Tehosteseinä ja Lilja sopivat yhteen


Rovaniemellä asuvien Palon kolmihenkisen perheen koti eroaa suositun suomalaisesta harmaasta sisustustyylistä edukseen. Palojen kodin modernissa sisustuksessa erityisesti silmään iskevät Design Saarisen suunnittelemat hauskat ja pirteät tehosteseinät.

Keittiö on moderni ja tehosteseinät sopivat huoneen tyyliin.

Lilja - loistava valaisin kotiin

Kodin moderniin ilmeeseen valoa tuomaan valikoituivat Lilja LED-valaisimet, jotka sopivat vaaleaan kattoon loistavasti. Liljojen valoteho on runsasta ja tasaista.

Lilja on suosittu valaisin, jonka valonlähde sijaitsee hieman kehystä syvemmällä. Tuoteperheen tehovaihtoehtoihin kuuluu niin 6-, 12- kuin 18-wattisetkin versiot, joita on saatavilla sekä valkoisella kehyksellä sekä värilämpötilaltaan joko neutraalina tai lämpimänä. Lilja-tuoteperheelle on myös eri virtalähdevaihtoehtoja.

Tässä asunnossa valoa tulvii sisään ikkunoista, ja etenkin kirkkaana päivänä valaistusta voi hyvin pitää himmeämmällä. Lilja LED-valaisimet ovat himmennettevissä, mikä on tämän päivän trendi sekä helppo ja ekotehokas keino luoda tunnelmavalaistusta.

Epäsuoraa valoa keittiössä

Modernin keittiön valaistus tekevät siitä tunnelmallisen

Tässä asunnossa keittiön vaaleat ja modernit huonekalut erottuvat hyvin sävyiltään rohkeammasta tehosteseinästä. Tämän nykyaikaisen keittiön on suunnitellut ja kalustanut Katja Eteläinen Keittiömaailmalta.

Tehostetapetti antaa sisustajalle mahdollisuuden muuttaa tilan ilmettä huomattavasti. Seinien tapettikuoseissa voi leikitellä erilaisilla väreillä, muodoilla ja kuvioilla, joilla tilaan voidaan rakentaa erilaisia kontrasteja ja vastakohtia. Oikein mietitty tehostetapetti ja epäsuora valo toimivat loistavasti keittiössä. Riittävä ja oikein toteutettu valaistus tekevät keittiöstä tunnelmallisen sekä toimivan ruuanlaittopaikan.

Kukkakuosi sopii olohuoneeseen

Tehosteseinät toimivat katseenvallitsijana

Tehostetapetti antaa mahdollisuuksia yksityiskohdilla leikkimiseen sekä kodin tyylin ja tunnelman korostamiseen. Olohuoneen tehosteseinän kukkatapetti toimii katseenvangitsijana ja tapetin pirteää kuosia on jatkettu leikkisästi sohvatyynyillä, jotka on päällystetty hengen mukaan pirteillä kuoseilla. Näin tehosteseinä ei jää yksittäiseksi elementiksi vaan sisustuksesta saadaan yhtenevä kokonaisuus.

Makuuhuoneen keltaiseen väriin on pirteämpää herätä

Makuuhuoneen tehosteseinän keltainen ornamenttikuosi tuo varmasti pirteyttä siellä heräävän aamuihin. Huoneen säilytystila on minimalistinen ja sen valkoinen yleisilme antaa tilaa tehosteseinälle välttäen sen, ettei kokonaisuudesta tule levoton. Tässäkin huoneessa, kuten muissakin, valaistuksesta pitävät huolen Lilja-valaisimet.

Keltainen väri raikastaa kodinhoitohuonetta.

Kodinhoitohuoneen seinän keltainen kukkakuosi tekee tilasta virkeän, jolloin kotityöt sujuvat varmasti kevyemmin. Tehosteseinän sävyjä on jatkettu leikkistästi kaappien vetimissä.

Yhdestä kohtaa asuntoa näkee melkein kaikki tehosteseinät kerralla

Tehosteseinien sijoittelun suunnitelmallisuus on myös nähtävissä, sillä makuuhuoneen ja eteisen tapetit muodostavat hauskan jatkumon kodin ruokailutilasta katsottaessa. Tehosteseinien sijoittelu luo syvyyttä avoimeen tilaan.

Napapiirin leveysasteilla sijaitsevan Palojen kotiin on tehosteseinien ja LED-valaisimien avulla saatu ikuisen kesän tuntu, ja ne piristävät sekä valaisevat asukkaiden arkea varmasti talven pakkaspäivinäkin.


Julkasija: Winled Oy, Toni Töyräs
Julkaistu : 28.11.2017

Lue myös