T Drill Oy:n teollisuusvalaistus ledeillä


T-DRILL Oy on jo vuosikymmenten ajan olleet auttamassa asiakkaitaan ratkaisuissa putkialan tarpeisiin.

"T-DRILL Oy valmistaa ja myy erilaisia putkentyöstökoneita ympäri maailma. Täällä me koneistetaan 100% komponentteja omaan käyttöön", kertoo tuotantoinsinööri Jussi Kujanpää.

Isokyrössä sijaitsevassa T-DRILL Oy:n koneistamolla ei tarvitse enää tarvi siristellä silmiä, että näkisi tehdä tarkkaa työtä, kun uudet LED-valot korvasivat vanhat.

Säästösyyt ja valoteho valaisinvaihdon syinä

Kun puhutaan tarkasta työstä, niin huono valaistus vähentää työtehoa ja viihtyisyyttä sekä lisää virheiden määriä. Varsinkin teollisuusvalaistuksessa merkitys korostuu työtapaturmien ehkäisyssä, sillä käytettävät laitteet ja ympäristö on vaativia.

"Vanha valaistus oli kehno eikä valaissut tarpeeksi samalla vaikuttaen yleiseen työviihtyvyyteen", toteaa Kujanpää.

Vanhat valaisimet olivat suurpainenatrium- & elohopeahöyrylamppuja 200W & 450W, yhteensä 123 kappaletta.

"Kyllä meidän mielestämme oli jo järkevä vaihtoehto vaihtaa LED-valoihin. Mietittiin, että saadaan valaisinvaihdolla samalla säästöjä, työturvallisuutta ja valonteho nousu", tuotantoinsinööri jatkaa.

Vähemmän huoltotöitä hallissa

Valaistussuunnittelu teollisuustiloihin kannattaa

"Kiinteistönomistaja otti yhteyttä, että T-DRILL Oy:n tiloissa olisi tarvetta uusia valaistusta. Käytiin sitten yhdessä Winledin Sami Salonsaaren kanssa kartoittamassa hieman tilannetta", kertoo Sähkötyö Haapala Oy:n Pasi Haapala.

Kartoituksen jälkeen asiakkaalle toteutettiin valaistussuunnitelma, joka sisälsi valaistustekniset tulokset ja 3D-kuvat, jotka ovat omiaan havainnomaan miltä uudella valaistuksella tilat tulisivat näyttämään.

Valaistussuunnittelukuva teollisuuskohteesta

Valaisimeksi valikoitui Winledin Saturnus 200W, joita tiloihin tuli vanhasta määrästä vain puolet. Pitkällä käyttöiällä ja erinomaisilla ominaisuuksilla varustettu Saturnus 200W 4000K -valaisimet ovat sekä sisä- että ulkotiloihin erinomaisesti soveltuvia teollisuusvalaisimia, jotka valaisevat tehokkaasti isompiakin alueita.

D-merkintä ja IP65-luokitus takaavat sen, että valaisin kestää vaihtuvissakin olosuhteissa.

Saturnus 200W on teollisuusvalaisin moniin tiloihin

Monia eri etuja teollisuushallin valaisinvaihdolla

"Projekti eteni hyvin - koko hallin puolella uudet valaisimet vaihtuivat tosi nopeasti viikossa. Työt eivät keskeytyneet asennuksen ajaksi ja samalla voitiin tehdä hommia ilman suurempia katkoja", kertoo Kujanpää.

Vaikka valaisinvaihdossa valaisinmäärät putosivat 56 kappaletta, niin samalla saatiin myös valotehoa lisää. Nyt tiloissa on se lähes 600lx valaistustaso, jota teollisuusympäristö vaatii.

LED-valaistukseen siirtymisellä on myös muitakin etuja, päällimmäisenä tietenkin säästöt. Kun puhutaan teollisuusvalaistuksesta, niin valaisimet voivat olla päällä pitempiäkin aikoja ilman sammuumista, jonka vuoksi pitkäikäisyys on tärkeää.

Saturnus 200W -valaisimille luvataan 50 000h käyttöikä ja 5 vuoden pitkä takuu.

Teollisuusvalaistus vaihdettiin lediin

Säästöjä syntyy niin sähkönsäästössä kuin myös huoltotöissä, kun valaisimia ei tarvitse olla huoltamassa ja vaihtamassa vanhojen tapaan.

"Vanhat valaisimet paloivat usein, jonka myötä huoltotöitä oli paljon", kertoo Haapala.

"Toimija kertoi että valaisinvaihdon jälkeen myös ensimmäistä kertaa sähkölämmittimet lähtivät päälle. Tiloissa on siis nyt viileämpää, kun valaisimet eivät tuota ylimääräistä lämpöä", naurahtaa Haapala.

Tervetuloa nykyaikaiseen teollisuushalliin!

Nyt tiloissa on entiseen valaistukseen verrattuna parempi ja kirkkaampi valo sähköä säästäen.

"Monet vierailijatkin huomanneet eron ja ihailleet uutta valaistusta. Työntekijät ovat tykänneet ja tiloissa on paljon viihtyisämpi työskennellä", iloitsee Kujanpää.

Myös Sähkötyö Haapalalla ollaan oltu tyytyväisiä lopputulokseen.

"Verrattuna entiseen niin valaistus on ihan huippua", Haapala sanoo.


Julkasija: Winled Oy, Toni Töyräs
Julkaistu : 30.08.2019

Lue myös