkuvien ihmisten vaatetuksen, heidän ihonsa tai uusien laitteistojen puhtautta ei voida taata.
**Siivoaminen ja pintojen käsitteleminen voi olla merkittävä kustannus silloin kun puhtaustason pitää olla korkea.
**Siivoaminen on jatkuva prosessi ja muutokset tilojen käyttöasteessa tai tarkoituksessa voivat vaikuttaa suojauksen kattavuuteen. Tiloihin tuodut uudet huonekalut tai laitteet eivät välttämättä olekaan suojaaine-käsiteltyjä ja suojauksen toimintavarmuus voi heikentyä.
*Pinnoitteiden käyttö nimensä mukaisesti rajoittuu pintoihin.
Ilmanpuhdistimet
(UV)
**Ilmanpuhdistimet aiheuttavat ilmavirtauksia ja sekoittavat ilmamassoja
**Ilmanpuhtaus vaikuttaa osittain myös pintojen puhtauteen, mutta ei ole tehokas keino estää tartuntoja pinnoilta.
**Ilmanpuhdistimien suodattimien vaihtoväli voi olla jopa alle puolivuotta.
**Ilmanpuhdistimet ovat pitkäikäisiä. Virhetilanteessa tai suodattimen likaantuessa, laitteet yleensä ilmoittavat huoltotarpeestaan. Näin toimintakyvyn varmistaminen on helppoa.
*Ilmanpuhdistimen käyttö ei ole hyödyllistä ulkotiloissa tai niihin verrattavissa tiloissa.
Miksi UV222 valo on
turvallinen ja tehokas?

UV222 on kehitetty ja suunniteltu yhteistyössä tutkijoiden, insinöörien, lääketieteen ammattilaisten sekä useiden yliopistojen kanssa ja se on perusteellisesti testattu ja dokumentoitu. UV222:n on osoitettu inaktivoivan ilmassa kulkevien ja pintaan sitoutuneiden tarttuvien patogeenien DNA:ta muutamassa minuutissa.

10 minuuttia

=

4 vuotta

Merkittävä ero UV222-valon kanssa on sen rajoitettu kyky mennä ihomme ulkokerroksen läpi. Tämä ulkokerros, stratum corneum, koostuu kuolleista ihosoluista ja proteiinista, jolloin se toimii ensisijaisena esteenä kehomme ja ympäristön välillä. Kyseinen kerros absorboi kaiken UV222:n valon, joten se ei pääse alla oleviin eläviin soluihin kuten esimerkiksi 254 nm aallonpituus, joka voi tunkeutua ihomme kerroksiin ja aiheuttaa palovammoja, ihosyöpää sekä vaurioita ihosolujemme DNA:lle.

Käyttökohteet

 • Sairaalat, terveyskeskukset ja muu terveydenhuolto
 • Lentokentät, terminaalit ja asemat
 • Puolustusvoimat
 • Pelastustoimi, Palolaitoikset, Ambulanssit
 • Hoitokodit, palveluhuoneistot
 • Julkinen liikenne
 • Yliopistot, koulut ja päiväkodit
 • Urheilu- ja Konserttipaikat sekä muut juhlatilat
 • Kuntosalit ja kampaamot
 • Kulttuuritilat kuten museot, teatterit ja klubit
 • Baarit, kahvilat ja ravintolat
 • Hotellit ja majoituspalvelut
 • Asuin- ja toimistorakennukset
 • Yritysten toimitilat ja asiakastilat

UV222 VALON TOIMINTA, HUOLTO & YLLÄPITO

 • UV222-valoa voidaan käyttää kaikissa tiloissa ja se on turvallinen käyttää ihmisten läsnä ollessa. Se vähentää merkittävästi yleistä bakteerikuormaa ja eliminoi patologisia bakteerilajeja päivittäin.
 • Patentoitu turvasuodatin, joka on sisäänrakennettu 222UV-valoon, estää kaikkien haitallisten aallonpituuksien vuotamisen. Lisäksi integroidut älykkäät anturit ja ohjaimet varmistavat EU:n turvallisuusdirektiivin 2006/25/EY noudattamisen.
 • Ei riskiä haitallisista suurista UV-C-annoksista - lamppua ohjaa UV Medicon älykäs ohjelmisto ja sen konfiguroi sertifioitu asentaja.
 • UV222 installaatiot toimivat suunniteltujen määritysten mukaisesti ja varmistavat tavoitellun puhdistustason.
TIEDE UV222 TAKANA

UV-C-puhdistuksen ydinperiaate on ollut olemassa vuosikymmeniä ja sitä on laajalti käytetty kriittisissä olosuhteissa. UV222 aallonpituus on mullistava tieteen läpimurto, jonka on mahdollistanut laaja tutkimus- ja kehitystyö, sekä valmistusteknologioiden kehitys. UV Medico ja sen kumppanit ovat osallistuneet lukuisiin turvallisuus-, tehokkuus- ja suorituskykytutkimuksiin.

UV-valo on osa auringonvaloa, ja kuten tiedät, liiallinen altistuminen auringonsäteille voi olla haitallista.

Ultraviolettispektri jaetaan yleisesti UV-A:ksi, jonka aallonpituudet ovat 320-400 nm; UV-B, noin 280 - 320 nm; ja UV-C, noin 200 - 290 nm.

UV222-valon tehon hyödyntäminen on tärkeää, koska sillä voidaan desinfioida pintoja ja neutraloida viruksia sekä bakteereja sisältäviä hiukkasia, jolloin se tarjoaa turvallisen ympäristön tilan käyttäjille.

Ushion patentoiman ainutlaatuisen suodatinteknologian ansiosta UV222 säteilee kapealla UV-spektrillä, joka on turvallinen ihmisen altistumiselle.

UV222 EI LÄPÄISE IHOKERROSTA
UV222 ei läpäise ylempää ihokerrosta. Ylin ihokerros koostuu kuolleesta proteiinista ja tämä kerros absorboi kaiken 222 nm:n valon, joten se ei päästä sitä alla oleviin eläviin soluihin.
UV222 EI VAHINGOITA SILMIÄSI
UV222-valo imeytyy täysin sarveiskalvoon, joten se ei vahingoita silmiä. Esimerkiksi suodattamaton UV-säteily voi aiheuttaa ihmiselle kaihia, joten UV222 on silmille turvallinen.
EKOLOGINEN RATKAISU
UV222 valo on täysin turvallinen ihmisille, eläimille ja kasveille. UV222 valo ei sisällä elohopeaa ja desinfiointi tapahtuu ilman kemikaaleja.

Haluatko kuulla lisää?

Kerromme mielellämme lisää UV222 valaistuksen hyödyistä.