Mistä kannattaa ostaa led-valaisimet?
Tuukka Hietamäki

Mistä kannattaa ostaa led-valaisimet?

Suomi on hyvin kehittynyt länsimaa, missä ihmisillä on usein varaa miettiä eri vaihtoehtoja kuluttajan näkökulmasta. Monesti punnitaan, mistä hankkisin tarvitsemani tuotteen tai palvelun. Arvostanko laatua vai päädynkö halvimpaan vaihtoehtoon (valitettavasti kovin usein halvin ei ole paras) vai löydänkö kenties näistä hyvän kompromissin. Usealla meistä on jossain vaiheessa mielenpäällä satsaus valaistukseen. Tällainen tilanne voi tulla vaikkapa remontoidessa tai rakentaessa uutta. Tälläinen tilanne voi tulla hyvinkin myös yrittäjänä eteen tai henkilönä, joka vastaa työnantajansa kiinteistöistä.

Teollisuusvalaistus Ufo 100W:lla

Led on päivän sana. Mikäli suunnittelija on suunnitellut vanhoja valaisimia joihinkin kohteisiin niin urakoitsijoiden suunpielet kääntyvät ylöspäin. Led-valaisimien eduista voisi kirjoittaa montakin blogia, mutta lyhykäisyydessään energiansäästö, pitkäikäisyys sekä tänä päivänä jo varsin kuluttajaystävällinen hinta tekevät led-tekniikasta ylivoimaisesti järkevimmän vaihtoehdon.

Mistä siis kannattaa hankkia näitä valaisimia? Uusi valaistustekniikka on houkutellut jo pelkästään Suomen markkinoille kymmeniä, jos ei satoja alan toimijoita. Tämän lisäksi luonnollisesti internetin kautta pystyy tilamaan kaikkea klemmareiden ja vaimon väliltä. Myöskin paikalliset rautakaupat ja marketit näyttävät myyvän led-tuotteita. Kenen puoleen kannattaa kääntyä? Tässä blogissa kerron avoimesti vaihtoehdoista sekä niiden mukana tuomista hyvistä ja huonoista puolista. Alkuun laitan plussia ja miinuksia eri tavoille ja lopuksi vielä avaan tätä asiaa.

Tilaaminen internetistä

+ Laaja valikoima eri valaismia
+ Tilaaja pystyy valitsemaan eri hintakategorioista
- Laatu selviää ajan myötä
- Asennettavuus? Tuleeko lopulta säästöä?
- Tuotetakuu ei välttämättä toimi
- Sähkömies ei voi antaa takuuta tuotteelle

Ostaminen marketista

+ Sinua palvelee joku joka tietää tuotteista
+ (Toivottavasti) laatuun on satsattu
+ Tuotetakuu toimii
- Asennettavuus? Tuleeko lopulta säästöä?
- Sähkömies ei voi antaa takuuta tuotteelle

Kääntyminen sähkömiehen puoleen

+ Sähkömies pystyy usein tarjoamaan eri ratkaisuja
+ Tuotteet ovat laadukkaita
+ Sähkömies voi antaa takuun sekä työlle, että tuotteelle
+ Lisäpalvelut, kuten valaistussuunnittelu tai energiansäästölaskelmat
+ Asentaminen on nopeampaa tutuilla tuotteilla = pienempi lasku
- Laadulla on oma hintalappunsa

Olohuoneen valaistus

Nämä ovat kolme yleisintä väylää hankkia valaisimia. Päätöstä tehdessään kannattaa huomioida, että netistä tilatut tai marketista ostetut valaisimet ovat usein sähkömiehelle vieraita ja näin ollen asennus saattaa hyvinkin maksaa sen verran enemmän, mitä säästit valaisimia hankkiessa. Voi olla, että esimerkiksi yhteensopivan himmentimen löytämiseen kuluu luvattoman paljon aikaa. Lisäksi tärkeä seikka on, että mikäli sähkömies toimittaa sinulle valaisimet hänen kauttaan, pystyy hän antamaan myös tuotteille takuun. Rehdit sähkömiehet eivät myy muita kuin laadukkaiden valmistajien tuotteita. Oli valmistaja sitten Airam, Philips, Winled tai joku muu laatuun satsaava taho niin takuut ovat järjestäin viiden vuoden molemmin puolin. Vaikka esimerkiksi Winledillä puhutaankin reklamaatioiden määrässä desimaaleista, niin aina teknisissä laitteissa tulee olemaan ongelmia. Näin on valaisimien lisäksi myös autoissa, puhelimissa, kodinkoneissa jne. Tärkeintä onkin hoitaa myös reklamaatiotapaukset ripeästi ja luotettavasti.

Asuntomessukohde

Henkilökohtainen neuvoni on kääntyä sähköurakoitsijan puoleen valaistusasioissa. Näin voit olla varma, että saamasi tuotteet ja palvelut ovat asiallisia. Varmasti urakoitsijan kontakteilla sinulle pystytään tarjoamaan juuri sinulle sopiva valaistusratkaisu, oli se sitten keittiöön tai tuotantolaitokseen. Tietenkään tämä ei ole kaikkia varten. Moni tämän jälkeenkin tulee tilamaan tuotteita netin kautta ja tämähän on täysin sallittua. Kannattaa kuitenkin muistaa, että tarvitset sähkömiehen asentamaan nuo tuotteet jo lain määräämänä. Esimerkiksi rakennus- tai remonttibudjettia hahmotellessa, kannattaa merkata oma osio valaistukselle. Hyvin suunnitellulla ja toteutetulla valaistuksella on uskomaton vaikutus viihtyvyyteen, turvallisuuteen sekä yleisilmeeseen.

Tuukka Hietamäki

Tuukka Hietamäki

Olen Tuukka ja toimin Winled Oy:ssä aluepäällikkönä Keski-Suomen, Savon ja Pohjois-Karjalan alueella. Asun Saarijärvellä ja työn lisäksi vietän aikaa perheeni kanssa sekä urheilen monipuoli

 
Liittyvät kirjoitukset
Kommentit tarjoaa Disqus