Tunnelmallinen ja toimiva valaistus Lapin kaamokseen osa 2


Hyvä, riittävä ja toimiva valaistus kodissa helpottaa arjen elämistä ja luo tunnelmia erityisiin hetkiin.

Winledin valaisimet kodissamme ovat helpottaneet arkea tosi paljon. Himmennettävät Kanna-alasvalot sisätiloissa ovat osoittautuneet onnistuneeksi valinnaksi vuoden kokeilun jälkeen.

Himmennettävyys on ehdottomasti tärkein ominaisuus, koska täysillä ollessaan valot ovat hyvin kirkkaat ja käytössä sellaisenaan vain siivotessa. Useimmiten valot ovat yleisvalona tilanteesta riippuen osittain himmennettynä.

Vuoden aikana on koti täydentynyt myös riippuvalaisimilla, jotka sopivasti vuorottelevat Kanna-alasvalojen kanssa tunnelmaa tuoden.

Ulkovalaistus päivällä

Saimme juuri valmiiksi ulkovalaistuksen ja tuleva talvi näyttää ovatko ne olleet toimivat valinnat. Halusimme valon, joka voi olla läpi pimeän kauden aina päällä olematta liian kirkas ja huomattava. Valitsimme etukatoksen ulkoreunaan kulkemaan led-nauhaa.

Led-nauhalla onnistui toteuttaa toivomamme ominaisuudet ja se lähtee päälle hämäräkytkimellä, jolloin ei tarvitse muistaa huolehtia valoja päälle.

Ulkovalaistus Lapissa on tärkeää, kun kaamos iskee

Sen lisäksi meillä on ulkoseinissä Hydra-seinävalaisimia. Syy näiden valaisimien valikoitumiseen oli toiminnallisuus ja ulkonäkö. Kaunis valkoinen kuutio sopii meidän kotimme ilmeeseen. Lisäksi valaisimissa on sisällä metallilevyt, joiden avulla valonsäteen suunnan voi ohjata esimerkiksi pelkästään alas, kuten me tykätään niitä pitää.

Pesuhuoneen upea valaistus ledeillä

Elämässä ja arjessa erityisiä hetkiä ovat esimerkiksi perheen kanssa vietetty saunahetki. Halusimme pesuhuoneesta ja saunasta viihtyisät ja tilavat, jotta saunahetket olisivat mieluisia. Valaistusta miettiessä valaistussuunnittelijan kanssa kokeilimme vaihtoehtoja epäsuoralle valaistukselle pesuhuoneeseen.

3D-kuvien avulla saimme käsityksen, ettemme halua valaistusta muualle kuin kattoon pesuhuoneessa.

Helmi lasikuutio -valaisimet sopivat tavoittelemaamme tunnelmaan erinomaisesti.

Saunan valaistus led-valoilla

Himmennettävinä valaisimilla saa tunnelmallisen saunahetken ihan sellaisenaan ilman esimerkiksi kynttilöitä. Muuta valaistusta pesuhuoneeseen ei olekaan kaivannut ollenkaan.

Saunan valaistuksen halusimme pitää yksinkertaisena, joten takaseinälle asennettu led-nauha luo kauniin pehmeän ja sopivan valon.

Vieraskynä-blogin on kirjoittanut asiakkaamme Eeva ja hänen aikaisemman kirjoituksen valaistussuunnittelusta voit lukea täältä!


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 09.11.2020

Lue myös