Pitkällisen haaveilun ja tontin etsimisen tuloksena löysimme viimein tontin tulevalle omakotitalollemme kesällä 2019. Olimme 5 vuotta aiemmin remontoineet täysin oman ensiasunnoksemme ostamamme rivitalokolmion, niin haave omasta talosta alkaisi viimein käydä toteen ja talon suunnittelu käynnistettiinkin pikimmiten. Tai oikeammin sanottuna alustavaa suunnittelua oltiin tehty jo vuosikaupalla jonkunlaisella haavetasolla.

Ajatus tai haave valaistuksesta ja sen suunnittelusta oli myös olemassa, mutta pidimme vaihtoehtoa normaalisti hankittuna suoraan sanottuna hintavana. Haave ammattilaisen toteuttamasta suunnitelmasta oli kuitenkin olemassa ja ikään kuin varmasti kruunaisi uuden talon.

Epäsuoraa valoa kodissa

Kesän 2019 asuntomessut juuri tontin hankkineille tuleville rakentajille oli täysi selviö, pitkähköstä matkasta (Tampere – Kouvola) yksivuotiaan pojan kanssa huolimatta. Messuilta toiveena oli löytää lähinnä kaikkea, ei mitään erityistä sinänsä.

Aika lailla alkupäässä astuimme sisään taloon, jonka valaistuksen Winled oli toteuttanut ja mainosti näkyvästi tätä Bloggaa ja someta –kampanjaansa. Periaatepäätöksen tekeminen osallistumisesta tehtiin varmaan kutakuinkin niin nopeasti, kuin mainostaulun lukeminen meiltä kesti. Tilaisuus ja kampanja ei olisi paremmin voinut osua.

Olohuoneen valaistus ja sen suunnittelu

Talossa olleella esittelypisteellä jutustelimme hetken edustajan kanssa ja siitä homma sitten lähti käyntiin. Odotukset olivat heti melko korkealla ja suunnittelun aloitusta odotimme heti innolla.

Olimme aiemmassakin asunnossamme joitakin valaistukseen liittyviä kikkoja käyttäneet ja mielestämme hyvin niissä onnistuneetkin, mutta nyt tietysti aivan uutta tehdessä mahdollisuudet valaistuksen suhteen olivat moninkertaiset remontointiin verrattuna.

Valaistussuunnittelukuva Talo Väinölästä

Suurimmat odotuksemme talon valaistuksessa liittyivät ja liittyvät siihen, että saisimme ammattilaisen suunnitteleman riittävän yleisvalon joka paikkaan tasaisesti asuntoomme. Tämän lisäksi panostimme hieman epäsuoraan valaistukseen tunnelmanluojana.

Tätä kirjoittaessamme valaistussuunnitelmat ovat valmiina ja perustuksetkin jo taloon valettuna. Talon runkotoimitus on viikko ennen vappua.

Itse suunnitteluprosessi meni loppujen lopuksi melko kivuttomasti. Esitietolomakkeen pohjalta saimme ensimmäiset versiot kommentoitaviksi, joiden pohjalta tehtiin vielä muutamia korjauksia ja se oli siinä. Kuvat tiloista ja laskelmat valaistuksista olivat selkeät ja helposti ymmärrettävissä. Näiden pohjalta on helppo lähteä rakentamaan talon tulevaa valaistusta.

Kirjoituksen on kirjoittanut asiakkaamme Tytti ja Joni.


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 14.07.2020

Lue myös