Kaikki alkoi klassisesti kaupungin tonttiarvonnasta. Tampereella kaupungin toimesta myydään tontteja hyvin harvoin, ja kun tarjolle tuli myytäviä tontteja läheltä kotiamme, päätimme pistää hakemuksen sisään. Arvonnassa onnisti ja meille tarjottiin mukavan oloista rinnetonttia!

Kuva punaisen omakotitalon ulkovalaistuksesta

Kun kaksi diplomi-insinööriä alkaa suunnitella taloa, niin ainakin meidän tapauksessamme ensimmäisenä mielessä ei ollut kaakelien ja lattiapintojen väritys vaan koko homma lähti liikkeelle käytännöllisyys ja tekniikka edellä. Meillä kaiken muun talotekniikan nykyaikaisuuden ja helppokäyttöisyyden lisäksi yhtenä kantavana ajatuksena alusta asti oli myös se, että valaistus suunnitellaan kerrankin kunnolla ja nykypäivän tekniikkaa käyttäen. Olimme miettineet asiaa jo hetken aikaa sisustussuunnittelijamme kanssa, kun hän vinkkasi Winledin #bloggaajasometa -kampanjasta, joka tuntui täydelliseltä meille!

Vaalean oleskelutilan valaistus

Lähdimme kampanjaan mukaan ja meidät ohjastettiin Winledin valaistussuunnittelija Niko Kyöstin hellään huomaan. Aluksi kävimme puhelimessa läpi lähtökohtia valaistuksen suunnitteluun, meidän toiveitamme ja muita tarvittavia lähtötietoja. Toimitimme Nikolle meiltä löytyneet alustavat suunnitelmat valaistuksesta, joiden pohjalta lähdimme työstämään lopullista suunnitelmaa. Periaatteena suunnittelussa pidettiin yksinkertainen on kaunista ja valoa saa olla reilusti, himmennetään tarvittaessa. Kun projektiin päästiin kunnolla kiinni, pidettiin palaveri Winledin toimistolla, jossa pääsi hypistelemään valoja käytännössä. Winlediltä löytyy hyvä valikoima perusvalaisimia ja kaikenlaisia erikoisuuksia on myös saatavilla. Meidän tapauksessamme erikoisempia valaistusratkaisuja edustavat märkätiloihin valonauhalla toteutettava epäsuora valo katon välistä ja olohuoneen nurkkaan pystyyn sijoitettava epäsuora valolista. Muuten mennään hyvin insinöörimäisellä linjalla, neliön muotoisia lamppuja riittävä määrä katossa joka huoneessa.

Kuva olohuoneen nurkassa olevasta epäsuorasta valaistuksesta

Kuva toimistotilan valaistuksesta

Kokonaisuutena hommasta jäi hyvä maku suuhun. Aivan alussa kesälomien ja muiden kiireiden vuoksi aikatauluja meinasi olla vaikea sovittaa yhteen, mutta kun vauhtiin päästiin, niin kommunikaatio Winledin kanssa oli joustavaa ja välitöntä. Valaistussuunnittelijat osaavat todella asiansa ja laittavat hienosti oman näkemyksensä peliin suunnittelussa.

Aivan mahtava juttu tässä koko suunnitteluprosessissa oli Winledin tekemä upea 3D-mallinnus ja sen myötä ensimmäinen kerta, kun näimme myös sisätilojen osalta, miltä tilat voivat todellisuudessa näyttää. Oli tosi helppo tehdä viimeiset hienosäädöt suunnitelmiin :) Nyt vain sitten odotetaan, miten hyvin saamme toteutettua Nikon visiot käytännössä!

Kirjoittajana on ollut asiakkaamme Ossi. Valaistussuunnitelman tähän kohteeseen teki Niko Kyösti.

Lue myös ensimmäinen kirjoitus Ossilta!


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 29.11.2017

Lue myös