Yhteistyöllä hyvä lopputulos!

Ensimmäisestä postauksesta on ehtinyt vierähtää jo luvattoman kauan. Sinnikkäästi Winledin Noora on jaksanut muistuttaa asiasta positiivisella tavalla ja samalla yhtä sinnikkäästi oma mieli on unohtanut asian toteuttaa.

Rakennusprojektin päätyttyä oli melko lailla kaikkensa antanut olo ja sen varmasti kaikki talonrakentamiseen sekaantuneet tunnistavat.

Olemme asuneet uudessa kodissamme nyt puolitoista vuotta ja päällimmäisenä tunteena on tyytyväisyys tekemiimme valintoihin ja kokonaisuuteen. Kaikki rakennusaikaiset haasteet ovat aktiivisesti unohtuneet ja tätä postausta tehdessä onkin ollut mukava palata rakentamisen eri vaiheisiin.

Winledin kanssa yhteistyö toimi alusta asti hyvin. Rakennusprojektin aikana, yksi kohokodista oli valaistuksen käyttöön saaminen tila tilalta - erityisesti olohuone-keittiötilan ja ulkovalaistuksen näkeminen livenä oli todella hienoa.

Valonauhalla valaistu keittiö

Kotimme yleisvalaistus on toteutettu pääsääntöisesti Lilja 12W -valaisimilla. Olohuone-keittiötilan hirsiseinää valaisee kattolistan taakse asennettu led-nauha ja led-nauhoja on myös keittiön välitilassa, kaappien päällä, vessassa, kylpyhuoneessa ja saunassa.

Olohuone-keittiön lähes kaikki valot ovat himmennettävissä ja se on ollut hyvä ratkaisu. Himmennyksestä huolimatta suunnitellut led-nauhat (12W/m) tuntuivat meistä liian kirkkailta, jotta niillä saavuttaisi sellaisen tunnelmavalaistuksen kuin toivoimme.

Päätimme rakennusvaiheessa, että olohuone-keittiötilan led-nauhat vaihdetaan pienempi tehoisiin (4,8W/m) ja asiasta saatiin sovittua mutkattomasti Winledin kanssa. Olemme olleet muutokseen tyytyväisiä ja led-nauhat ovatkin osoittautuneet kaikkein käytetyimmiksi valaisimiksi ympäri vuoden.

Kuva Hydra valaisimesta

Ulkovalaistus toteutettiin etupihan puolella Hydra (12W) -valaisimilla. Takapihan puolella valaistukseksi valittiin terassiin upotettavat Velmu-valaisimet. Molempiin ulkovalaisimiin olemme olleet tyytyväisiä, mutta erityismaininnan saa terassiin upotetut, ihanan tunnelman tuovat valot.

Omakotitalon rakentamisen jälkeen teimme seuraavana kesänä tallirakennuksen ja siihen valikoitui myös Hydra-valaisimet.

Uskaltauduimme kokeilemaan myös led-nauhaa etupuolen räystään alle, sisällä paljon käytössä olevien led-nauhojen innoittamana. Kokemuksesta voimme sanoa, että led-nauhojen kohdalla, vähemmän tehoa on parempi kuin enemmän 😊

Valaistu ulkoterassi

Kaiken kaikkiaan panostimme kodissamme valaistukseen enempi kuin moneen muuhun asiaan. Mielestämme panostus kannatti ja valaistuksella on saanut luotua arkeen pientä luksusta, etenkin syksyn pimenevissä illoissa.

Kiitos vielä Winledille hienosti hoidetusta projektista!

Tässä muutamia kuvia toteutetusta valaistuksesta:

Saunan valaistus

Kuva suihkun valaistuksesta

Postauksen on kirjoittanut asiakkaamme Maria.


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 12.03.2019

Lue myös