Päätimme omakotitalon rakennusprojektimme yhteyteen ottaa vielä ylimääräisen lisähaasteen: pihalle rakennettaisiin samalla kertaa kammi.

Koska tonttimme sijaitsee verrattain jyrkässä rinteessä, ei sen etupuolelle ole enää pääsyä varsinaisen rakennuksen valmistuttua. Siksi se oli tehtävä heti samalla kertaa muun projektin kanssa.

talon-ulkovalaistus-rakennusprojektissa

Törmäsimme holvisaunaan Porin asuntomessuilla ja totesimme, että tuollaisen mekin haluamme. Meillä oli tosin jo tontille tulossa kaksi saunaa, joten siitä holvisaunasta jäi lopulta pois se sauna.

Varsinainen holvitila syntyy T-palkin kannattaman kahden holvikaaren alle. Tarkoituksena on saada pihalle oma, erillinen tila jossa on tunnelma, jota ei välttämättä omakotitaloon helpolla saisi.

olohuoneen-valaistussuunnittelu

Alkuun ajatuksena oli laittaa vielä kolmas holvi, johon palju olisi sijoitettu. Se kuitenkin jäi pois, sillä halusimme että paljusta pääsee katsomaan taivasta ja tähtiä. Niinpä sisätilan muodostaa kahden holvin yhdistelmä.

Valaistuksen osalta odotukset ovat jo ennalta kovat, sillä Winledin valaistussuunnittelijan speksaama epäsuora holvikattoon kohdistuva led-valo on varmastikin tunnelmallinen.

winled-Valaistuksella-tunnelmaa-kammiin

Teemana tilassa tulee olemaan Lapin tunnelma. Seinille on tulossa puolipaneeli Saariselältä tuodusta tuppeensahatusta kelolaudasta. Takan osalta olemme toivoneet muurarimestarilta avotakkaa, joka sinällään tuntuu olevan nykyään jo harvinaisempi ilmestys - mutta makkaranpaistoon pitää panostaa.

Kammin loppuun saattaminen vielä vähän odottaa itseään, sillä holvin kaarevien yläikkunoiden tekijöitä ei helpolla löydy.

Ja artesaanimme on juuri nyt kiireinen toisen, restaurointityön kanssa. Kenties kuitenkin keväällä päästään viemään projekti loppuun ja tunnelmalliseen makkaranpaistoon.

Tämän vieraskynä kirjoituksen on kirjoittanut Jussi Peltonen


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 25.02.2020

Lue myös