Aloitimme oman talon rakennusprojektin kesällä 2016. Asumaan muutimme syksyllä 2017 eli nyt olemme asuneet omassa kodissamme reilun vuoden verran. Taas on koittamassa talvi ja pimeys, ainakin ulkona.

Sisällä talossamme valoa riittää joka nurkassa Winledin suunnitteleman ja toimittamien valaisimien ansiosta. Aluksi jopa hieman hämmästelimme valaistussuunnitelman sisältämien valaisimien määrää, että onko kaikki ihan tarpeellisia, mutta näin vuoden asumisen kokemuksella ei enää yhtäkään valaisinta jättäisi pois. Valaistussuunnitelman lähtökohtana oli, että valoa riittäisi joka nurkkaan ja näin todellakin on eikä arkipäivän askareita tai harrastuksia tarvitse tehdä huonossa valaistuksessa.

Lastenhuone

Näin rakentajan näkökulmasta mainitsemisen arvoista on myös valaisimien helppo asentaminen. Yleisvaloina melkein kaikissa tiloissa meillä on Kanna ledpaneelit, joiden asentaminen vaati vain kattoon sopivan kokoisen asennusreiän ja sen jälkeen helppojen kiinnitysmekanismien ansiosta valot oli helppo asentaa paikoilleen. Led valot ovat myös hyvin taloudellisia virran kulutukseltaan ja näin ollen ne eivät myöskään tuota paljoa lämpöä. Valaisimien viileyden vuoksi ne eivät tarvitse myöskään suuria suojaetäisyyksiä rakenteisiin, jolloin asentaminen myös helpottuu.

Epäsuorissa valaistuksissa on käytetty pääasiassa led –valonauhoja, joita oli helppo asentaa ja niillä saa aikaan mukavia yksityiskohtia valaistukseen. Esimerkiksi wc-peilin taustalla kiertävä valonauha.

Kauniisti valaistu vessa

Meidän mielestämme kuitenkin valaistuksen yksi ehdoton puoli on myös valojen himmennettävyys. Tämän lisäksi epäsuorat valaistukset, joita oli helppo toteuttaa valmiilla valokouruilla ja valonauhalla, tuovat hienon tunnelman pimeisiin iltoihin. Tässä muutama kuva, joissa on käytetty hieman tunnelmallisempaa valaistusta.

Avoin olohuone

Avokeittiö

Näin jälkikäteen ei voi muuta kuin olla tyytyväinen niin Winledin tekemään valaistussuunnitelmaan sekä valaisintoimitukseen kuin myös lopputulokseen. Nyt valoa riittää niin arkeen kuin juhlaan sekä erilaisiin tunnelmiin.

Postauksen on kirjoittanut asiakkaamme Toni ja Heidi ja valaistuksen suunnitteli AP-Mellin.


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 03.12.2019

Lue myös