ESPORTSIN MATKASSA - FRANKFURT MAJOR
Toni Töyräs

ESPORTSIN MATKASSA - FRANKFURT MAJOR

Viime "ESPORTSIN MATKASSA" -blogisarjassani seikkailtiin ensimmäisessä isossa tapahtumassa Kiinassa. Tällä kertaa voisin jakaa kokemuksia Saksan matkasta, jossa pelattiin Frankfurtissa. Turnaus oli tällä kertaa Valven lanseeraama Major-tapahtuma, jonka prize pool oli $3 000 000, eli jälleen melko pienistä rahoista pelailtiin!

Tälläkin kertaa kuvailin hommia GosuGamersille, mutta tällä kertaa kaverini Saku lähti reissulle messiin. Lensin aluksi Helsinkiin, jossa tapasimme ennen lentoa Frankfurtiin. Saimme hommattua myös Sakulle Press-kortin, jolloin hänen ei tarvinnut itse maksaa sisäänpääsyä.

Stadiumin Dota 2 Boothit

Saavuttuamme Frankfurtiin, odottelimme että Andrea saapuisi Romaniasta lentokentälle. Tämän jälkeen tietenkin alkoi armoton suunnistaminen hotellille, joka oli vain kävelymatkan päässä Festhalle Messeltä, jossa turnaus tultaisiin pelaamaan.

GosuGamers haastattelemassa Fnaticia

Saavuimme ihan hyvissä ajoin hotellille, jonka jälkeen lähdimme ensimmäiseksi syömään ja kävelemään kohti peliareenaa. Perillä saimme Pressi-passit ja aloimme odottelemaan, että pelit alkaisivat. Onneksemme tapasimme Fnaticin managerin, Eric Khorin, joka pystyi bookkaamaan meille haastattelun yhden heidän pelaajansa kanssa. Tämän kuvattuamme aloin editoimaan haastattelun sekä hienosäätämään Sakun ottamia valokuvia.

EHOME Kiinasta pelaamassa

Nautimme stadionilla peleistä pääasiassa yläparvelta, josta oli helpoin pääsy Pressille tarkoitettuun huoneeseen. Stadion oli mielestäni melko tyhjillään koko turnauksen ajan, joka oli sinällään sääli, ettei ehkä parasta mahdollista tunnelmaa ollut kokoaikana.

Positiivista Saksassa oli kuitenkin se, että stadionilla tarjoiltiin olutta, jota ei tarvitse sääntö-Suomen tapaan juoda anniskelualueella. Olihan se siisti nähdä fanien innostuessa läikyttämässä janojuomaa maahan, kunnon lutuuria.

Hauskin muisto ei kuitenkaan löytynyt peleistä vaan niiden jälkeen. Olimme ruokailemassa yhdessä ravintolassa, jossa söimme Mineskin pelaajien kanssa. Ravintolassa oli myös pari muuta ihmistä ja paikka ei ollut mitenkään kovin suuri. Kun olimme lähdössä niin Saku huomasi, että hänen takkinsa oli kadonnut selkänojalta. Olimme 100% varmoja, että se oli hänellä vielä päällä ravintolaan saavuttuamme, mutta suddenly joku oli ehtinyt jotenkin pöllimään sen vaikka meistä oli aina joku pöydässä, jos joku muu kävi vessassa. Onneksi sentään takin taskussa ei ollut passia tms. sitten olisikin ollut huonompi homma. Eihän se mitään mukavaa ollut katsella, kun kaveri kylmässä, sateisessa ja tuulisessa Frankfurtissa joutui kävelemään ilman takkia, mutta kyllä se toisaalta oli huvittavaakin.

OG voitti Frankfurt Majorin

Turnauksessa tuli otettu satoja valokuvia ja paljon videota niin haastattelun kuin atmosphere-videoiden muodossa. Päivät oli pitkiä, mutta jälleen hauskaa oli. Mieleenpainuvaa oli myös "After Partyt" läheisessä pubissa, jossa tapasimme paljon suomalaisia esports-faneja. Huvittavaa oli myös se, että kokoajan oli pöytä täynnä olutkannuja, josta sai sitten kaataa omat juomansa - yllättäen suomalaiset tyhjensivät niitä hyvään tahtiin.

Kotiin päästyäni tein vielä turnauksen Top 10 - Plays -videon ja näin turnaus olikin minun osaltani käsitelty.

Kaikki tekemäni videot löytyvät YouTube-listalta.

Toni Töyräs

Toni Töyräs

Lapissa asuva sisällöntuottaja. Digiporoksi ristitty. Kylmästä kärsimisen lisäksi harrastelen valokuvausta ja videokuvausta. Seurailen myös futista ja eSportsia.

Liittyvät kirjoitukset
Kommentit tarjoaa Disqus