Kesällä 2018 teimme päätöksen rakentaa perheellemme modernin hirsitalon keskelle tiiviisti rakennettua asuinaluetta. Melko pian päätöksen jälkeen aloimmekin jo pohtia valaistusasioita, sillä nykyisen asunnon puutteellinen valaistus asetti suuria toiveita paremmasta uuteen kotiimme.

Valaistussuunnittelun alkuvaiheessa kävimme yhdessä Winledin suunnittelijan kanssa läpi toiveitamme valaisimien ja valaistuksen suhteen. Halusimme tiloihin hyvän valaistuksen pelkin upotetuin valaisimin, jotta roikkuvia kattovalaisimia ei välttämättä tarvittaisi.

olohuoneessa on ledejä

Tulevassa kodissamme on suuret ikkunat, joista luonnon valoa tulvii ihanasti sisälle. Yhtä ihanaa valaistusta odotamme saavamme myös Winledin valaisimista illan pimetessä.

talo ulkoa ledeillä

Upotettaviksi valaisimiksi valitsimme pääsääntöisesti valkoisen Liljan. Kylpyhuoneeseen ja pukuhuoneeseen kuitenkin valitsimme Helmi-lasikuution tuomaan pientä glamourin tuntua. Lisäksi keittiöön sekä wc- ja pesutiloihin suunnittelimme lisävalaistukseksi valonauhaa. Keittiössä haluamme erityisesti valonauhalla tuoda valoa ja näyttävyyttä aamiaiskaappiin, jonka äärellä on tarkoitus työskennellä paljon.

hirsitalon valaistusledeillä

Tunnelmallisuutta halusimme tuoda keittiön ja olohuoneen alueelle himmentimien avulla. Olohuoneen puolella myös seinävalaisimet (Hydra) ovat osa tunnelmavalaistusta. Makuuhuonekäytävän varrelle lattiatasoon suunnittelimme Piko-valaisimia liiketunnistimella, jotta yöllä kulkiessa ei tarvitse laittaa liian kirkkaita valoja päälle.

moderni hirsitalon valaistus

Ulkovalaistuksen halusimme tuovan lisänäyttävyyttä talollemme pimeän tultua. Osa valoista on tarkoitus toimia hämäräkytkimellä ja osa liiketunnistimella. Ulkovaloiksi valitsimme terassien kattoon Velmu–valaisimet ja seinävalaisimiksi Hydra–valaisimet. Etenkin lasitetulla terassilla valaistus on tarpeen, sillä todennäköisesti siellä tulee istuttua iltaa ystävien kanssa pitkälle syksyyn.

Tämän kirjoituksen kirjoittivat asiakkaamme Stiina ja Janne


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 06.08.2019

Lue myös