Tunnelmallinen ja käytännöllinen pihavalaistus helposti


Syksyn ja talven pimeisiin iltoihin halusimme talon ulkopuolelle reilusti valoa. Perusvaloksi ulos valitsimme Hydran, josta tulee kiva kuvio seiniin.

Valitsimme Hydran sen ominaisuuksien vuoksi: Hydrassa on suunnattava valokeila sekä mahdollisuus pinta- ja läpijohdotukseen. Valaisimen valokeila on itse säädettävissä valaisimen sisällä olevia heijastuspintoja kääntämällä. Käyttäjällä on näin mahdollisuus säätää valokeila joko yhteen tai kahteen suuntaan.

talon ulkovalaistus

Ulkokatoksen ja terassin harjan alle lisävalon tarpeeseen valitsimme Libra -valoja. Libra -valaisimet luovat kauniin kapean valokeilan koristamaan terassia.

terassin valaistus on toteutettu suunnattavilla valoilla

Ulkovalaistukseen lisäsimme pari kappaletta Lacuna Plaza -pollarivaloja. Valaisimissa on sisäinen virtalähde ja valaisin asennetaan maahan pinta-asennuksena. Tyylikäs Lacuna -pollarivalaisinsarja kruunaa ulkovalaistuksemme.

Lacuna Plaza pollarivalaistus ulkona

Kaikki ulkovalot laitoimme toimimaan hämäräkytkimen perässä, joten ei enää paluuta pimeän talon pihaan etsimään valokatkaisimia.

Erittelimme myös kaikki ulkovalot erillisisten kytkimien taakse, jotta voimme lisätä tai vähentää valon määrää tarpeen mukaan.

autotallin julkisivun valaistus ledeillä

Sama valaistus jatkuu myös autotallin valaistuksessa. Kahden auton tallin isojen nosto-ovien sivuille ja keskelle tuli Hydrat ja yksi myös valaisemaan naapurin puoleista tontin rajaa.

Autotallin toinen sivu, jolla on myös käyntiovet talliin ja erilliseen varastoon, laitoimme myös Librat katon lipan alle.

autotallin valaistus tekee liikkumisesta turvallisempaa

Libroilla on myös katkaisin ulkona tallin kulmalla, jotta saa pimeinä aikoina tarpeeseen vasta päälle, vaikka lumitöitä varten. Valaistus otettiin huomioon myös autotallin sähkön suunnittelussa ja varattiin syöttökaapeleihin herätejohto valaistusta varten, eli saimme autotallin valaistuksen syttymään samaan aikaan talon valojen kanssa.

Autotallin sisälle kattoon valitsimme yleisvaloksi Runkovalaisimet. Myös yksi Lumina-yleisvalo liiketunnistimella joka syttyy kun autotalliin ajaa autolla. Valo sammuu hetken kulutta itse, joten ei valojen katkaisimien etsimistä.

Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen ja Winledin Bloggaa ja someta -kampanjaan!

Suosittelemme vahvasti kääntymään Winledin ammattitaitoisten suunnittelijoiden puoleen, kun haluat laadukkaat valaisimet ja näyttävän lopputuloksen taloosi.

Tämän vieraskynäkirjoituksen kirjoitti asiakkaamme Veli-Pekka Anttonen

Pääset lukemaan myös ensimmäisen artikkelin valaistussuunnittelusta tästä!


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 17.12.2019

Lue myös