Tunnelmaa epäsuoralla valolla ja himmennettävillä ledeillä


Vihdoin maalissa, ainakin melkein...

Syksyllä 2016 alkanut omakotitaloprojektimme on tullut vihdoin maaliin. Siis ainakin sisältä... Pihalla sen sijaan riittää hommaa vielä pitkälle ensi kesään, mutta nyt on tullut aika hengähtää hetkeksi ja nauttia vasta valmistuneesta talostamme sekä sen mahtavasta valaistuksesta!

Epäsuoralla valolla ja himmennyksillä tunnelmaa sisätiloihin

Kuten jo aikaisemmin kirjoittelin halusimme panostaa talomme valaistukseen käyttämällä riittävän tehokkaita ja laadukkaita valaisimia kussakin tilassa sekä luomalla tunnelmaa epäsuoralla valolla ja himmennettävillä valaisimilla.

Lopputuloksessa eniten tyytyväisiä olemme varmasti suuren olokeittiömme valaistukseen, jossa suurimman osan ajasta myös vietämme. Ledinauhat keittiön yläkaappien ala- ja yläreunassa tuovat mielestämme hienosti tunnelmaa keittiöön.

Kuva epäsuoralla valaistuksella valaistusta vaaleasta omakotitalon keittiöstä

Samoin olohuoneen katon himmettävillä valoilla on kätevä säätää olohuoneen valaistusta kuhunkin tilanteeseen sopivaksi.

Kuva spottivaloilla valaistusta olohuoneesta

Voimmekin lämpimästi suositella himmennettävien valojen käyttämistä vaikka kaikissa talon tiloissa. Meille himmennettävät valot olohuoneen lisäksi tuli suihkutiloihin, jonka lopputulokseen olemme myös erittäin tyytyväisiä.

Kuva spottivaloilla valaistusta tummasta suihkutilasta

Ulkoseiniä ei kannata myöskään unohtaa

Sisävalaistuksen lisäksi olemme myös enemmän kuin tyytyväisiä siihen, että päätimme panostaa myös talomme ulkovalaistukseen. Varsinkin näin talvella kun päivänvaloa ei juuri ehdi näkemään, epäsuoraa valoa talon ulkoseiniin tuovat Hydra -valaisimet ovat omiaan luomaan tunnelmaa hämärän keskelle.

Ulkokuva puutalon seinävalaisimist

Valaistukseen kannattaa todella panostaa

Loppusanoina voimme todeta, että oman kodin valaistukseen ja sen suunnitteluun kannattaa todella panostaa. Suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, mielellään heti projektin alkuvaiheessa, jotta ehtii ottaa valot huomioon muiden rakenteiden ja yksityiskohtien suunnittelussa. Meillä valaistussuunnittelu oli ensimmäinen vaihe heti talomme ensimmäisten pohjakuvien valmistumisen jälkeen.

Valaistuksen avulla voi tehokkaasti luoda sopivaa tunnelmaa kodin kuhunkin tilaan sekä tuoda esiin haluamiaan asioita omassa kodissa. Oman kotimme kohdalla huomasimme että tehokas led-valaistus tuo aivan eri tavalla esille valitut materiaalit ja värit verrattuna vanhanaikaisiin hehkulamppuihin ja loisteputki- sekä halogeenivalaisimiin. Älä siis ylläty jos vanha nojatuolisi tai sohvapöytäsi näyttäytyy aivan uudelleensyntyneenä ledivalojen käyttöönoton jäljeen.

Iso peukku siis Winledille ja heidän valaisimilleen kotimme upeasta valaisemisesta!

Postauksen on kirjoittanut asiakkaamme Niko ja valaistuksen suunnitteli Lauri Laine.


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 21.03.2018

Lue myös