Elämä ei mene aina ihan niin kuin on suunniteltu. Meitä poltteli pieni asuntokuume loppuvuodesta 2015, mutta pitkällisten keskustelujen jälkeen totesimme, että ainakaan rakentamaan emme ala. Se tuntui kahden vaativaa työtä tekevän ja lapsiperhearkea pyörittävän kannalta turhan raskaalta ajatukselta. Meni puoli vuotta ja huomasimme olevamme oman tontin omistajia. Kallaveden ranta lumosi meidät, ja mukaan paritalokimppaan haastettu ystäväperhe sinetöi päätöksen.

3d-mallinnuskuva makuuhuoneen valaistuksesta

Maanrakennustyöt olivat jo ottaneet aimo loikkauksen, kun lähdimme yhdessä tulevien seinänaapureidemme kanssa Seinäjoen vuoden 2016 Asuntomessuille. Siellä pohdittiin talon muotoa ja kokoa, huonejärjestyksiä ja pihajuttuja. Talon rakennusmateriaaliksi valikoitui lopulta Honkarakenteen painumaton hirsi, joka etenkin mustaksi maalattuna näytti silmissämme sopivan uljaalta ja luonnonmaisemaan sopivalta.

Myös sisustusjuttuja pohdittiin jo kuumeisesti. Erityisesti tykästyimme Winledin valaistusratkaisuihin. Pidimme siitä, että valaisimet olivat moderneja ja niiden toteutuksessa oli raikkaita ideoita. Valaistuksen tehtävä on yleisvalaistuksen lisäksi tuoda kotiin tunnelmaa ja harmoniaa sekä tuoda esiin sisustuksellisia ratkaisuja, joita kotiimme halusimme. Totesimme, että Winledin tarjoamilla ratkaisuilla vaatimuksemme oli helppo täyttää.

Molemmat rakentajaperheet löysivät Winledin kanssa nopeasti saman aaltopituuden, joten meidän oli lopulta helppo päätyä yritykseltä saamaamme yhteistarjoukseen. Samalla varmistettiin, paritalomme yleisilmeestä tuli yhtenäinen valaistusta myöten.

3d-mallinnuskuva keittiön valaistuksesta missä seinällä valonauhaa

Messujen jälkeen sisustussuunnittelukin pääsi topakkaan vauhtiin ja otimme prosessiin mukaan paikallisen sisustussuunnittelijan. Hänestä oli kovasti apua eri vaihtoehtojen pohtimisessa. Hän myös auttoi valaistuksen suunnittelussa, jota teimme tiiviissä yhteistyössä Winledin kanssa. Valaistuskokonaisuuden suunnittelu kolmikerroksiseen taloon oli etukäteen arvioitua työläämpi juttu, mutta hyvässä yhteistyössä ja vuorovaikutuksessa homma eteni kivuttomasti. Ja mikä tärkeintä, olemme olleet lopputulokseen hyvin tyytyväisiä.

Kaiken kaikkiaan rakennusprojekti sujui odotettua paremmin. Näin jälkikäteen ajatellen toki omia työtunteja kertyi moninkertainen määrä ennakkokaavailuun verrattuna, mutta matkan varrella ymmärsi sen, miten moni asia tällaisessa projektissa voisi mennä pieleen. Kaikenlaisista sattumuksista kun oli tietysti kuullut kauhutarinoita jo ennakkoon. Tämän vuoksi oli helpotus, että isompia vastoinkäymisiä ei tullut. Iso merkitys oli upeilla naapureillamme, joiden kanssa kaikki on sujunut kuin ajatus.

Mutta arvostamme todella paljon myös niitä ammattilaisia, joiden kanssa olemme saaneet toimia. Koko ajan tuntui, että kaikilla on niin sanotusti homma hanskassa. Samaa pätee Winlediin: suunnittelija oli ystävällinen asiakaspalvelussaan ja valaistuskokonaisuudesta tuli sisustuksemme saumaton yhdistäjä. Yhtenäisen kokonaisuuden varmisti se, että kaikki asunnon valaisimet otettiin samasta paikasta. Seuraavassa blogikirjoituksessa kerromme tarkemmin valinnoistamme.

Kuva vaaleanpunaisesta auringonlaskusta järven rannalta

Nyt uudessa kodissa on asuttu vajaan vuoden verran. On ollut hienoa seurata, mutta eri vuodenajat muuttavat uusia kotimaisemia. Lumen alta paljastuu vielä monenmoista hommaa, mutta pihatyöt ja autotallin viimeistely tuntuvat aika pieniltä jutuilta kun muistaa, missä tilanteessa vuosi sitten olimme. Niin, ja ne kuuluisat listatkin: kiinnitetty on.

Postauksen on kirjoittanut asiakkaamme Johanna ja valaistuksen suunnitteli Joona.

Lue myös Johannan TOP3 Valaistusratkaisut Winlediltä!


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 28.05.2018

Lue myös