Aloimme rakentaa taloa ja piharakennusta haja-asutusalueelle keväällä 2018. Sähkömiehemme on käyttänyt, asentanut ja ollut tyytyväinen Winledin valaisimiin ja vinkkasi meille heidän Bloggaa ja Someta kampanjasta.

Kiinnostuimme kampanjasta heti, sillä valaistuksella, varsinkin piha-alueella, on suuri merkitys pihamme käyttökelpoisuutta ajatellen.

3D-mallinnos-pihavalaistus

Kesällä 2018 kävimme Porin asuntomessuilla katsomassa useita kohteita, joissa valaistuksen oli suunnitellut Winled. Asuntomessukohteissa oli käytetty erikoisempiakin valaistusideoita, mutta huolimatta siitä, että meidän toiveissamme oli hyvinkin perinteiset linjat valaistuksen suhteen, vakuutti asuntomessut ja siellä nähdyt kohteet meidät siitä, että Winled tulisi olemaan meidän kiinteistömme valaistuksen suunnittelija ja toimittaja.

Tutustuimme jo ennakkoon niihin asioihin, joita oli hyvä tietää ennen kuin ottaa Winlediin yhteyttä. Osasimme kertoa heti haluamamme valaisimet asuinrakennukseen ja aika tarkat toiveet siitä mitä haluamme piharakennuksen ja pihan valaistuksesta. Suunnittelija kyseli kattavasti toiveita valon sävystä, määrästä ja eri tilojen käyttötarkoituksista. Kävimme keskustelua esimerkiksi piharakennukseen tulevan öljymontun valaistuksesta. Vaihtoehtoja tuntui olevan useita, mutta toiveitamme ja mielipiteitämme kuuntelemalla suunnittelija päätyi laittamaan monttuun ledinauhaa molemmille puolille tasaisen ja suoran valon saavuttamiseksi.

3D-mallinnos-öljymontun-valaistus

Ensimmäiset suunnitelmat 3D -kuvineen saimme sovitusti, eikä niissä ollut paljoakaan muutettavaa. Sähkömiehemme kanssa kävimme yksityiskohtaisesti läpi talomme valaistussuunnitelman ja pienten muutosten jälkeen olimme valmiit tilaamaan tarvittavat valaisimet.

keittiö-ennen

3D-mallinnos-keittiö-jälkeen

Valaisinten saapumista saimme hetken odotella, mutta niiden saavuttua olimme tyytyväisiä valaisinten ulkonäköön ja asennettavuuteen. Olimme jo ennakkoon tutustuneet Winlediltä tulleisiin esitteisiin ja poranneet valaisinten paikat esimerkiksi kattopaneeleihin. Asentaminen kävi käden käänteessä. Meillä lähes kaikkiin sisätilojen valaisimiin tuli push dim -virtalähde, jonka avulla valaistusta saa säädettyä haluamaansa himmeyteen tai kirkkauteen. Tulimme siihen tulokseen, että makuuhuoneisiin ei suunnitelmassa olleen yleisvalon lisäksi laiteta erillisiä valaisimia.

Ehkä suurimmat odotukset valaistukseen liittyen meidän projektissamme ovat piharakennuksen ja pihan valot sekä niiden toiminta käytännössä. Talon ulkoseiniin asennamme Hydra -valaisimet ja pihaa valaistaan sekä Cajon -valaisimilla että Jupiter -valonheittimillä. Toiveissamme on piha, jossa lapset näkevät leikkiä ja pelata myös syksyn pimeyden laskeutuessa. Vaikka piharakennuksen ja pihan valaisimien asentamiseen menee vielä tovi jos toinenkin, ovat sisälle asennetut valaisimet ja niiden ulkonäkö vakuuttaneet meidät siitä, että tästä ei voi tulla muuta kuin hyvä!

Tämän vieraskynä kirjoituksen on kirjoittanut asiakkaamme Kristiina.

Tutustu myös lopulliseen valaistukseen toisesta postauksesta!


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 03.12.2019

Lue myös