Vuoden urheilujuntti - Juhani Tamminen
Eemeli Peltonen

Vuoden urheilujuntti - Juhani Tamminen

Skoda-cup on taas käynnissä, ja kukkakuvioiset kymmenen värin pikkutakit on kaivettu taas Marimekon jämävarastolta Tamin ylle Maikkarin lätkästudioon.

Juhani Aurinkokuningas Tamminen. Suomalainen ”jääkiekkolegenda”.

70-luvun urheilu pääsarjatasolla oli hieman erilaista. Jos olit luonnostaan urheilullinen ja lahjoja löytyi joukkuelajeihin, saatoit pelata kesällä pääsarjajalkapalloa ja talvella pääsarjakiekkoa. Vaatimustaso oli mutu-tuntumalla suunnilleen samaa kaliiberia, mitä nykyään on molemmissa lajeissa aladivarit. Nykyinen ammattiurheilu on täydellisesti eri asia verrattuna Tammisen aikana koettuun ammattiurheiluun.

Juhani Tamminen on häpeä suomalaisille jääkiekkoilijoille. Tammisen realiteetit ovat hämärtyneet, eikä hän tunnu ymmärtävän omasta lajistaankaan enää juuri paljoakaan. Pelkästään näiden kisojen aikana Veli Tammisen kommentit Patrik Laineen maanpetturuudesta sekä sanaharkka Juha-Matti Aaltosen kanssa todistavat kyseisesta Aurinkokuninkaasta jo paljon.

Tässä aiheeseen liittyvä osuva Iltalehden artikkeli.

Juhani Tammisella taitaa olla noussut nesteet huppuun. Omat saavutukset ovat pääasiassa SM-liigasta. Wikipedia tietää kuitenkin myös kertoa Tamin pelanneen myöskin Japanin jääkiekkoliigaa voittaen hopeaa ja pronssia kolmen joukkueen sarjasta!

Juhani Tamminen ja värikkäät puvut

En tiedä kenen mielestä tämä kyseinen henkilö voi olla jotenkin edesauttava Suomen jääkiekkoa kohtaan. Tämäntyyppistä pelle hermannia ei kehtaa kuunnella edes huumorimielessä. Maskottina tämä lihapulla on jo kulunut vitsi. En suosittele edes paluuta valmennushommiin. Nekään eivät ole menneet lähiaikoina ihan putkeen.

Maikkari: Ottakaa tuo kasvis nyt jo pois sieltä studiosta keikkumasta. Palatkoot vaikka takaisin tanssimaan tähtösten kanssa. Urheilun kanssa tällä ei ole mitään tekemistä.

Eemeli Peltonen

Eemeli Peltonen

Olen Winledin asiakaspalvelusta sekä tilausliikenteestä vastaava veijari. Baarimikon hommat, jalkapalloilu, festarit, musiikki ja ystävät kuuluvat tiivisti varsin rauhattomaan elämään.

 
Liittyvät kirjoitukset
Kommentit tarjoaa Disqus