Vanhaan rintamamiestalotyyppiseen taloomme tehtiin vuoden aikana kokonaisvaltainen päivitys sähköt ja valaistus mukaan lukien. Paljon oli mietittävää ja päätettävää aina suurista lämmitysjärjestelmän valinnoista listojen profiileihin asti. Winled helpotti suunnittelutyötämme valaistussuunnitelmalla. Meidän projekti oli valaistussuunnittelun kannalta melko haastava. Projektiin lähtiessämme seinäpintojen materiaaleista ja kalusteiden paikoista oli vain alustava oma hahmotelma, emme käyttäneet ammattilaista sisustussuunnittelussa. Hahmotelma tarkentui sitä mukaa, kun huoneita saatiin konkreettisesti valmiiksi. Suunnitelmalta toivoimme siis joustavuutta jo alkuvaiheessa. Ainoa kiveen hakattu kalustejärjestys oli keittiössä, jonka suunnitteli keittiökauppias. Yksi vaatehuone jäi toteuttamatta ja wc/suihkutilan sisustus muuttui melkoisesti alkuperäisestä suunnitelmasta. Remontinaikaisesta työvalosta syntyi idea yhden lisävalonauhan paikasta. Omat ideamme otettiin hyvin vastaan ja tarvikkeet järjestyivät aina nopeasti työmaalle. Kaikkiaan oli äärimmäisen kätevää, ettei itse tarvinnut ravata lamppukaupassa kauppalistan kanssa. 3D-kuvat apunamme hioimme suunnitelmat valmiiksi ja kaikki tarvittavat tarvikkeet tulivat nopeasti toimitettuina asennettaviksi.

WC

Saunan valaustus

Moderni keittiö

Suunnitelmamme sisälsi paljon led-nauhoja ja kattoon upotettavia Kanna-valaisimia. Ideamme oli, että varsinainen valaistus valaisimineen olisi mahdollisimman eleetön ja lisäisimme itse vanhoja valaisimia tunnelman luojiksi ja koristeiksi sisustukseen. Kanna-valaisimet oli helppo asentaa sähköjen ja pintojen uusimisen yhteydessä. Katto rimotettiin ja johdot ja muuntajat mahtuivat juuri Haltex-kattopaneelien alle rimotuksen väleihin. Mattoveitsellä leikattiin sopivan kokoiset reiät paneeleihin ja Kannat asennettiin valaisimien klipseillä reikiin kiinni. Kannat toimivat tosi hyvin yleisvalon tuojina tällaisessa matalan huonekorkeuden talossa, koska niiden profiili on aivan katon pinnassa kiinni.

Portaat

Kanna-valaisin

Valonauhojen paikat muuttuivat alkuperäisestä suunnitelmasta jonkun verran. Oman haasteensa toteutukseen teki myös osittain säästettävät vanhat talon rakenteet ja pinnat. Olohuoneen korkea vino mäntypaneelikatto päätettiin säästää, mutta paneeleiden välit olivat 3mm liian kapeat led-nauhojen kouruille. Vanhat tiukkaan naulatut paneelit irrotettiin varovasti katosta ja niistä sirkkelöitiin 3mm siivut pois. Epätoivon hetket palkittiin upealla kattovalaistuksella! Meillä oli onneksi ennakkoluuloton toteuttaja remontilla ja emännän useaan kertaan muuttuneet visiot saatiin taipumaan hienoksi lopputulokseksi. Yksi hienoimman näköisiä asennuksia on porrasvalot valkoisissa seinäpaneeleissa. Porrasvalaisimet ovat valkoisessa seinässä huomaamattomat, mutta valaisevat pimeällä portaat todella hyvin.

Portaiden valaistus

Led-valonauha

Remontin alkaessa oli haave täydellisestä kodista. Näin puoli vuotta sisäremontin valmistumisen jälkeen voi todeta, että täydellistä ei ole olemassakaan. Vaikka rajoitteita ei asettaisi budjetti, aikataulu, osaaminen tai vanhan talon vanhat raamitkaan, luulen, että täydellisyyteen on mahdotonta päästä. Ihan jo sen takia, että täydellinen lopputulos on erilainen hetkestä ja elämäntilanteesta riippuen. Lanseerasinkin remontin aikana käsitteen riittävän hyvä! Meillä on todella riittävän hyvä koti oikein mainiolla valaistuksella.

Postauksen on kirjoittanut asiakkaamme Heini ja valaistuksen suunnitteli Lauri Laine.

Heinin toisen postauksen voit lukea myös sivuiltamme!


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 03.12.2019

Lue myös