Tuusulan Asuntomessut 2020: Kohde nro 30 Jämerä Salmiakki


Tämän vuoden Tuusulan Asuntomessuilla 2020 me Winledillä olemme toteuttaneet Jämerän Salmiakin valaistussuunnittelun ja kokonaisvalaistusratkaisut.

Tuusulan Asuntomessukohde nro 30: Jämerä Salmiakki on Jämerä Kivitalojen näyttävä kolme kerroksinen Townhouse -tyylinen asunto. Talon pinta-ala on 167m² ja piha-alueelta löytyy myös erillinen sauna/varastorakennus.

Instagramissa löydätte kohteen nimellä @Jämeräsalmiakki sekä @artbeinghart.

Alempaa löydät valaistussuunnittelukuvien lisäksi myös valmiin kohteen referenssikuvat.

Tuusulan asuntomessuilla pääsette tutustumaan komeaan LED-valaistukseen

Valaistussuunnitelmalla näyttävä valaistus kotiin

Kodin valaistuksesta haluttiin saada moderni, näyttävä ja toimiva.

"Valaistussuunnittelun tekemiseen saimme aikalailla vapaat kädet lähteä tekemään ehdotusta valaistuksen suhteen, kun saimme asunnon piirrustukset", kertoo valaistussuunnitelman Jämerä Salmiakki -kohteeseen toteuttanut valaistussuunnittelijamme A-P Mellin.

Valaistussuunnittelmasta saadaan varmasti paras mahdollinen, kun ammattilaisvalaistussuunnittelija ottaa huomioon, niin asiakkaan mahdolliset toiveet, standardit sekä sisustuksen.

Koko talon valaistus toteutettiin LED-valaisimilla. Valaistuksessa käytettiin paljon epäsuoraa valoa ja LED-nauhoja, jotka antavat upean silauksen talon modernille tyylille.

Winledin asennusvalmiit LED-nauhat tarjoavat monipuolisia ratkaisuja, tehden tiloista hetkessä tyylikkäitä ja näyttäviä.

Jämerän Salmiakin asuntomessukohteen olohuoneen valaistussuunnittelu

Olohuoneen valaistus valonauhoilla

Olohuone on keittiön lisäksi usein kodin ajanvietto paikka, jossa vietetään yhteisiä hetkiä ja rentoudutaan. Tällaisessa tilassa on tärkeää, että valoa on riittävästi, mutta on myös oleellista, että valaistusta voidaan muuttaa tunnelmalliseksi esimerkiksi TV:n katsomista varten.

"Valonauhoja haluttiin tähän tilaan käyttää mielenkiintoisesti, eteisaulasta terassin oville saakka", kertoo Mellin.

LED-nauhat soveltuvat erinomaisesti sekä korostamaan tunnelmaa että yleisvalaistukseksikin. Olohuoneen yleisvalaistus toteutettiinkin valonauhoilla muodostamalla katossa kulkevia juovia.

"Suunnittelusta varsinkin jäi mieleen ratkaisut, joissa valonauhajuovat katossa jatkuvat valuen seinälle ylimmän kerroksen aulassa ja huoneen kulmassa oleva pystysuuntainen valoelementti", kertoo Mellin.

Yhdistetty keittiö ja olohuone on valaistus led-nauhoilla

Keittiön valaistus

Kun mietitään keittiön valaistusta, niin siihen kannattaa panostaa, koska paikkana se on sellainen, että siellä vietetään aikaa joka päivä. Hyvin valaistussa keittiössä on usein erilaisia valaistusratkaisuja yleisvaloa, kohdevaloa työtasoilla ja valoa ruokailuun.

Keittiössä saarekkeen päälle on sijoitetut riippuvalaisimet. Sisustukseen istuvat saarekkeen päälle asennetut riippuvalaisimet ovat oiva lisä keittiön yleisilmeeseen ja ne antavat tilalle persoonallisuutta.

Keittiön saarekkeen päällä on riippuvalaisimia.

Myös tässä tilassa, jossa keittiö, ruokailutila ja oleskelutilat sijaitsevat, on käytetty valonauharatkaisuita.

"Valonauhoja haluttiin keittiön aamiaiskaappiin sisälle sekä saarekkeen ympärille", sanoo Mellin.

Makuuhuoneissa on tehokkaita ja näyttäviä valaistusratkaisuja

Makuuhuoneen valaistus

Hyvä makuuhuoneen valaistus koostuu yhdistelmästä eri valaistustapoja. Valaistuksen tulee olla pehmeä ja riittävän tehokas yhtä aikaan, jotta esimerkiksi kirjan lukeminen onnistuu.

Makuuhuoneen epäsuoralla valaistuksella luotua tilaan näyttävyyttä sekä toimiva valaistus, kun sängyn taakse laitettiin kattoon valonauha valolistaan. Tässä huoneessa sijaitsee myös vaatehuone, jossa on käytetty myös alasvaloja.

Epäsuoran valon lisänä tiloissa on käytetty Iiris -alasvaloja, jotka toimivat yleisvalona. Lasten makuuhuoneissa on myös Iiris-valaisimia, jotta huoneeseen saadaan tarvittava valo myös kotitehtävien tekoa varten ilman erillisiä työpistevalaisimia.

Kylpyhuoneissa on käytetty Winled alasvaloja sekä valonauhoja.

Pesuhuoneen ja saunan valaistus

Kylpyhuoneessa on käytetty epäsuoraa valoa katon rajassa lisäämässä tunnelmallisuutta, joka onkin suositeltavaa yleisvalaistuksen lisänä, ja kuten muissakin tiloissa, tarvitaan täälläkin riittävästi valoa.

Pesuhuoneissa mihin valaisimen tai lampun värilämpötilaan päädytään, on pitkälti makuasia, mutta huomioon täytyy ottaa valaisimien IP-luokitus. Suuri osa valaisinvalikoimastamme on IP44-luokiteltuja, jotka soveltua kostean tilan valaistukseen, jolloin ne voidaan huoletta asentaa kylpyhuoneen kattoon.

Pesuhuoneissa ja WC-tiloissa on käytetty myös pyöreää Iiris-valaisinta, joka on pienikokoinen, mutta tehokas yleisvalaisin.

Kodin sauna valaistus on toteutettu ledeillä.

Saunasta löytyy myös Winled valaistusratkaisuita lauteiden alta - saunan valaistuksessa LED-valonauha on asennettu alumiiniprofiilin sisään, jotta ledistä muodostuva lämpö johtuisi metallia pitkin ympäristöön, jolloin saadaan pidennettyä nauhan käyttöikää.

Asuntomessukohteen LED-valaistusratkaisut ulkona

Ulkovalaistus

Varsinkin pimeällä paljussa on tunnelmallista nauttia viilenevistä ilmoista, kun valaistusratkaisut on mietitty kunnolla.

"Julkisivua on korostettu talon päädyssä ja sisäpihalla löytyy myös rajamuurien epäsuoraa valaistusta LED-nauhoja käyttäen", Mellin sanoo.

Terassille on myös upotettu Velmu-valaisimia, jotka antavat hillityn kauniisti hillittyä valoa pimeinä aikoina maasta ylöspäin.

Huvila ja Huussi Tuusulan Asuntomessuilla toisessa jaksossa vierailtiin messujen pientaloissa, joihin lukeutui myös yksi komeimmista kohteista, Jämerä Salmiakki.

Kuvia valmistuneesta kohteesta

Jämerän Salmiakin tiloissa on energiatehokkaat ja laadukkaat LED-valaisimet, joiden asennuksen hoiti Spigot Oy. Tässä vielä kuvia upeasta kohteesta ja näyttävästä valaistuksesta - tervetuloa itse tutustumaan kohteeseen 3.–30.8.2020 Tuusulan Asuntomessuille!

Alakerran iso oleskelutila ja LED-nauhat

Alakerrassa näyttävä ja iso tila

Jämerän Salmiakin upea valonauhavalaistus asuntomessuilla

Upea porrasvalaistus

LED-valot portaissa Asuntomessuilla

Oleskelutilaan on tehty valonauhavedoilla kuvio.

Valojuovat olohuoneen katossa Asuntomessuilla

Oleskelutilassa upea valonauhakuvio

Makuuhuoneessa epäsuoraa valoa led-toteutuksella

Makuuhuoneessa Iirikset ja epäsuoraa valoa.

Lasten makuuhuoneen valaistus

Lasten makuuhuoneen LED-valot

Vaatekaapissa led-valaistus

Upea ja kirkas pesuhuone

Vessan valaistus LED-valoilla

WC:n valaistus, peili valaistus ja katossa epäsuoraa valoa

Saunan valaistus on toteutettu LED-nauhalla

Aiempien messukohteidemme valaistuksiin pääsette tutustumaan Asuntomessut-sivullamme.


Julkasija: Winled Oy, Toni Töyräs
Julkaistu : 21.07.2020

Lue myös