TAS Power Oy tuotantotilojen valaistus


TAS-Power Oy on automaatio- sekä sähköautomaatiosuunnittelun ammattilainen, jolla on jo vuosien kokemus keskusvalmistuksesta.Yritys toteuttaa sähköautomaatiosuunnittelua, joka tehdään aina tarkkaan asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan antaen uusia ajatuksia automaation näkökulmasta.

Vuonna 1992 perustetun yrityksen tilat sijaitsevat Espoon Kauklahdessa. Tuotantotilat koostuvat kahdesta eri tilasta, joissa oli ennen vain loisteputkivalaistus, joka ei ole tarkkaan työhön tarpeeksi riittävä.

Yleisvalaistus, joka on toteutettu 2x58W loisteputkilla korkealta katosta, vaati myös tuekseen ennen lisävaloa erilaisilla kohdevalaistuksilla. Enää tällaiseen valaistusratkaisuun ei tarvitse tukeutua, kun halleihin vaihdettiin vanhojen valaisimien tilalle Ufo 200W LED-valaisimia.

Ufo 200W tuotantotilojen valaistus

Työskentelytasoilla jopa yli 800 luksia!

Standardin EN-12464-142 ohjeistuksen mukaan tavanomaisessa kokoonpanotyössä tulisi tiloissa olla vähintään 500 luksia. Ennen vanhoilla valaisimilla saavutettiin 200 luksin valaistustaso, kun taas nyt uusien valaisimien myötä työskentelytasoilla on noin 800-900lx.

Toisessa hallissa saavutetaan jopa 1300 luksia. Jos puhutaan hienosta kokoonpanotyöstä, esimerkiksi puhelimet ja IT-laitteet, standardin mukaan tulisi olla 750 luksia.

Näin ollen molemmissa halleissa saavutetaan todella laadukas ja riittävän kirkas valaistus.

LED-valot sopivat työtiloihin, jossa ne ovat paljon päällä.

LED-valaisimien laaja valokeila takaa tasaisen valon

Ufo 200W tarjoaa käyttäjälleen huippuluokan LED-tekniikkaa ja suorituskykyisiä ominaisuuksia, tehden siitä monipuolisen valaistusratkaisun. Tehokkaan optiikan avulla Ufo-sarjan valaisimet tarjoavat tasaisen valaistuksen, jota käyttäjä tiloihin tarvitsee.

Valaisin minimoi varjot, häikäisyn sekä heijastumat, joita perinteisemmät valonlähteet aiheuttavat. Sen tehokas optiikka ja laaja valokeila takaavat tasaisen valaistusratkaisun niin suuriin teollisuushalleihin kuin esimerkiksi varastoihinkin.

D-merkityistä Ufo -teollisuusvalaisimista löytyy eri teholuokkia, jotka ovat sekä IP65- että IK10-luokiteltuja.

LED syttyy heti ja on paloturvallinen

LED-valot tuovat työturvallisuutta työskentelytiloihin

"Kun toiseen tilaan vaihdettiin uudet valot ensin ja toisessa oli vanhat niin kontrastiero näkyi erittäin selvästi", kerrotaan asennuksen toteuttaneesta Laaksolahden Sähkö Oy:sta.

Aikaisempiin valaisimiin verrattuna LEDit syttyvät heti, jos valot sattuvat mennä pois päältä. Näin Ufo-valaisimien kanssa ei menetetä työtehokkuutta ja samalla myös työturvallisuus paranee.

Ufo 200W-valaisimet ovat pitkäikäisiä, niihin luvataan 50 000h käyttöikä ja 5 vuoden takuu. Kun otetaan huomioon, että valaisimet myös kuluttavat vähemmän sähköä, voidaan sanoa, että ledeihin vaihtaminen on pitemmällä tähtäimellä erittäin järkevää.

Myös työntekijät ovat olleet tyytyväisiä, koska nyt tiloissa on hyvä valo, jossa näkee myös tehdä töitä.


Julkasija: Winled Oy, Toni Töyräs
Julkaistu : 15.02.2019

Lue myös