Valaistussuunnitelma — tärkeä osa kokonaisuutta


Teimme kotikaupunkimme kanssa tonttikaupat kesäkuussa 2018 ja käynnistimme ison projektin kohti uutta kotia, johon toivoimme pääsevämme muuttamaan seuraavan vuoden syksynä. Haaveenamme oli moderni kivitalo, jonka suunnittelussa saimme huomioida juuri ne meille tärkeät ja toimivat jutut.

Etenimme talomme suunnittelijan kanssa ripeään tahtiin ja hyödynsimme kesälomamme tehokkaasti talon pohjaa ja ulkomuotoa suunnitellen. Porin asuntomessuille suuntasimme heti avajaisviikonloppuna, jotta pystyisimme hyödyntämään mahdollisia uusia ideoita vielä oman talomme suunnittelussa. Erityisiä uusia ideoita ei messuilta mukaan tarttunut, mutta kiinnitimme huomiota etenkin kivitalojen valaistuksessa näyttävästi esiin tulleeseen Winlediin.

Winledin edustaja nappasi meidät juttutuokiolle erään kohteen terassilla, jossa saimmekin kuulla yrityksen Bloggaa ja someta -kampanjasta. Hauska kampanja tuntui oikeasti hyödyttävän asiakasta ja päätimme osallistua.

Portaiden valaistus

Winledin suunnittelija oli meihin jo pian messukäynnin jälkeen yhteydessä ja lähdimmekin etenemään valaistussuunnitelman kanssa heti, kun olimme saaneet viimeisteltyä paperille talomme pohjaratkaisut ja ulkomuodon. Halusimme valaistussuunnitelman starttaavan nopeasti, jotta sitä pystyisi hyödyntämään myös sähkösuunnittelussamme.

Kävimme Winledin suunnittelijan kanssa puhelimen välityksellä kattavasti läpi kaikki huoneemme ja toiveemme valaistuksen suhteen. Jo ensimmäiseen versioon olimme todella tyytyväisiä.

Olimme samaan aikaan ehtineet suunnitella jo alustavat kalustevalinnat ja näitä kalustesuunnitelmia myös Winled hyödynsi lopullisessa versiossaan. Lopputulos oli todella havainnollinen ja pääsimme fiilistelemään tulevaa kotiamme todella tarkoilla kuvilla, kun sekä valaistus että kalusteet oli yhdistetty samoihin kuviin.

Omakotitalon ulkovalaistus

Vaatehuoneen valaistus

Kotiimme tulee perusvalaistukseen paljon neliskanttisia Kanna-paneeleita. Epäsuoraa valaistusta valonauhojen avulla aiomme hyödyntää tehosteseinien korostukseen. Samaisia valonauhoja tulee myös ulkovalaistukseen terasseille ja autokatokseen.

Erityisen tyytyväisiä olimmekin juuri ulkovalaistuksen suunnitteluun, sillä edellisessä kodissamme huomasimme, kuinka vähän täällä pimeässä Pohjolassa valaistaan talojen pihateitä ja muita oleskelualueita. Vietämme lastemme kanssa paljon ulkona myös pimeän aikaan, joten hyvä ulkovalaistus tekee siitä harrastuksesta mukavampaa.

Winledin erinomaiset kuvat ja ajoissa saadut suunnitelmat saivat meidät jopa muuttamaan alkuperäistä suunnitelmaamme terassialueestamme. Oikeista kuvakulmista saadut luonnokset johtivat siihen, että poistimme yhden tukimuurin korvaten sen pylväillä. Tiedä sitten, johtuiko muutos valaistussuunnitelmasta vai pelkästään todella havainnollisista kuvista, mutta tässä vaiheessa olimme iloisia, että taloa tuli tarkasteltua monipuolisesti eri suunnista Winledin kuvien avulla.

Omakotitalon ulkovalaistus

Pari kuukautta ennen valaistuksen toivottua asennushetkeä voimme hyvillä mielin laittaa tilaukseen piirrosten mukaiset valaisimet ja huokaista, että edes yhdestä hankinnasta pääsee tässä vaiheessa melko helpolla, kun pohjatyön on tehnyt alkuvaiheessa huolella. Toki käymme valaistussuunnitelman läpi ennen asennusta vielä sähkärimme kanssa ja tarkastelemme läpi taloon tulleiden muutosten mahdolliset vaikutukset valaistukseen.

Postauksen kirjoitti asiakkaamme Johanna.


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 26.03.2019

Lue myös