Löysimme mieleisen tontin tai oikeastaan maa-alueen puolisoni syntymäkodin lähettyviltä. Tontti sijaitsi maaseudulla, mutta matka keskustan palveluihin ei kuitenkaan ollut kuin viitisen kilometriä. Talon sijainnin ollessa selvillä, alkoi itse talon suunnittelu. Löysimme internetin kätköistä kuvan Japanin Fuji-vuorella sijaitsevasta talosta, jonka yhteen kuvaan ihastuimme. Kuvan talossa oli paljon ikkunapinta-alaa ja korkeita tiloja. Tämä kuva kourassa marssimme talosuunnittelijan luokse ja kerroimme kriteerit, joita talolta haluamme. Suunnittelu alkoi ja lukuisien vääntelyiden ja kääntelyiden jälkeen saimme pohjaltaan ja julkisivultaan meidän ihanan kodin.

3d mallinnus omakotitalon ulkovalaistuksesta

Valaistus- ja sähköistysasiat ovat aina tavallaan olleet hyvinkin lähellä arkeamme, kun puolisoni työskentelee sähköasentaja. Tiesin, että niissä asioissa pystyn antamaan melkeinpä vapaat kädet hänelle. Asuntomessuilla törmäsimme Winlediin ja tutustumisen jälkeen aloimme yhteistyöhön talon valaistuksen suunnittelussa. Lähetimme heille pohjapiirustuksen talostamme ja kerroimme mitä toivomme valaistukselta.

Mitä sitten toivoimme? Minulla ei ollut oikeastaan paljoakaan asiaan sanottavaa, mutta se mitä toivoin oli tunnelmavalaistus ja hyvä siivousvalo. Eli paremmin ilmaistuna toivoimme paljon säädettäviä valaisimia, joita voisi tunnelman mukaan säätää himmeämmäksi tai kirkkaammaksi. Ajattelin, että talven pimeinä iltoina olisi mukava pitää vain tiettyjä valoja päällä hyvin himmeinä. Mikäs sen ihanampaa kuin käpertyä sohvan nurkkaan viltin alle ja fiilistellä vaikka tulevaa joulua hyvin hämärässä mutta silti tunnelmallisessa valaistuksessa. Tämän toiveen kautta meille suunniteltiin paljon kohdevalaisimia. Niitä mm. kiersi seinien reunoilla ja korkeissa tiloissa.

3d mallinnus korkeakattoisesta omakotitalon olohuoneesta

Lisäksi toiveistamme nousi esille, että emme olleet kovin suuria epäsuoran valon ystäviä tai oikeastaan ne eivät mielestämme sopineet taloomme. Epäsuora valaistus on todella upean näköistä, mutta se vaatii omanlaisen tilansa ja paikkansa.

Hyvin tärkeänä asiana pidimme myös sitä, että valoja pystyy säätämään useampaa kerrallaan, tiettyjä ryhmiä ja tiettyyn tilanteeseen sopivasta paikasta. Tämä mahdollistui KNX-järjestelmän avulla, mikä oli puolisolleni jo entuudestaan tuttu työn kautta. Ja näin naisen silmin, vautsi vau, järjestelmän jonka kanssa pystyy tekemään lähes mitä vaan. Meillä tämän järjestelmän kautta muodostettiin erilaisia ryhmiä valoista. Eli kun painat yhtä nappia, saat päälle tietyt valot esimerkiksi eteisessä ja keittiössä ja toisesta napista saat päälle olohuoneen valoista tietyt. Tämä kuulosti aivan mahtavalta, ajatellaan vaikka, että tulet kotiin kauppakassien kanssa pimeänä syysiltana. Kävelet ovesta sisään ja yhden napin painalluksen jälkeen saat kävellä kassien kanssa vaikka koko talon läpi keittiöön ja sinulle on matkalla syttynyt sopivat valot että näet kulkea. Mutta talo ei kuitenkaan ole täysin kirkkaaksi valaistu.

3d mallinnus vaaleasta keittiön valaistuksesta

Hurjan hienoja juttuja sitä nykyään osataan suunnitella!

Suunnittelu Winledin kanssa sujui mielestäni todella hyvin. He kuuntelivat meidän mielipiteitämme ja kertoivat omia kokemuksenkin kautta tulleita vinkkejä erilaisiin valaistuksiin ja valonlähteisiin. Suunnitelmat, jotka heiltä saimme olivat erittäin hienot ja viimeistellyt 3D-kuvat. Siinä pääsi hienosti melkeinpä astumaan sisään taloon, joka ei vielä ollut valmiskaan. Jälkeenpäin ollaan naureskeltu, että heidän suunnitelmissaan näkyvä sisustus meidän talolle on osilta kohdin jopa hyvin sellainen mitä se meillä nyt on.

Postauksen on kirjoittanut asiakkaamme Karoliina ja valaistuksen toteutti Lauri Laine.

Lue myös toinen artikkeli.


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 21.03.2018

Lue myös