UV222 — UV valon avulla tiloja turvallisesti desinfioivat valaisimet


Ultraviolettisäteilyn desinfiointikykyä on jo pitkään hyödynnetty tilojen haastavaan desinfiointiin. Tyypillisiä desinfioivien valaisinten käyttökohteita ovat olleet muun muassa sairaaloiden leikkaussalit.

Winledin yksinoikeudella Suomessa myymä UV222®-teknologia mullistaa desinfioivan valaistuksen käyttömahdollisuudet, sillä näitä desinfioivia valaisimia voidaan käyttää turvallisesti myös ihmisten läsnä ollessa.

UV Medicon Tanskassa valmistamat UV222®-valaisimet perustuvat japanilaisyritys Ushion patentoimaan huipputeknologiaan.

UV222-valaisimia on käytetty jo esimerkiksi terveydenhuollon tiloissa.

UV222®-teknologia mullistaa desinfioivan UV-valaistuksen käyttömahdollisuudet

UV-valon 222 nm -aallonpituuden on osoitettu tekevän ilmassa kulkevat ja pintoihin kiinnittyneet taudinaiheuttajat vaarattomiksi muutamassa minuutissa.

Valaisimet voivat siis tuoda pandemian keskellä merkittäviä hyötyjä organisaatiolle, asiakkaille ja työntekijöille muun muassa terveydenhuollossa ja hoivapalveluissa. Myös koulut, liikuntatilat, tapahtumatilat sekä elintarviketeollisuus ovat parhaita hyötyjä niittävien listalla.

UV222®-valaisinten avulla voidaan esimerkiksi suojella terveydenhuoltoalan työntekijöitä asiakasvirran mukana kulkevilta taudinaiheuttajilta – kuten koronavirukselta. Teknologia on perusteellisesti tutkittu ja todettu sekä tehokkaaksi että turvalliseksi, kertoo Winledin toimitusjohtaja Jari Savela.

UV Medicon valaisimia on jo Tanskassa käytössä muun muassa Aarhusin yliopistollisen sairaalan keuhkoklinikan odotustiloissa.

Lue referenssi täällä >>

Tutkitusti turvallista desinfioivaa valaisinteknologiaa

Covid-19-pandemia on vauhdittanut UV-valoon perustuvan desinfiointiteknologian kehitystä ja käyttöönottoa. Ihmiselle turvallinen UV222®-valaisinteknologia on kehitetty ja suunniteltu yhteistyössä tutkijoiden, insinöörien, lääketieteen ammattilaisten sekä useiden yliopistojen kanssa ja se on perusteellisesti testattu ja dokumentoitu.

Turvalliseksi tuotteen tekevät valaisimen käyttämä UV-valon aallonpituus, sisäänrakennettu optinen turvalasi, valotutka, liiketunnistin sekä valaisinkohtainen, asiantuntijan tekemä määrittely ja ammattitaidolla tehty UV-valaistussuunnitelma.

Juuri UV-valon turvallinen käyttö ihmisten läsnä ollessa tekee tästä teknologiasta mullistavan, ja turvallisuus on todella viety huippuunsa, sanoo Savela.

Kompaktit valaisimet ovat pituussuunnassa 30 senttimetriä pitkiä ja leveydeltään 12 senttimetriä ja siten helposti asennettavissa kaikenlaisiin tiloihin.

Winled valaistussuunnittelu varmistaa, että UV222-valaisin määritetään oikeaan paikkaan tilassa

Valaistussuunnittelu takaa desinfioivien valaisinten turvallisuuden

Valaisimet tarkistetaan ennen pakkaamista UV Medicolla ja jälleen Winledillä niiden saapuessa Suomeen. UV Medicolla valaisimen tuottama valo mitataan ja tieto syötetään laitteen toimintaa ohjaavalle algoritmille.

Winled puolestaan syöttää valaisimiin käyttökohteen mukaiset parametrit asiakkaalle laaditun UV-valaistussuunnitelman mukaisesti. Asetuksissa huomioidaan muun muassa etäisyys desinfioitavaan pintaan sekä turvaetäisyys ihmisiin.

Valaistussuunnittelijan syöttämät tiedot, yhdessä valaisimen etäisyyksiä rekisteröivän valotutkan ja liiketunnistimen kanssa, varmistavat turvallisen UV-valon annostelun. Itse asennuksen tekee aina kouluttamamme asentaja, ammattitaidolla laaditun UV-valaistussuunnitelman mukaisesti. Jokaiselle valaisimelle kerrotaan, minkälaiseen käyttöympäristöön se asennetaan, kertoo valaistussuunnittelija Erkka Hurske.

Lue lisää UV222®-valaisinteknologiasta >>

UV222 lisätietoa

Tutustu ja tilaa, tai ota yhteyttä niin jutellaan aiheesta lisää: Toimitusjohtaja Jari Savela, +358 50330 9641, jari@winled.fi


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 15.02.2022

Lue myös