Keväällä 2016 aloitimme raksaprojektimme ja kesällä 2016, kun talomme oli vasta alkutekijöissään, lähdimme Torniosta iloisin ja odottavaisin mielin kohti Seinäjoen asuntomessuja. Messuilla ihastelimme taloja ja eniten meitä kiinnosti talojen erilaiset valaistusratkaisut. Huomasimme messuilla Winledin pisteen ja Bloggaa ja Someta- kampanjan. Juttelimme hyvän tovin Winledin edustajan kanssa ja meille oli melkeinpä heti selvää, että haluamme valaisimet Winlediltä.

3D-mallinnus makuuhuoneen valaistuksesta

Jo ennen Winledin valaistussuunnitelmaa tiesimme aika tarkasti millaisen valaistuksen uuteen taloomme haluamme. Olimme suunnitelleen talon valaistusta oikeastaan heti, kun saimme pohjapiirustuksen valmiiksi. Meille oli tärkeää, että valaistukseen panostetaan, koska se on iso osa sisustusta ja asumismukavuutta. Halusimme myös että tiloihin pystyy luomaan erilaisia tunnelmia, esimerkiksi hämärämpi iltavalaistus, jonka vuoksi valitsimmekin valaisimia, jotka sopivat yhteen himmentimien kanssa.

Puhelinpalaveri valaistussuunnittelija Lauri Laineen kanssa meni erittäin sujuvasti ja jäimme innolla odottamaan omaa suunnitelmaamme. Mietimme paljon, mikä määrä valaisimia on riittävästi, ja mikä etäisyys valaisimille olisi hyvä.Suunnittelija auttoi meitä mm. miettimään minkä tehoiset ja millaiset valaisimet kannattaa mihinkin tilaan laittaa, ja suunnittelijan avustuksella saimmekin talon valaistussuunnitelman helposti ja sujuvasti viimeisteltyä.

Kuva sähkösuunnitelmasta ja valaisinpaikoista

Päädyttiin laittamaan pienempiin tiloihin, eli makuuhuoneet, vessat, vaatehuone, pukuhuone ja pesuhuone, Kanna 6W isompiin ja enemmän valoa vaativiin huoneisiin, eteinen, keittiö, kodinhoitohuone ja olohuone, Kanna 12W.

Ennen kun saimme oman suunnitelmamme, ihastelimme netistä Winledin upeita 3D-valaistuskuvia. Olimme meille tehtyyn suunnitelmaan tyytyväisiä, muutamia pieniä korjauksia tehtiin toki, mutta saimme juuri meidän taloon ja meidän budjettiin sopivan suunnitelman.

Kuva vaalean huoneen kattovalaisimista

Valon sävyä emme miettineet kovinkaan kauaa, koska halusimme taloomme raikkaan valaistuksen, emme halunneet sekoitella kahta eri valonsävyä, joten valitsimme 4000K valaisimet koko taloon. Tykästyimme heti moderniin neliönmalliseen Kanna valaisimeen, suunnitelmassa oli ensin vessassa ja kylppärissä pyöreitä led-paneeleita, mutta muutimme kaikki kattovalaisimet Kanna-paneelivalaisimiksi, että talon valaistus olisi yhtenäinen. Haasteellisinta Kanna-valaisimien asennuksessa oli neliönmuotoisen reijän teko uuteen kattoon, ja reikien saaminen linjaan ja symmetrisesti. Mutta kannatti suunnitella ja nähdä vaivaa, kannat sulautuvat valkoiseen kattoon todella nätisti. Kaikki sisävalaisimet saunan kuituvalaisimia lukuunottamatta löysimme Winledin valikoimasta, ulkovalaisimet ostimme muualta.

Tärkeintä meille oli saada hyvä yleisvalaistus taloon ja että valoteho riittää, mutta halusimme myös muunneltavuutta ja tunnelmavalaistusta LED nauhoilla. Halusimme yleisvalon lisäksi epäsuoraa valoa esimerkiksi keittiön saarekkeen alle ja saunaan.

Hyvä valaistus ei häikäise, siksi LED paneelivalaisimet ja epäsuora valaistus ovat loistava valinta. Valaistuksella halusimme myös korostaa kotimme tehosteseiniä, kuten eteisen luonnonkiviseinää ja päämakuuhuoneen paneeliseinää.

Led-valonauhalla valaistu tehosteseinä

Led-valonauhalla valaistu betoniseinä

Emme halunneet vain yhtä valaisinta keskelle huonetta, mutta halusimme uuteen taloomme myös perinteisiä roikkovalaisimia muutaman, ruokapöydän päälle ja olohuoneeseen, ja nämä otettiin huomioon valaistussuunnitelmassa. Koska emme halunneet keittiöön yläkaappeja, jäi sinne yksi tyhjä seinä. Pohdimme pitkään mitä tälle seinälle laitetaan, koska jotakin se kaipasi!

Kuva Verde seinävalaisimesta

Suunnittelun loppumetreillä keksimme tutustua myös ulkokäyttöön tarkoitettuihin valaisimiin ja löysimme Winledin Verden. Tykästyimme ja sen enempää miettimättä tilasimme 2 valkoista verdeä keittiömme seinää valaisemaan. Nämä valaisimet ovatkin olleet yksi näyttävimpiä ja kehutuimpia yksityiskohtia talossamme.

Postauksen on kirjoittanut asiakkaamme Tiina ja valaistuksen suunnitteli Lauri Laine.


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 17.05.2018

Lue myös