Valaistussuunnitelma, joka herätti kotimme henkiin
Vieraskynä

Valaistussuunnitelma, joka herätti kotimme henkiin

Kesällä 2017 kotimme rakentaminen maalle oli hiljalleen alkanut ottaa askeleita kohti konkretiaa. Talon pohjapiirustukset olivat lähes valmiit ja kaupat talotehtaan kanssa tehtynä. Rakentajanoviiseina olimme pitäneet alusta saakka itsestäänselvyytenä, että haluamme ammattilaisen suunnitteleman talomme sisäpinnat värimaailmasta valaistukseen. Värisävyjen valinta olisi vielä tuntunut kohtuulliselta työltä, mutta ajatus siitä, että suunnittelisimme itse kotimme valaistuksen, sai meidät tuntemaan olomme huvittuneiksi jo valmiiksi. Olisihan se tarkoittanut roikkuvalaisimien ylikäyttöä - paremmasta kun meillä ei ollut ennen ammattilaisen mielipiteiden kuulemista tietoa. Tämän vuoksi törmätessämme Winledin-kampanjaan Mikkelin asuntomessuilla, tartuimme heti loistavaan yhteistyötilaisuuteen.

Olohuoneessa on suunniteltu tunnelmallista, mutta kirkasta LED-valoa.

Koska talomme toimitus oli sovittu vasta keväälle 2018, meillä ei ollut kiirettä valaistussuunnitelman etenemisen kanssa. Ehdimme syksyn aikana miettiä rauhassa kotiimme sopiva valaistusratkaisuja. Winledin suunnittelija oli koko ajan aktiivisesti mukana ehdottamassa hyviä ideoita ja vastaamassa meidän välillä hölmöiltäkin tuntuviin kysymyksiin. Valaistussuunnitelman kruunasi suunnittelijamme tekemät 3D-kuvat kodistamme, jotka eivät vain auttaneet suunnitelman hahmottamista ja edistämistä, mutta myös herättivät kotimme aivan uudella tavalla eloon!

Valaistussuunnittelu ulkotiloista

Teemat valaistuksellemme suunnittelun alussa olivat yksinkertainen, tyylikäs ja moderni. Samalla toivoimme, etteivät ratkaisut olisi liian erikoisia (toki muutama ei-perinteinenkin ratkaisu oli tervetullut) tai tyyriitä. Talomme sijaitsee maaseudun alueella, jossa ei ole katuvaloja, joten toivoimme panostusta myös talomme ulko- ja pihavalaistukseen. Koemme niiden olevan erittäin tärkeässä tehtävässä kutsuvalta tuntuvan kotitalon luomisessa.

Epäsuora valo sopii kodin valaistukseen

Ja niistä roikkuvalaisimista…

Valaistusta suunnitellessamme opimme, että kattoon asennettavat roikkuvalaisimet eivät ole enää pitkiin aikoihin olleet valon tuomisen roolissa, vaan lisääntyneiden spottivalojen vuoksi niiden tehtävä onkin olla enemmänkin koristeena. Tätä oli hankalaa selittää kommentoivalle lähipiirille, jonka mielestä kattolampun paikkoja pitää olla ehdottomasti jokaisessa tilassa!

Valaistusuunnitelman lopputulos oli todella hyvä, ja mikä parasta, pysyimme myös budjetissa. Valojen toimitus ja asennus on meillä vasta kesällä/syksyllä 2018 (valaisimien toimitusajankohdasta pystyi sopivaan joustavasti), joten nyt jäämme vain odottamaan innolla muun raksaprojektin edistymistä ja sitä lopputuloksen näkemisen hetkeä, kun valot laitetaan ensimmäistä kertaa päälle!

Postauksen on kirjoittanut asiakkaamme Riikka ja valaistuksen suunnitteli Lauri Laine.

Vieraskynä

Vieraskynä

Lue lisää kirjoituksia tältä kirjoittajalta.

 
Liittyvät kirjoitukset
Kommentit tarjoaa Disqus