Kun puolitoista vuotta sitten lähdimme rakennuttamaan ensimmäistä omaa kotiamme, suunniteltavia asioita oli valtava määrä. Esitteiden ja nettisivujen selailun sijaan päätimme lähteä hakemaan inspiraatiota ja ideoita asuntomessuilta.

Talojen ja niihin toteutettujen ratkaisujen omin silmin näkeminen auttoi konkretisoimaan toiveitamme.

Taloon valaistussuunnitelma

Muistan kun messuilta poistuessamme kysyin vaimoltani, mikä hänellä jäi parhaiten mieleen, ja hän sanoi saman tien: ne upeat valot!. Muutaman kohteen valaistusratkaisut olivat tehneet minuunkin todella ison vaikutuksen, ja siksi selvitimmekin heti kotiin päästyämme lempikohteidemme valosuunnittelijan.

Asuntomessuilta voi saada inspiraatiota valaistukseen

Ja sattumalta kaikki mieleenpainuvimmat ratkaisut olivat Winledin käsialaa. Heidän suunnitelmissaan oli hyödynnetty runsaasti epäsuoraa valaistusta, ja ymmärsimme, että kyseinen ratkaisu teki tavallisistakin huoneista huomattavasti näyttävämpiä.

Kodinhoitohuoneen valaistussuunnitelma

Yksi tärkeimmistä syistä valita Winled oli heidän tarjoama valaistussuunnittelu. Ennen lopullista tilausta saimme todella tarkat ja aidonnäköiset 3D-suunnitelmat, jotka havainnollistivat miltä kunkin huoneen valaistus lopulta näyttäisi.

Keittiössä voidaan toteuttaa tällainen valaistus

Ennen kuin talon perustuksia oli edes rakennettu, pääsimme kuvien kautta näkemään millaisen tunnelman ja lämmön ledit ja valonauhat tulevaan kotiimme toisivat. Ammattitaitoinen suunnittelija oli osannut ottaa kaikki toiveemme huomioon, ja siksi suunnitelmaan ei tarvinnut tehdä muutoksia.

Tarkat ja aidonnäköiset 3D-suunnitelmat

Mikä parasta, hän oli suunnitellut myös ulkovalaistuksen, johon kummallakaan meistä ei ollut minkäänlaista ideaa. Nyt koko talon valaistus oli huolella mietitty ja yhtenäinen tunnelma soljui sisältä ulos asti.

LEDit saunaan!

Kotimme valaistus suunniteltiin moderniksi, mutta samaan aikaan kodikkaan lämpimäksi. Useassa huoneessa haluttiin hyödyntää näyttävää valonauhaa, ja erityisesti keittiön ja kylpyhuoneen kohdalla ne tuovat hyvinkin tavallisiin tiloihin kaipaamamme wow-efektin.

Portaiden LED-valaistussuunnittelu

Vieraskynä-artikkelimme on kirjoittanut asiakkaamme Ernest Lawson.


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 15.09.2020

Lue myös