Valtatie 30 parkkihallin valaistus ledeillä


Valtatie 30 on moderni yrityskeskittymä aivan Tampereen ydinkeskustan läheisyydessä kulkuyhteyksien varrella.

950 paikkainen parkkihalli valaistiin Winledin uusilla Asennushelppo Runkovalaisin M 40W -valaisimilla, joita tuli pysäköintitiloihin yhteensä 750 kappaletta.

Kirkas ja tasainen valaistus pysäköintihallissa ledillä

Kirkkaassa valossa pysäköinti on turvallisempaa ja mukavampaa

Huono valaistus parkkihalleissa ja pysäköintialueilla tekee tilasta turvattoman ja jopa vaarallisen. Tärkeää on huomioida sekä ajoneuvojen kuin myös jalankulkijoidenkin turvallisuus. On varmastikin paljon mukavempi etsiä parkkiruutua, kun ajoväylät ovat selvästi näkyvillä ja parkkiruudut ovat helposti havaittavissa - näin säästytään kolhaisuilta sekä naarmuilta ja parkkihallissa on helpompi ajaa.

Pysäköintitilojen valaistuksen suunnittelussa olisi suositeltavaa käyttää valaistussuunnittelupalvelua, jolla varmistetaan että valoa on varmasti oikeassa paikassa oikea määrä - valaistusstandardit täyttävällä tavalla. Ei sovi myöskään unohtaa sitä, että kun ammattilainen suunnittelee valaistuksen, niin siinä otetaan lukuisia muitakin asioita huomioon kuten varjottomuus sekä häikäisemättömyys.

Standardissa on annettu vähimmäisvaatimukset kunkin tilan ja työtehtävän mukaan, näitä ovat valaistusvoimakkuus, valaistusvoimakkuuden tasaisuus, värintoistoindeksi ja häikäisy. Valaistussuunnittelussa otetaan huomioon myös tiloille asetetut erityisvaatimukset kuten valaistusvoimakkuus lattiatasolla tai että turvavärien tulee olla tunnistettavissa.

Tila / tehtävä Valaistusvoimakkuus (lx) Häikäisy (UGR) Tasaisuus
Sisään-/ulosajorampit (päivällä) 300 25 0,4
Ajoradat 75 25 0,4
Pysäköintialueet 75 - 0,4


Kun puhutaan parkkihallien ja pysäköintitilojen valaistuksesta, investointi LED-valaisimiin on kannattavaa, koska vanhat loisteputki- ja monimetallilamput kuluttavat sähköä led-valoihin nähden lähes kolminkertaisesti. Sähkönkulutuksen lisäksi ledit ovat myös huomattavasti pidempi ikäisiä ja niiden valoteho säilyy pidempään korkeana.

LED-valot valittaessa pystytään siis saamaan merkittäviä säästöjä sähkönkulutuksesta ja huoltokustannuksista.

Parkkihallin valaistus on toteutettu LED-valoilla

Asennushelpot Runkovalaisimet - työkaluton asennus nopeuttaa

Sähköasentajat asentavat vuodessa satoja valaisimia, jolloin on tärkeää että valaisimet ovat laadukkaita ja helppoja asentaa - näin säästetään sekä aikaa, hermoja että rahaa.

Runkovalaisin M -tuoteperhe on monipuolinen valaistusratkaisu sisä- kuin ulkokäyttöönkin. Valaisin onkin suosittu ratkaisu esimerkiksi parkkihalleissa, varastoissa ja teollisuuskohteissa.

Runkovalaisimella saadaan luotua loistava valaistus parkkialueelle

Työkaluton asennustapa mahdollistaa kustannustehokkaan sekä asentajaystävällisen asentamisen unohtamatta kolmivaiheisen ketjutuksen suomia mahdollisuuksia isomman järjestelmän asentamiseen.

Kytkentä valaisimessa tapahtuu 5-napaisen pikaliittimen avulla. Valaisimen molemmissa päädyissä on samanlaiset liittimet, jotka helpottavat ja nopeuttavat ketjutuksen toteutusta asennuksessa.

Valaisimen D-merkintä sekä IP65- ja IK08 -luokitukset takaavat, että valaisin kestää myös kovempia olosuhteita.


Julkasija: Winled Oy, Toni Töyräs
Julkaistu : 31.03.2020

Lue myös