TRT Konepaja Oyn tiloissa nautitaan Jupiterien loistosta


TRT-Konepaja Oy on perheyritys, jossa työskentelee 4 henkilöä. 1982 perustetussa yrityksessä valmistetaan ja asennetaan metallirakenteita sekä sahojen mitta-asemia.

Kokoonpanohallin loisteputket korvattiin Winledin D-merkityillä Jupiter 80W LED-heittimillä. D-merkintä takaa sen, että pölyisissä ja likaisissa tiloissa valaisimista johtuvaa palovaaran riskiä ei ole. Tämä merkintä myönnetään valaisimille, joiden pintalämpötila nousee maksimissaan 90 asteeseen - näin minimoiden pölyhiukkasten syttymisriskin.

Valaisimien asennuksen halliin toteutti IS-Set Ky.

Kirkas teollisuushallin valaistus

Valaistussuunnitelmalla standardin ylittävä valaistustaso

Hyvin tehty valaistussuunnittelu säästää kuluja ja tiloihin saadaan viimeistelty lopputulos. Helpointa on taloudellisen edun laskeminen. Esimerkiksi säästöjä saadaan jo pelkästään vaihtamalla vanhojen loisteputkien tilalle ammattilaisen tekemän valaistussuunnitelman mukaan tilan tarpeisiin optimoidut LED-valaisimet: näin saadaan sähkönkulutus pudotettua puoleen ja samalla myös valon määrä kaksinkertaistuu.

TRT-Konepajan hallin korkeus on 4,5m, jonka vuoksi tilat vaativat tehokkaita valaisimia, jotta valoa saadaan lattialle asti ilman varjoja ja tasaisesti. Valaistus on suunniteltu SFS-EN 12464-1 -standardin mukaan, jossa tavallisessa kokoonpanotyössä tulisi päästä 300lux valaistustasoon. Tilojen keskiarvioiduksi valaistustasoksi suunnitelmassa saavutettiin 660lux, joka ylittää reilusti standardin.

TRT-konepajan korkeat tilat eivät tuota ongelmia tehokkaalle valaistukselle

Säästöä oikeilla LED-valaistusratkaisuilla

Pitkällä käyttöiällä, korkeilla luokituksilla sekä erinomaisilla ominaisuuksilla varustetut Jupiter 80W-valaisimet ovat sekä sisä- että ulkotiloihin erinomaisesti soveltuvia teollisuusvalaisimia, jotka valaisevat tehokkaasti isompiakin alueita. Jupitereilla on IP65- sekä IK08-luokitukset.

Uusilla LED-valaisimilla saadaan aikaan tuntuva säästö vuositasolla - 1650€ vuodessa. Säästölaskelmassa on huomioitu ainoastaan valaisimien sähkönkulutus, mutta säästöä syntyy myös siitä, ettei huoltotöistä synny enää kuluja kuten entisten valaisimien kanssa.


Julkasija: Winled Oy, Toni Töyräs
Julkaistu : 19.10.2018

Lue myös