Uusi valaistus taikoo huonekalujen parhaat puolet esille


Keurus-Kaluste on Keski-Suomessa, Keuruulla sijaitseva huonekalujen ja sisustustuotteiden myymälä. Myymälästä on mahdollista saada kaikki kodin huonekalut, ja valikoima on erittäin laaja ja monipuolinen.

"Olemme toimineet vuodesta 1988 ja näissä tiloissa vuodesta 1991 asti", kertoo yrittäjä Jukka Lampinen.

Tänä vuonna Keurus-Kaluste viettää siis 30v. juhlavuottaan kirkkaammin kuin koskaan, kun vanha valaistus sai vaihtua uuden Winled-leasingilla toteutetun LED-valaistuksen tieltä!

Myymälässä tarve päivittää nykyaikaiseen ledivalaistukseen

Keurus-Kalusteella tuli tarve uusia vanha valaistus, kun koettiin että 90-luvulla laitettujen loisteputkivalaisimien valoteho ei ollut riittävä.

"Vanha valaistus oli juurikin vuonna 90-luvulla laitetuilla loisteputkilla, jotka alkoivat olla jo loppunsa lähellä. Valaisimien valoteho tiloissa ei ollut sellainen mitä sen pitäisi olla. Lähtökohtana valaisinvaihdolle oli, että valoa piti saada lisää ", toteaa Lampinen.

Osa vanhoista valaisimista oli myös pimeänä ja kuristinvikoja alkoi olla huomattavissa.

"Osassa valaisimista oli jo putki- tai kuristinvikoja. Kun vialliset kuristimet lämpenevät, niin siinä on jo vähintään savuvahingon riski ja huonolla tuurilla ne saattavat tehdä kattoon mustan läntin", kertoo projektin toteuttaneen Keuruun Sähkö Oy:n Pasi Kinnunen.

"Tiloissa oli myös eri värisiä putkia, jolloin valaistus oli laikukas ja eri värinen", jatkaa Kinnunen.

Keuruskalusteen uusi kirkas ja tasainen myymälävalaistus.

Hyvällä valaistuksella korostetaan ja taiotaan huonekalujen parhaat puolet esille

Huonekaluliikkeessä on pienet ikkunat, jotta auringonvalo ei polttaisi huonekaluja. Tämän vuoksi myymälän tiloissa tulee olla kirkas ja tasainen valaistus, jolla asiakkaalle saadaan luotua mieleinen ja luottavainen olotila kaupantekotilanteessa - kaiken lisäksi huonekalujen värit näyttävät oikealta.

Myymälään saatiin tasaista ja kirkasta valoa, kun loisteputket väistyivät ja niiden tilalle saapuivat 70-wattiset Runkovalaisimet. Myös ulkotilojen purkauslamppuvalaisimet vaihdettiin ledeihin.

"Kyllä näillä saatiin tiloihin paljon parempi valaistus hyvällä värintoistolla. Myös uloskin saatiin laadukkaampi valaistus laajemmalla valokeilalla", toteaa Kinnunen.

Tuotteiden värit toistusvat paremmin LED-valaistuksessa.

Winledin tehokkaat, energiapihit sekä pitkäikäiset Runkovalaisimet ovat oiva korvaaja vanhoille loisteputkille. Niitä on asennettu mm. autohuoltamoihin, kuntosaleihin sekä kauppojen myymälätiloihin ympäri Suomen, ja kyseessä onkin erittäin monikäyttöinen valaisin.

Runkovalaisin 70W ovat monipuolisia valaisimia 5 vuoden takuun, IP65- ja IK10-luokituksien sekä D-merkinnän vuoksi. Maitolasipintainen suojakupu takaa tasaisen sekä häikäisemättömän valaistuksen.

Keurus-Kalusteen myymälälässä ei käytetty valaistussuunnitelua vaan valaisimet korvattiin yksi yhteen. Tällöin sähköteho putosi noin puoleen, mutta valaistusteho nousi reilusti.

"Hallia ei voitu tyhjentää, jotta päästiin vaihtamaan valaisimia, mutta onneksi asiakkaan porukka auttoi, että homma meni jouhevasti. Muutamassa kohdassa jouduttiin hieman miettimään joidenkin valaisimien paikkoja uusiksi", sanoo Keuruun Sähkön projektijohtaja Kinnunen.

"Kyllä sitä huomasi merkittävän eron, varsinkin kun rivi kerrallaan asennettiin. Oli mukava seurata asennuksen kulkua, koska silloin näki eron vanhan ja uuden valaistuksen ollessa vierekkäin", naurahtaa Lampinen.

Keurus-kalusteen huonekalut näyttävät paremmalta ledivalon alla

Lisää valotehoa ja energiansäästöä helposti Winled-leasingilla

Keurus-Kalusteella ollaan oltu tyytyväisiä LED-runkovalaisimilla toteutettuun valaistusratkaisuun. Uudella valaistuksella saatiin tilat valoisammaksi ja värit sekä kaikki tuotteet huomattavasti paremmin esille kuin vanhan valaistuksen aikaan.

Valaistusmuutoksen mahdollisti Leasing-rahoitus, joka toteutettiin ns. Avaimet-käteen -tyylillä.

"Meillä katsottiin, että Winled-leasing oli helpoin tapa, koska puhutaan kuitenkin suuresta investoinnista - varsinkin kun liikeessä on paljon valaisimia korvattavana. Mietimme, että on matalampi kynnys uusia valaistus tässä vaiheessa", toteaa Lampinen.

Leasing-palvelua tarjotaan lähes kaiken kokoisille yritysasiakkaille. Ehtona sen hyödyntämiselle on, että valaisinasennuksen hoitaa valtuutettu Winled-jälleenmyyjänä toimiva sähköurakointiliike.

On myös mahdollista sopia asennuksen osuus osaksi Leasingia, jolloin valaisinten vaihdosta syntyvä kustannus muuttuu tällöin myös kuukausittain maksettavaksi leasingiksi. Näin edes valaisinten vaihtoa ei tarvitse maksaa kertainvestointina. Parhaimmassa tapauksessa sähköä säästetään kuussa niin paljon, että säästöt ylittävät itse leasingin kuukausikustannuksen.

Leasing on helppo tapa uusia valaistus

"Leasing-rahoitus on helppoa myös asennusliikkeellekin, kun toimimme siinä Winledin asiakkaana. Melkein voi sanoa, että tällä energiansäästön rahamäärällä asiakas aika pitkälle maksaa valaisimia pois per kuukausi", Kinnunen kertoo leasingista asennusliikkeen näkökulmasta.

"Ensimmäisen kuukauden aikana valaisinvaihdon jälkeen energiankulutus on pudonnut n. 1900kWh. Nyt valaistuskaan ei ole enää laikukas vaan tasainen ja saman värinen", Kinnunen naurahtaa.

Kaiken tämän lisäksi on hyvä huomioida, että valaisimien sähkönkulutuksen lisäksi huoltotöistä syntyviä kuluja syntyy nyt LED-valaisimien ansiosta vähemmän.

"Ollaan oltu erittäin tyytyväisiä ja voidaan kyllä suositella muillekkin, on ihan erilainen valaistus kun ennen", toteaa Lampinen.


Julkasija: Winled Oy, Toni Töyräs
Julkaistu : 06.07.2018

Lue myös