Pihatien päässä näkyy tumma ja selkeälinjainen rakennus seisoo kalliolla jykevänä, mutta samalla ympäröivään luontoon täydellisesti sulautuvana. Vastaanottamassa ovat hymyileväinen nainen, Marita, sekä hänen poikansa Miikka. Vuosi sitten käyntiinpolkaistu projekti alkaa olla viimeistelyä vaille valmis ja tyytyväisyys lopputulokseen huokuu asunnon omistajista.

"Kuten rakennusprojektien luonteeseen lähes poikkeuksetta kuuluu, pääsi budjetti nytkin ylittymään hieman", Marita kertoo.

"Lopputuloshan sen ratkaisee onko ylitys ollut sen arvoinen – ja tämän vapaa-ajanasunnon kohdalla ei ole epäilystäkään, etteikö rahoilleen olisi saanut vastinetta", samalla hän kuitenkin painottaa.

Valaistussuunnittelukuva tilasta

Arkkitehti sekä valaistussuunnittelija saavat erityiskiitosta

Kun projekti aloitettiin, lähetti Miikka ideoitaan arkkitehdille, joka sai välittömästi ideasta kiinni ja melkeinpä ensiyrittämällä loi piirrokset, jotka kasvoivat täksi kauniiksi kokonaisuudeksi.

Winledin valaistussuunnittelija oli puolestaan tehnyt jo vaikutuksen ensimmäisessä puhelussa ja esittänyt loistavia ideoita - suunnittelija oli ammattitaitoinen ja vakuuttanut Maritan siitä, että tästä tulisi jotain todella hienoa. Myös tehdyt 3D-kuvat auttoivat huomattavasti hahmottamaan miltä lopputulos tulisi näyttämään. Lopulliset valaisimet asensi ja kohteen sähkötöistä vastasi Sähköasennus Tammisto Oy.

"Kokonaisuudessaan koko projekti on sujunut todella jouhevasti alusta alkaen, eikä mitään suuria vastoinkäymisiä tai ongelmia ole tullut vastaan", Marita kertoo hymyillen.

Suurin tekijä onnistuneen rakennusprojektin takana on ehdottomasti Maritan mukaan ollut se into, jolla kaikkea on tehty.

"Projekti eteni sujuvasti vaiheesta toiseen ja kaikki se kauneus mitä pienet palaset pikkuhiljaa yhteen kasasivat saivat koko perheen innostumaan entisestään", jatkaa Marita.

Ulkovalaistus kruunaa kokonaisuuden ja korostaa arkkitehtuurin yksityiskohtia.

"Ilman näin onnistunutta valaistusta tämäkin rakennus olisi hieman sellainen yksinäinen, orpo."

Ehdottomasti tämä kokonaisuus kaikkinensa miellyttää todella paljon. Toki tykästyin erityisesti näihin mustiin ulkovalaisimiin, Winledin Hydroihin: kun ne ensimmäisen kerran sytytettiin ja oli pimeä ilta sekä tietysti, kun talon ulkopinta on tumma niin efekti oli sellainen 'vautsi vau'", kertoo Marita.

Kaunis Hydran valonjako soveltuu ulko- sekä sisätiloihin

Hydra 12W on tehokas seinävalaisin, joka soveltuu ulko- ja sisäkäyttöön yhtälailla. Hydran valokeila on itse säädettävissä valaisimen sisällä olevia heijastuspintoja kääntämällä - valokeilaa voidaan säätää joko yhteen tai kahteen suuntaan.

"Lisäksi nyt kun olemme päässeet näitä valoja testailemaan, niin joka kerta tulee sellainen fiilis, että kyllä valot kruunaa asunnon ja tuovat sen ilmeen eri tiloille. Ilman näin onnistunutta valaistusta tämäkin rakennus olisi hieman sellainen yksinäinen, orpo", toteaa Marita onnistuneesta valaistuksesta.

LED-valaisimet tuovat kirkkauden kylpyhuoneeseen

Heti ovesta oikealla on viihtyisä kylpyhuone, jonka valaistus on toteutettu Winledin Liljaa sekä Q-listaa hyödyntäen. Tumma kaakelointi herää eloon valot sytyttäessä ja kauniin kontrastin luovat valkoiset kalusteet sekä muut laadukkaat elementit.

Tyylikäs Lilja 6W valopaneeli on pätevä yleisvalaisin tilaan kuin tilaan. Minimaalisen upotussyvyytensä ansiosta Lilja soveltuu erinomaisesti myös vaativampien tilojen valaisuun. Laaja-alaisen valokeilansa ansiosta valaisin takaa tasaisen valaistuksen ympäristöön.

Keittiön moderniin tyyliin sopivat minimalistiset tummat kaapit

Korkeat, lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat avaavat henkeäsalpaavan näkymän ympäröivään luontoon merinäköaloineen, vanhoine mäntyineen sekä peltoaukeineen. Avokeittiö, ruokailutila, olohuone sekä oviaukolla rajattu makuuhuone luovat kauniin jatkumon, jota nämä suuret ikkunat kehystävät. Tiloihin tulvii luonnonvaloa joka suunnasta, jonka lisäksi lisävalaistuksella on tuotu kruunaus tiloihin.

Valaistuksessa on käytetty valonauhaa, Eden-valopaneeleja, Tupla-Spectri-alasvaloja ja Tinka-kiskovalaisimia, jotka muodostavat eheän kokonaisuuden. Oikeiden valaistusratkaisujen ansiosta tilojen joka tilanteeseen on mahdollista luoda oma, juuri oikeanlainen tunnelmansa.

Ikkunoista avautuu kaunis maisema  ulospäin

Keittiössä on käytetty valonauhoja ja Eden-paneelia valaisuun.

Marita kertoo, että he ovat aikaisemmissa asunnoissaan aina joutuneet tappelemaan huonon valaistuksen kanssa.

"Sähköliikkeissä on tullut pyörittyä ja vikaostoksia tehtyä, mutta vasta nyt Miikkan törmättyä Winledin valaistussuunnittelupalveluun sekä laadukkaisiin valaisimiin, on ongelma saatu taklattua lopullisesti tässä kauniissa rakennuksessa. Lopputulos, johon on tyytyväinen, toimii ja kestää on joka euron väärti." jatkaa Marita.


Julkasija: Winled Oy, Toni Töyräs
Julkaistu : 28.11.2017

Lue myös