Postauksen on kirjoittanut asiakkaamme Sari.

Muutimme uuteen kotiimme reilut kaksi vuotta sitten. Olimme jo suunnitteluvaiheessa päättäneet, että haluamme kotiimme hyvän yleisvalaistuksen kiinteillä lampuilla. Winledin paketti vaikutti hyvältä, ja yhteistyö sujui mutkattomasti ja nopeasti.

Saimme suunnitelmiin toivomamme muutokset kädenkäänteessä, eikä niihin tarvinnut kovin suuria muutoksia ensimmäisten versioiden jälkeen tehdäkään, niin hienosti suunnittelijamme oli saanut ideoistamme napattua kiinni.

Keittiön led-valaistus nauhoilla ja alasvaloilla

Kuten useimmissa rakennusprojekteissa, meilläkin useimpien toimijoiden kanssa tapahtui erilaisia virheitä. Tuli väärää tavaraa, väärä määrä / laatu tai tavaraa ei tullut ollenkaan. Tuttua oli myös, että jos tavaraa oli, se päätyi asennuksessa väärään paikkaan tai jotain muuta yhtä hulvatonta, mikä ei enää x:nnen kerran jälkeen jaksanut naurattaa sen sekunnin vertaa.

Tässä kohtaa jyvät seulotaan akanoista eri toimittajien kesken. Kun huomaat, että yksi lamppu asennetuista ei toimikaan, tai asentajat rikkovat lamppurivistön koettamalla kytkentää ilman muuntajia, niin Winledin päästä sai vuorenvarmasti nopean ja rauhoittavan vastauksen. Uudet lamput olivat kuljetuksessa niin nopeasti, että rakennuttaja ei ehtinyt edes tajuamaan mitä tapahtui.

Kotimme valaisimet saatiin kytkettyä päälle juuri ennen muuttotarkistusta ja se hetki oli maaginen. Rakennustyömaasta kuoriutui yhtäkkiä valoa tulviva koti. Todella rakennuspölyinen koti, mutta koti kuitenkin. Kun pääsimme muuttamaan uuteen kotiimme, kiinteät valaisimet olivat yksi ratkaisu mistä olimme todella onnellisia.

LED-nauha tuo nopeasti aivan uuden ilmeen keittiöön

Kaiken kattava valo joka tilassa ja mahdollisuus siihen, että sisustusvalaisimet voi harkita rauhassa nimenomaan sisustamaan, ei niinkään valaisemaan koko tilaa.

Meitä huoletti, että kotimme vaikuttaisi kylmästi valaistulta, koska päädyimme värilämpötilaan 4000K, joka on valkoisempi tai sinisempi verrattuna vanhoihin halogeenivaloihin.

Huoli oli turha, valot näyttävät todella luonnolliselta “oikealta valolta, kun taas keltaiset valot nykyään pistävät silmään pimeänä tai sävyjä vääristävänä. Lähdimme ulkomaankomennukselle vain reilu puoli vuotta muuttamisen jälkeen ja uudessa kodissamme saimme taas tottua roikkuvaloihin ja kellertävään valokeilaan osassa huoneita.

Olimme nopeasti tottuneet koko huoneen kattavaan vaaleaan valaistukseen, joten tuntui kun asuinmukavuus olisi mennyt harppauksia taaksepäin.

LED-valonauha, joka vaihtaa väriä

Mietittiin, että käykö viileä värisävy vaivaamaan, joten otimme keittiön kaapistojen päälle lämpösävyä vaihtavan ledilistan. Ajatuksena oli, että jos haluaa illalliselle pehmeämmän valon, valosävyä voisi muuttaa lähemmäksi 2700K.

Ledilistalla on myös mahdollista muuttaa sävyä lähemmäs 6000k, mutta tämä oli meille liian kylmä valaistus. Usein saatoimme laittaa lämpimän sävyn illalla, kun haluttiin hämärä ja pehmeä valaistus, ja tämä toimi meille loistavasti.

Valon väri on vaihdettavissa

Huteja valaistuksessa ei ensimmäisellä mietinnällä tule juuri mieleen. Käytännössä ne valaisimet, mitä meillä on, ovat loistavat. Olemme saaneet juuri sen mitä tilasimme. Suunnitteluvaiheessa tulleet 3d-kuvat antoivat realistisen kuvan tiloista ja valoista niissä. Ehkä jollakin tavalla hutina voisi pitää sitä, että matkan varrella ideoita tuli karsittua alkuperäisestä suunnitelmasta.

Alun perin meillä oli ajatuksena lisätä jonkin verran epäsuoraa valaistusta yhteisiin tiloihin, mutta projektin edessä ideat alkoivat tuntua vaivalloiselta ja monimutkaiselta toteuttaa. Ne ovat kuitenkin jollain lailla jääneet vähän kolkuttamaan ja muutaman kerran on tullut mietittyä, että ne olisi ollut helppo rakennusvaiheessa toteuttaa, mutta nyt liki mahdoton.

Joten jos jonkin vinkin haluaa antaa uudisrakentajille, niin se on, että pidä ideoistasi kiinni. Jälkikäteen pieni viivästys ei tunnu miltään, koska taaksepäin katsottuna ei rakentaminen kestänytkään pientä elinikää, vaikka se sillä hetkeltä siltä tuntui.


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 25.10.2021

Lue myös