Valaistussuunnittelma moderniin hirsitaloon osa 2


Vieraskynä-artikkelin on kirjoittanut asiakkaamme Stiina ja Janne.

Jo ennen rakennusprojektin alkua meillä oli suuret odotukset ja toiveet valaistuksen suhteen, sillä edellisessä kodissamme koimme valaistuksen riittämättömäksi.

Olemme nyt asuneet uudessa talossamme vajaan vuoden. Valaistus on vastannut hyvin odotuksiamme ja olemme olleet erittäin tyytyväisiä Winledillä laadittuun valaistussuunnitelmaan.

Käytävävalaistus Pikoilla

Talossamme ei löydy yhtäkään paikkaa, jossa valaistus olisi riittämätön. Himmentimiä olisi näin jälkikäteen ajateltuna voinut asentaa useampia, jotta iltaisin valaistus olisi ollut hieman tunnelmallisempi ja toisaalta lasten huoneissa vähäisempi valaistus virittäisi paremmin nukkumaan menoon.

Saimme asian kuitenkin ratkaistua roikkuvilla kattovalaisimilla, joille valaistussuunnitelmassa oli tehty varaus.

Erityisen tyytyväisiä olemme olleet makuuhuonekäytävän lattian rajaan asennettuihin Piko-valaisimiin, jotka syttyvät liiketunnistimella hämärällä. Näin ollen ilta-aikaan käytävän katossa olevia päävaloja ei välttämättä tarvita ollenkaan.

Myös makuuhuoneiden viereisessä wc:ssä liiketunnistimella toimiva led-valonauha pesuallaskaapiston alla, on osoittautunut etenkin yöaikaan toimivaksi.

LED-nauhaa WC-tiloissa

Toisessa wc:ssä led-nauhat sijoitettiin peilin taakse ja katon reunaan. Katon reunavalaistus toteutettiin myös kylpyhuoneessa.

Nämä valaisimet eivät olisi olleet välttämättömiä valaistuksen kannalta sillä valoa tulee riittävästi myös kattoon sijoitetuista valaisimista, mutta valonauhat luovat tunnelmaa ja käytämmekin niitä usein pelkästään juuri tunnelman vuoksi.

Kattovalaisimet ovat kuitenkin tarpeen etenkin siivotessa.

Tyylikäs Winled-valaisimilla toteutettu julkisivu

Olohuoneen seiniin asennetut Hydra-valaisimet ovat juuri täydelliset illan tunnelmavalaistukseen ja riittävän himmeät tv:n katselua ajatellen.

Ulkovaloiksi valitut isommat ja myös seinään kiinnitettävät Hydra-valaisimet puolestaan korostavat upeasti talon pilareita ja sen luomat valokeilat tuovat tyylikkyyttä myös talon ulkoseiniin.

Voit lukea heidän kokemuksistaan valaistussuunnittelusta lisää ensimmäisestä artikkelista!


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 01.03.2021

Lue myös