Vähitellen, pala palalta, Winledin suunnittelemat 3D-luonnokset alkoivat rakentua konkreettisiksi tiloiksi ja valmiiksi pinnoiksi, tuleva koti alkoi näyttää jo muulta kuin betoniselta harkkorakennelmalta. Kevään aikana työmaa edistyi vauhdilla, työpäivän päätteeksi oli jännittävä ajella hämmästelemään mitä uutta päivän aikana sisätiloihin oli ilmestynyt. Olimme onnellisia, että talven lämmityskausi riitti kuivattamaan seinät ja ulkopintojen rappaus käynnistyi heti toukokuussa. Kesän helteistä ei vielä tuolloin ollut tietoakaan, ennemminkin sai vielä jännittää ehtivätkö talven lumimassat sulaa pois ennen sovittua aikataulua.

Sisätiloissa sähkömiehet työstivät melkoista urakkaa, ihailtavalla pikkutarkkuudella ja ammattitaidolla vaativat sähköistykset alkoivat rakentua ja loppusilauksena Led-nauhojen ja valaisimien asennukset viimeistelivät kokonaisuuden. Valaistuksen runko rakentui epäsuorasta valaistuksesta Led-nauhoin ja pinta-asennettavista ilmeikkäistä Cone-valaisimista. Cone-valaisimet rytmittyivät katon pinnoitteen mukaan siten, että tammiseen rimakattoon asennettiin mustat ja valkoiseksi rapattuun kattoon puolestaan valkoiset valaisimet.

Ruokailutilan valaistus

Koska kesäillat kuluivat pitkälti työmaata siivoten ja juoksevia asioita hoidellen, oli helpotus viimein lopettaa ralli kahden osoitteen välillä ja saada koko perhe saman katon alle. Vaikka osa sisäovista ja muutama muukin viimeistely vielä tässä vaiheessa uupui, periaate muuttaa sisäpintojen osalta valmiiseen kotiin toteutui melkein. Henkinen takaraja, elokuun loppu, sai jaksamaan rakennusurakan viimeistelyissä. Takapihalle rakentui terassi ja rinnetontit massiivit pihatyöt valmistuivat myös takapihan osalta viherrakentajien toimesta. Oma projekti, pyöräkatos, eteni huomattavan hitaammin, pihavalojen vielä puuttuessa loppusyksyn pimenevissä illoissa rakentaminen jatkui otsalampun valaistuksessa. Syksyn edetessä syyskuun puolelle alkoi jo kaivata taukoa projektista. Sanat hoida, järjestä ja huolehdi saivat aikaan kylmiä väreitä. Hartain toive pihaprojektin alleen peittävästä valkoisesta lumivaipasta, pois silmistä, pois mielestä, vielä odottelee toteutumistaan. Koska saunan lasitus muuton jälkeen vielä odotti asennusta, tee-se-itse nikkarin palautumiseen auttoi yksi pitkäaikaisen toiveen toteutuminen, oma kylpyamme.

Kylpyhuoneenvalaistus

Viimein syksyn pimeiden tihkusateisten iltojen myötä, vauhdin hidastuessa, uusi koti alkoi vasta toden teolla konkretisoitua. Jatkuvan tekemisen sijaan vihdoin oli aikaa oppia uutta kotia, käydä läpi käyttöohjeita, tutustua älytalon ominaisuuksiin ja muokata valaistusta tietokoneohjatusti. Valaistuksella leikittely, himmennys tai korostus, tunnelmointi, vuoden loppua kohti edetessä lisääntyvissä määrin sähkövalaistuksen lisäksi omaa tunnelmaa tuomassa myös takan loimu ja kynttilät. Masentava syksy häipyy mielestä, kun kotiin saapuessa vastassa on rauhoittava tunnelma, missä on jo mukana ripaus joulunodotusta.

Olohuoneenvalaistus

Postauksen on kirjoittanut asiakkaamme Jaana ja valaistuksen suunnitteli Lauri Laine.


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 29.01.2019

Lue myös