Valaistus upeaan yksikerroksiseen korkeaan taloon


Viisi vuotta sitten myimme hartaudella tekemämme kaksikerroksisen kivitalomme. Meillä ei koskaan ollut aikomusta siitä muuttaa, mutta päätimme laittaa ihan vain kokeeksi talon ns. hiljaiseen myyntiin ja katsoa mitä käy. Ei mennyt kauaakaan kun kaupat syntyivät, eikä meillä ollut mitään suunnitelmaa tulevasta. Nyt oli sitten pakko aloittaa suunnittelu ja miettiä mitä haluamme tehdä ja mihin muuttaa.

Hetken pohdinnan jälkeen päädyimme ostamaan eteläpuoleisen tontin alueelta, johon joskus nuoruudessa ajattelimme haaveissamme muuttaa. Nyt jos koskaan oli täydellinen mahdollisuus toteuttaa nuoruuden haave. Tontilla oli pieni vanha talo, sekä sauna/autotallirakennus. Kaikki tontilla olevat rakennukset piti tietysti purkaa ja siivota roskat pois -se jos mikä olikin iso urakka.

Tonttimme ei ole kovin suuri ja se toikin haasteita kun uusi talo piti suunnitella tälle paikalle. Arkkitehtimme joutui tekemään monta luonnosta, ja itse asiassa toinenkin suunnittelija auttoi, jotta saimme kaikki tarvittavat "palikat" kohdalleen.

Isojen ikkunoiden asioista asuntomme on todella valoissa. Toiveenamme oli rakentaa korkea yksikerroksinen talo. Nykyinen, uusi talomme on nimeltään Villa Toive ja se täyttääkin tontin melkeinpä kokonaan, mikä tarkoittaa sitä, että meillä on todella pieni pihapiiri.

kylpyhuone

Tällä hetkellä yritämme saada pihaa valmiiksi, mutta se on vielä hieman kesken. Itse terassit ovat valmiit etu- sekä takapuolella taloa, mutta asennamme vielä laseja terassin katokseen. Villa Toiveen valmistuminen on onneksi jo loppusuoralla, vaikka sisälläkin vielä on muutamia sisustuksellisia juttuja kesken. Kotimme on ns. passiivitalo ja olemme miettineet sitä, että voisiko esimerkiksi perinteisen takan paikalla olla jokin muu vaihtoehto.

keittiö

Seinäjoen asuntomessuilla vierailimme Winledin osastolla ja ihastuimme heidän upeisiin valonauhoihin. Valonauhat jäivät mieleemme messuilta, joten päätimme käyttää niitä valaistuksessamme. Lisäsimme valonauhoja mm. olohuoneen kattoon ja ruokapöydän yläpuolelle. Nauhat ovat suunniteltu myös takan molempiin sivuihin. Tulevaisuus näyttää mitä siihen seinään loppujen lopuksi tulee.

talo_ulkoa

Ulkovalaistuksesta huolehtii astronominen kello. Taloautomatiikan avulla valojen kytkemistä voidaan hallita. Olemme erittäin tyytyväisiä ulkovalaistukseemme.

Syksyn projekti on vielä edessä ja ajatuksena on muurata tontin kahdelle sivulle aita, eli puuhaa riittää. Tavoitteenamme on, että kaikki olisi valmista sisällä ja ulkona vuoden päästä - hiljaa hyvä tulee.

Vieraskynäkirjoituksen kirjoitti asiakkaamme Tarja.


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 03.12.2019

Lue myös