Suunnitelmasta todeksi — valaistuksesta on moneksi


Vieraskynä-artikkelin on kirjoittanut asiakkaamme Janne Seppälä.

Vuonna 2018 alkanut hirsitaloprojektimme saapui päätökseen kesällä 2020, kun viimeiset listat, lasit, valot ja terassin pintalaudat löysivät paikkansa pitkän ja uuvuttavan rakennusurakan loppusuoralla.

Tunne oli lähes surrealistinen, kun sohvat, kaapit ja lukuisat muuttolaatikot kannettiin uuteen taloomme ja saimme viettää ensimmäisen yömme uudessa talossa.

Keittiön saarekkeen valaistus

Yksi taloprojektimme kulmakivistä heti suunnitteluvaiheesta alkaen oli talomme valaistus. Emme halunneet vanhanaikaisia riippuvalaisimia tai tavaratalojen hyllyiltä löytyviä peruslamppuja, joihin opiskeluajan vuokra-asunnoissamme saimme tottua.

Tavoitteenamme oli moderni, riittävän valaiseva, mutta tarvittaessa myös tunnelmallinen valaistus. Winled tarjosi tähän loistavia ratkaisuja valonauhoineen, epäsuorine valoineen ja himmentimineen.

Valaistussuunnittelijamme Antti-Pekka Mellin teki loistavaa työtä tavoitteidemme täyttämisen suhteen.

Kodinhoitohuoneen valonauhavalaistus

Vaikka olimme jo todella ällistyneitä saamamme talon ja sen valaistuksen 3D-mallin perusteella tulevan talomme valaistuksesta, täytyy myöntää, että todellisuus on ollut vielä upeampaa.

Minulle henkilökohtaisesti talon valaistus on ehdottomasti yksi onnistuneimmista ja parhaista asioistamme koko uudessa hirsitalossamme, enkä sano tätä vain mainoslauseena, vaan tarkoitan sitä oikeasti.

Winledin valaisimet ovat todella tuoneet kotiimme modernin ja tunnelmallisen ilmeen, jota on vaikea edes kuvailla pelkin sanoin – se pitää kokea paikan päällä käymällä.

Lisäksi valaisimien ja niiden himmentimien saumaton yhteistyö älykotijärjestelmämme kanssa on tuonut sellaista luksuksen tunnetta kotiimme, mistä emme osanneet kunnolla edes etukäteen haaveilla.

Saunan upea ja tunnelmallinen valaistus

Jos minun pitäisi valita jokin oma suosikkini kaikista kotimme valaistusratkaisuista, se olisi varmaankin alla olevassa kuvassa näkyvä takan muurin valonauha. Takan jatkeena siis on n. 3 metriä leveä muuri, jonka päällyslaattaa reunustaa valonauha.

Yöllä tai pimeään aikaan tämä valo yksinään luo hyvin mielenkiintoisen valojuovan keskelle olohuonetta, tai kun takassa on tuli, tämä valonauha toimii ikään kuin jatkumona tulipesässä olevan liekin valolle.

Myös olohuoneessa, makuuhuoneessa ja kylpyhuoneessa olevat epäsuorat valot luovat oman uniikin tunnelmansa erityisesti pimeään aikaan ja silloin, kun muut valot eivät ole päällä. Jos taas kirkkautta tarvitaan lisää huoneisiin, katoissa olevat spottivalot ja valonauhat kattavat tämän tarpeen myös erinomaisesti.

Julkisivu- ja ulkovalaistus Winledillä

Kaikin puolin olemme hyvin tyytyväisiä koko taloprojektiimme valoineen. Vaikka ajoittain yhteydenotot Winlediin tuntuivat hukkuvan jonnekin sähköpostitulvaan, kaikki asiat lopulta järjestyivät ja asiakaspalvelu oli ystävällistä.

Voimme tämän projektimme perusteella suositella Winlediä sekä suunnittelupalveluiden että itse valaisinten suhteen. Eli ei muuta kuin rohkeasti yhteyttä ottamaan ja toteuttamaan talohaaveita hyvän yhteistyökumppanin kanssa!


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 09.03.2021

Lue myös