Täydellinen tunnelma valonauhalla joka yltää huoneesta toiseen


Taloprojektia suunnitellessa koimme, että valaistuksen täytyy olla toimiva, tilaan sopiva, energiatehokas ja tunnelman luoja. Aluksi ajattelin, että suunnittelen valaistuksen itse talotehtaan väen kanssa, mutta sain ajatuksen, että itse ammattivalaistus suunnitelma olisi varmasti paras ratkaisu.

Muutaman puhelun jälkeen sain suosituksen Winledistä ja soitto Winlediin osoittikin, että soitin oikeaan osoitteeseen kuullessani heidän Bloggaa ja someta kampanjasta.

ulkovalaistuksella julkisivu kauniiksi

Kerroin suunnittelijalle toiveistani ja valitsimme valikoimasta sopivia valaisimia käytettäväksi suunnittelijalle. Muutaman valopistekuvavaihdosten ja varsinkin 3D-kuvan ansioista saimme ihan erillaista tuntua koko talosta sisältä ja ulkoa.

Epäsuoran valon ystävinä saimme valaistusratkaisuja toteutetuksi luomaan tunnelmaa ja hieman erillaisuutta vanhoihin perinteisiin ratkaisuihin verrattuna.

ulkovalaistus on tärkeää omakotitaloissa

Koko talon yleisvalaisimeksi valitsimme kattoon upotettavan Lilja valon jonka kirkkauden voi himmentää sopivaksi.

olohuoneen 3D-kuva

Olohuoneeseen tuli epäsuoravalo koko huoneen matkalta, joka toteutettiin tyroksin tapaisella profiililla joka sitten liimattiin seinään ja lopuksi maalattiin saman väriseksi kuin seinä. Profiilin päälle sitten alumiinilistan ja suojamuovin alle valonauhaa. Matkaa tuli yli 10m, jotka kahdella liitoksella saatiin yhdistettyä. Valo tulee ylöspäin kohti kattoa.

keittiön valaistussuunnittelu valonauhoilla

Samoja alumiiniprofiili ratkaisuja laitoimme keittiön työtasonvaloiksi sekä kaapiston päälle.

kylpyhuoneen valaistussuunnitelma

Mielestämme kypyhuoneen epäsuoravalo on kaikkein onnistunein ratkaisu. Epäsuorienvalojen suunnittelussa ja työvaiheiden järjestyksessä ja toteutuksessa meni yllättävänkin paljon aikaa, koska ei oltu ikinä ennen itse tehty. Mutta hyvien ohjeiden avulla lopputuloksesta tuli loistava.

Varsinkin sähkönsyötön ja muuntajien sijoitukseen kannattaa panostaa, että kaikki johdot jää piiloon kuten meillä onnistui.

Tämän vieraskynäkirjoituksen kirjoitti meidän asiakas V-P Anttonen

Miten projekti sitten etenikään? Lue lisää V-P:n kodin valaistusratkaisuista toisesta postauksesta!


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 03.12.2019

Lue myös