Valaistussuunnittelussa onnistuu hyvän toimijan kanssa


Olemme 4-henkinen perhe Ylöjärveltä. Rakennamme hirsitaloa, jonka arvioitu valmistuminen on loppuvuodesta 2016. Kipinä Winledin valaisimiin syttyi sattumalta muutama vuosi sitten Tampereen asuntomessuilla. Rakentaminen ei ollut silloin vielä ajankohtaista, mutta ajatus valaistussuunnitelmasta ja valaisimista jäi kuitenkin muhimaan ajatuksiin.

Keittiön valaistus

Aiemmassa asunnossamme kärsimme jatkuvasti siitä, että valoa oli joko liian vähän tai liian paljon. Lisäksi valo oli usein väärässä paikassa. Kun lähdimme rakentamaan, niin meille oli alusta lähtien selvää, että tulemme panostamaan valaistukseen, vaikka se veisikin rakennusbudjetista jonkin verran. Onhan täällä pohjolassa noin puolet vuodesta pimeää ja tällöin hyvällä valaistuksella on merkittävä vaikutus asumismukavuuteen.

Vaalean olohuoneen valaistus

Kuva pesutilasta ja saunasta

Sattumaa oli myös se, että törmäsimme Winlediin uudestaan rakentamisprosessin aikana. Olimme näet valinneet Ylö-Sähkö Oy:n tekemään sähkösuunnittelun pientaloomme. Tuomas Pirttijoki ehdotti sähkösuunnitelmaa työstettäessä, että meidän kannattaisi ottaa Winledin ilmainen valaistussuunnitelma 3D-mallinnuksineen, sillä se auttaisi todella paljon sähkösuunnittelussa muutenkin. Winledin ollessa jo tuttu tartuimme tarjoukseen ja Tuomas otti yhteyttä Winledin Antti-Pekka Melliniin.

Valaistussuunnitelman tekeminen oli mielenkiintoista ja se sujui hyvässä yhteistyössä. Ensimmäinen palaveri pidettiin puhelimitse pihakeinusta, sillä olin kesälomalla tyttärieni kanssa vaimon jo palattua töihin. Winledin toimistolle pääsy ei siis oikein onnistunut. Puolentoista tunnin puhelussa Antti-Pekka Mellin selvitti alustavat tiedot tulevista sisustuksista, rakennusmateriaaleista yms. Tästä noin viikon sisällä saimme 3D-mallinnetut kuvat sähköpostiimme tutkittaviksi. Näin jälkikäteen voi todeta, että ilman 3D-malleja ei valaistussuunnittelua olisi pystynyt millään hahmottamaan yhtä hyvin ja toimisimme samoin jatkossakin.

Valkoisen tiilitalon ulkovalaistus

Saunan valaistus

Noin vuoden kuluttua siis kesällä 2016 rakennusprojekti oli edennyt siihen vaiheeseen, että oli aika tilata valaisimet. Soitimme Antti-Pekka Mellinille uudestaan ja sovimme palaverin Winledin toimistolle Tampereen rautatieaseman läheisyydessä. Palaverissa kävimme noin vuoden vanhan suunnitelman uudelleen lävitse. Osa valaisimista oli päivittynyt kuluneen vuoden aikana antaen nyt paremman valotehon pienemmällä sähkönkulutuksella. Näimme myös käytännössä, miltä valaisimet näyttäisivät asennettuina. Kaiken kaikkiaan saimme hyvät tiedot ja dokumentit valaistussuunnitelmasta, joiden perusteella oli helppo tehdä tilaus.

Tällä hetkellä valaisimet on tilattu, ne on toimitettu ja ne tullaan asentamaan syksyn 2016 aikana. Odotamme mielenkiinnolla, että pääsemme kokeilemaan valoja käytännössä. Tähän asti valaistusprojektimme on edennyt todella sujuvasti. Päivitämme kokemuksiamme toisessa kirjoituksessa jahka olemme muuttaneet ja päässeet kokeilemaan valaistusta osana arkielämää.

Tekstin on kirjoittanut asiakkaamme Matti. Valaistussuunnitelman tähän kohteeseen teki Antti-Pekka Mellin.

Matin kohteen valaistuksesta pääset lukemaan lisää blogistamme!


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 29.11.2017

Lue myös