Olemme 4-henkinen perhe Ylöjärveltä. Rakensimme hirsitalon, jonne muutimme keväällä 2017. Olemme siis asuneet Winledin valaisimilla valaistussa kodissamme nyt noin puoli vuotta. Muutimme asuntoon juuri, kun ns. valoisa aika oli alkanut. Alkuun ledivalojen käytöstä ei sanottavampaa hyötyä ollut, sillä luonnonvalo riitti valaisemaan asuntomme hyvin. Tilanne muttui lokakuun jälkeen, kun alkoi jälleen vuoden pimein aika.

Asuntomme on valaistu Winledin päivänvaloa jäljittelevillä (4000K) led-valoilla siten, että valotehoa on pyynnöstämme suunniteltu runsaasti. Edellisessa asunnossamme kärsimme jatkuvasti siitä, että valoa oli liian vähän tai sitä oli liikaa väärässä paikassa ja siksi halusimme panostaa valaistukseen. Valittu led-valojen sävy ja runsas valoteho myös korostavat asunnon vaaleata värimaailmaa luoden skandinaavisen vaikutelman, johon myös sisustuksella pyrimme.

Kuva olohuoneesta tummien kalusteiden kera

Arkisista askareista esimerkisi imurointi ja pölyjen pyyhintä on paremmassa valaistuksessa helpompaa. Lisäksi tuntuu, että kirkaampi valaistus vaikuttaa myös vireystasoon. Aina ei kuitenkaan ole kiva viettää aikaa täydessä valaistuksessa ja siksi olemmekin halunneet useaan huoneeseen valonsäätimet, joilla on helppo säätää valon määrää haluttuun tunnelmaan sopivaksi.

Erityisen tyytyväisiä olemme saunan ja pesuhuoneen valaistukseen. Pesuhuoneessa on enemmän valoa kuin saunassa, jonka valaistus himmeämpi ja saatu aikaan led-nauhoilla. Saunassa onkin rauhallinen tunnelma ja ehkä juuri tästä syystä olemme saunoneet tavallista enemmän.

Kuva valonauhalla valasitusta saunasta

Kuva hyvin valaistusta suihkusta

Onkin siis helppo todeta, että nykyajan Suomessa on noin puolet vuodesta melkoisen pimeää ulkona ja sille tuo monessa mielessä hyvää tasapainoa luonnonvaloa jäljittelevä led-valaistus. Onhan se myös ekologista ja säästää jonkin verran energian kulutuksessa sekä sähkölaskussa.

Tämän hetkisen kokemuksen perusteella olemme siis tyytyväisiä valaistukseemme sisällä ja nyt odotammekin innolla kevättä, jotta pääsemme suunnittelemaan pihaa ja miettimään ulkovalaistusta Winledin valoilla.

Postauksen on kirjoittanut asiakkaamme Matti ja valaistuksen kohteeseen toteutti A-P.

Matin kohteen valaistussuunnittelusta pääset lukemaan lisää blogistamme!


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 21.03.2018

Lue myös