Tavastkengän kylätalon upea kiinteistön julkisivuvalaistus


Tavastkengän Maa- ja kotitalousseura Ry on Tavastkengän kyläläisten yhteinen kyläyhdistys, jonka tarkoituksena on järjestää yhteisiä tapahtumia, kehittää kylää ja toimia kyläläisten yhteisenä äänenä.

Yhdistys omistaa Tavastkengän kylätalon, joka toimii kyläläisten kokoontumispaikkana ja monenlaisten juhlien, tapahtumien ja koulutusten keskuksena. Taloa on mahdollista vuokrata myös yksityistilaisuuksiin.

Leader-hankkeella oli tarkoitus täydentää aiemmassa korjaushankkeessa aloitettua työtä Tavastkengän Kylätalon käytettävyyden parantamiseksi pimeään vuodenaikaan sekä pienentää hieman lämmityskustannuksia.

Valaistussuunnittelu ulkotiloihin ja terassille

Ulkovalaistuksen valaistussuunnittelulla varmistetaan riittävä valonmäärä ja näyttävä julkisivu

Tavastkengän Maa- ja kotitalousseuran omistama kylätalo on ollut vilkkaassa käytössä aikaisemmin kaikkina vuodenaikoina juhla- ja tapahtumatilana. Ongelmia iltojen hämärtyessä on aiheuttanut aikaisemmin talon riittämätön ulkovalaistus.

Tähän kohteeseen tehtiin Winledin valaistussuunnitelma, jolla varmistetaan riittävä valomäärä kulkureiteille, portaille tai sisäänkäynneille. Ulkona on tärkeää, että kulkureitit ja oleskelualueet ovat hyvin valaistuja, jotta näkee kulkea turvallisesti kompastelematta.

Winled valaistussuunnittelulla ulkovalaistus kuntoon

Valaistussuunnitelmassa valaistusratkaisuksi valikoitui Jupiter ja Saturnus -heittimet, jolla saadaan luotua valoa sisääntulolle ja terassille. Pitkällä käyttöiällä ja erinomaisilla ominaisuuksilla varustettu Winled-heittimien ominaisuudet takaavat sen, että valaisin kestää vaihtuvissakin olosuhteissa.

LED-valonauhat asennettuna alumiiniprofiilin tarjoavat monipuolisesti ratkaisuita ulkovalaistukseen. Niitä voidaan esimerkiksi asentaa kaiteisiin, terassilautoihin, askelmiin tai vaikka maahan.

Sopivaksi valaistusratkaisuksi suunnittelija määritti 4,8W IP65 -valonauhan, joka asennettiin miniprofiilin sisään. Näin saatiin upealta näyttävää valoa kulkuväylille ja portaisiin.

Ulkovalot ovat näyttävät, mutta tekevät myös kulkemisesta turvallisempaa.

Tavastkengän kylätalon ovet ja valot -hankkeen lopputulos näyttää upealta!

Ulkovalaistusta lisättiin invaliuskan ja terassin yhteyteen sekä talon seinustoille, parkkipaikalle ja ulko-wc:n tiloihin. Ulkoseiniin asennettiin myös samalla muutamia sähköpistokkeita.

Ulkovalaistus toteutettiin valonauhalla ja LED-heittimillä

Ulkovalaistuksen lisäksi sisälle asennettiin myös tunnelmavalaistusta, jolla saadaan helposti muokattua halutunlainen ilmapiiri esimerkiksi häätilaisuuteen.

Sisälle tehtiin tunnelmavalaistusta valonauhan muodossa.

Myös ulko-ovet vaihdettiin uusiin, jolloin ne estävät lämmön karkaamista eteistilasta, jossa wc sijaitsee. Aikaisemmin wc:n vesiputket ovat toistuvasti jäätyneet talvisin lämmityksestä huolimatta.

Hankkeen myötä Tavastkengän Kylätalo on entistä sopivampi ja monipuolisempi paikka erilaisten juhlien ja tapahtumien pitämiseen.

Valaisimien asennukset tehtiin talkootyönä Winledin valaistussuunnitelman mukaisesti.

Sähköasennukset kohteeseen toteutti Timon Sähköpalvelu Oy.


Julkasija: Winled Oy, Toni Töyräs
Julkaistu : 04.06.2021

Lue myös