Edellisen kerran, kun kirjoitin, oli valaistus vielä vain 3D-kuvia koneella, sähkösuunnitelmia paperilla ja valaisimia varten tehtyjä reikiä juuri levytetyissä välikatoissa. Mutta nyt – täällä ollaan, uudessa kauniissa kodissa.

Kodissa on paljon asioita, joista olemme iloisia. Erityisen iloisia olemme valosta. Sitä halusimme ja sitä myös saimme. Arkkitehti Jukka Ulvinen toteutti toiveemme isoista ikkunoista ja luonnonvalosta, Winled puolestaan riittävästä muusta valaistuksesta eleettömästi ja hillitysti toteutettuna, sulautuen simppeliin sistustustyyliimme.

Kuva ledeillä valaistusta vessasta!

Tänä kesänä luonnonvaloa on riittänyt yötä myöden ja valaisimia on tarvittu vain vähän. Valoja onkin käytetty lähinnä vain saunassa ja kylpyhuoneissa. Saunamme valaistus toteutettiin ylälauteiden alle asennetulla led-nauhalla. Lopputulos on tunnelmallinen ja lämmin, hieman hämyisä, kuten saunassa olla kuuluukin. Lauteiden alta tuleva epäsuora valo tuo puun syyt ja pinnan kauniisti esiin sekä korostaa lauteiden hienoa puutyön jälkeä.

Saunan kaunis valaistus

Saunan lauteiden valaistus led-nauhalla

Kylpyhuoneissa valoa on enemmän ja se on sävyltään saunan valaistusta kirkkaampaa. Kylpyhuoneissa kirkas valo tuo raikkautta ja kompensoi tilojen vähäisempää luonnonvaloa. On ollut hämmästyttävää huomata, kuinka suuri merkitys kunnon valaistuksella on laatoituksen ulkonäköön. Kaikki pinnat ikään kuin heräävät eloon. Laattasataman liikkeessä Antero Lindenín laatima hieno suunnitelma pääsee oikeuksiinsa yhdistettynä riittävään valaistukseen. Kiilto ja seinälaattojen erilaiset pinnan struktuurit ja muodot tulevat esiin ja korostuvat kauniisti. Pidämme myös siitä, että kylpyhuoneiden valaistus on toteutettu samoilla valaisimilla kuin muidenkin huoneiden yleisvalo, ja ne jatkavat näin kodin yhtenäistä linjaa.

Kuva vessan sisutuksesta

Kuva vessan pinnoista

Nyt odottelemme malttamattomina vielä loppujen piha- ja terassivalojen asennusta, ja että pääsemme niitä sen jälkeen kokeilemaan. Sitä ennen nautimme syysiltojen pimetessä sisätilojen hyvästä valaistuksesta, jota himmentimin voimme säätää tunnelman ja tarpeen mukaiseksi.

Postauksen on kirjoittanut asiakkaamme Anna ja valaistuksen suunnitteli Lauri.


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 28.08.2018

Lue myös