Lasten valaisimet — lastenhuoneen valaistus ledeillä


Olennaisena osana lasten oppimista ja kehitystä on valaistus. On huomattu, että eri värilämpötiloja ja valaistustehokkuuksia hyödynnettäessä voidaan vaikuttaa oppimistehokkuuden lisäksi esimerkiksi hyvinvointiin.

Kun puhutaan lastenhuoneen valaistuksesta on tärkeää suunnitella valaistusratkaisut huolellisesti ja valita sellaiset valaisimet, jotka ovat turvalliset, pitkäikäiset ja laadukkaat.

Huomioon lasten valaisimissa otetaan monia asioita Winledin henkilökohtainen valaistussuunnittelija ottaa huomioon lukuisia eri asioita valaistusta suunniteltaessa, jotta valaistuksesta tulee viihtyisä, turvallinen ja juuri sopiva teidän kotiinne.

Kuinka valita valaisimet lastenhuoneeseen?

Winledin valaistussuunnittelusta todetaan, että lasten huoneen valaisinvalinnassa kannattaa huomioida se, että valaisin on mahdollisimman häikäisemätön, jotta tiloissa toimiminen on miellyttävää.

Myös valaistuksen tasaisuus on tärkeässä roolissa: varjottomuus ja tasalaatuinen valaistus takaavat sen, ettei silmä väsy niin helposti ja jaksaa keskittyä paremmin.

Jos lapsi esimerkiksi toimii päivittäin tiloissa, joissa valoa on liian vähän, tekee se lapsesta pitkässä juoksussa levottomamman sekä väsyneemmän.

Winledin valikoimasta yleisvalaistukseen löytyy runsaasti valaistusratkaisuita - suosittuja valaisimia kodin kohteissa on olleet Lilja ja Kanna sekä suunnattavat Libra- ja Spectri -alasvalot.

Himmennettävä LED-valaistus lapsen huoneessa Winledin alasvaloilla saadaan rakennettua lapsen huoneeseen tasainen ja häikäisemätön valaistus, jota voidaan myös himmentää esimerkiksi iltaa vasten.

Valaistuksella voidaan myös luotua toimintaan sopivia tunnelmia: himmentämällä valaistusta saadaan lapset rauhallisemmiksi ja levollisemmiksi. Kun valaistus on täysillä, jaksavat lapset touhuta, leikkiä ja iloita jopa koko päivän.

Lastenhuone vaatii usein useita erityyppisiä valonlähteitä. On olemassa lukemattomia erilaisia valaistusratkaisuita kirkkaista ja värikkäimmistä kattovalaisimista mitä erikoisemman näköisempiin yö- ja pöytävaloihin – usein ne toimivat vain sisustus- sekä koristeluelementteinä.

Lasten kehittyessä pitkät päiväunet keskellä päivää muuttuvat erilaisiksi toiminnoiksi ja tekemiseksi kuten lukemiseksi, piirtämiseksi tai vaikka pelaamiseksi. Tämän takia on hyvä keskittyä siihen, että valaistuspuoli on kunnossa ja lapsi viihtyy huoneessaan.

Yövalo tuo lapselle turvaa

Lasten yövalot

Hyvin usein lapset pelkäävät pimeää, jolloin himmeät yövalot tuovat turvaa lapselle, jolloin nukahtaminen on helpompaa ja levollisempaa.

Ei ole myöskään ennenkuulumatonta, että lapsi heräisi yöllä kesken unien, jolloin yövalosta on apua, kun tilan- ja paikan hahmottaminen on helpompaa.

Yövalo voidaan toteuttaa esimerkiksi Winledin himmennettävillä valonauhoilla ja epäsuoran valon listoilla katon rajaan. Tällä tavalla saadaan luotua hyvin muunneltava valaistus, joka myös näyttää hyvältä.

Pöytälamput sopivat esim. lukemiseen ja piirtämiseen lasten huoneessa

Lasten pöytävalaisimet

Lasten pöytävalaisimet toimivat elementtinä myös huoneen sisustuksessa ja valaistuksessa. Näitä lasten pöytälamppuja käytetään täydentävänä valona, kun tehdään esimerkiksi kotitehtäviä tai askarrellaan.

Pöytälampulla saadaan suunnattua ja keskitettyä valon juuri siihen missä sitä tarvitaan. suoritettaessa esimerkiksi lukemista tai kotitehtäviä.

Winled-valaisimia on päiväkodeissakin Pilke Tiedepäiväkodissa lapsen oppimista on tukemassa hyvä yleisvalaistus Lumina-plafondeilla. - lue koko referenssitarina tästä!

Minkälainen värilämpötila lasten huoneeseen?

Värilämpötilan valintaan vaikuttaa kodissa ennen kaikkea oma mieltymys ja joiltain osin myös kohteeseen suunniteltu värimaailma.

Valo vaikuttaa ihmisten hormonituotantoon ja valaistuksen avulla voidaan tukea biologista vuorokausirytmiä.

Uusien ohjausjärjestelmien ja valonlähteiden avulla voidaan säätää valaisimen värilämpötilaa ja valaistusvoimakkuutta vuorokausirytmin mukaan: illalla rentouttavaa lämminsävyistä valoa ja päivällä voimakkaampaa, viileäsävyisempää valaistusta leikkeihin.

Muut kodin LED-valaistusratkaisut

Olemme kirjoittaneet myös muita artikkeleita koskien kodin valaistusta, käy lukemassa myös nämä:

LED-valot kotiin

LED-valot olohuoneeseen

LED-valot saunaan

LED-valot makuuhuoneeseen

LED-valot portaisiin

LED-valot kylpyhuoneeseen

LED-valot keittiöön

LED-valot ulkotiloihin

LED valot WC — vessan yleisvalo ja meikkausvalaistus

LED-valot terassille

LED-valot kodinhoitohuoneeseen

LED-valot autotalliin

LED-valot eteiseen

LED-valot työhuoneeseen

LED-valot työhuoneeseen


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 30.03.2021

Lue myös