Valaistussuunnitelmaa tehdessämme paneuduimme vielä sisätilojakin enemmän ulkovalaistukseen - ja hyvä niin. Pohjois-Suomessa asuessamme kotimme ulkovalaistus oli vähintäänkin säälittävä, mutta Oulun seudun runsaslumiset talvet sentään kompensoivat tilannetta jonkin verran.

Kuluvan, lumettoman talven jälkeen ympäristö nykyisessä asuinpaikassamme pääkaupunkiseudulla on lähes sysimusta suurimman osan vuorokaudesta, minkä vuoksi olemme olleet hyvin kiitollisia riittävästä ja toimivasta ulkovalaistuksesta.

winled-ulkovalaistus valaistussuunnitelma

Koska seinävalaisimia on paljon, halusimme niiden erottuvan mahdollisimman vähän talon ulkoseinästä. Siksi päädyimme valkoisiin, eleettömiin ja moderneihin Hydra 12W -valaisimiin. Siirsimme näiden valaisimien toimitusta hieman pidemmälle, koska halusimme ehdottomasti odottaa valaisimesta uuden, ketjutettavan version, mikä tekee niiden asentamisesta huomattavasti helpompaa - ja on tietysti myös kustannustehokkaampi vaihtoehto.

Hydra 12w seinävalaisin ulko- ja sisätiloihin

Hydra 12W -valaisimen valokeila säätyy näppärästi, ja sen voi myös halutessaan suunnata osoittamaan pelkästään joko ylös tai alas. Valaisimen valoteho on erittäin hyvä, jolloin se toimii loistavasti myös korkean, kaksikerroksisen talon ulkoseinässä.

4000K värilämpötila toistaa ympäristön värit kauniisti, eikä tee esimerkiksi talon valkoisesta julkisivusta keltaista tai sinistä. Kaikkia ulkoseinävalaisimia ohjataan hämärä- ja kellokytkimellä, minkä vuoksi ulkovalaistus palvelee käyttäjiään aina silloin kuin pitääkin.

ulkovalaistuksen suunnitelma

Katosten pohjalaudoituksiin on upotettu samoja Kanna 12W -alasvalopaneeleita, joita löytyy kodin sisäkatoistakin. Autokatoksen alasvalot syttyvät liiketunnistimella, ja muita alasvaloja käytetään ainoastaan tarpeen mukaan.

ulkovalaistus on tärkeää

Jälleen voin antaa kymmenen pistettä Winledin asiakaspalvelusta: Yksi seinävalaisimista alkoi vilkkua epämääräisesti marraskuun pimeydessä. Mieheni otti yhteyttä suunnittelijaamme sähköpostitse - ja asia oli sillä hoidettu. Posti toi uuden valaisimen myöhemmin samalla viikolla.

autokatos-valaistussuunnittelukuva

Kuten jo talon sisävalaistuksesta kirjoittaessani totesin, olemme oppineet virheistämme. Toivon todella, että meidän kokemuksemme kodin valaistussuunnittelun tärkeydestä tavoittaa mahdollisimman monta uuden kodin rakentamista suunnittelevaa tai vanhan remontoimiseen ryhtyvää lukijaa.

Winledin ammattitaitoisten ihmisten ja kauniiden, laadukkaiden tuotteiden avulla sekä suunnittelu että toteutus onnistuu helposti!

Tämän vieraskynäkirjoituksen on kirjoittanut asiakkaamme Jonna Rehu

Lue myös sisätilojen valaistuksesta!


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 24.03.2020

Lue myös