Taloprojektimme valmistui sisätilojen osalta reilu kaksi vuotta, niin että pääsimme muuttamaan. Sisätilojen valaistussuunnittelun teki Winled ja myös suurin osa yleisvalaisimista ja epäsuoraa valoa tuovista valaistusratkaisuista hankittiin heiltä.

Yleisvalaistus toteutettiin olohuoneen, keittiön, kodinhoitohuoneen käytävän ja eteisen osalta neliskanttisilla Kanna-valaisimilla. Valaisimet on upotettu kattoon ja ne antavat tarpeeksi valotehoa ja neutraalin valkoista valoa. Olohuoneen yleisvalaistus on himmentimen takana, joten valaistustehoa voi säädellä tunnelman mukaan. Makuuhuoneissa yleisvaloa antavat niinikään kattoon upotetut pyöreät Lilja-valaisimet.

Olohuoneeseen ja TV-huoneeseen valitsimme lisäksi Spectri-valaisimia, joiden kapea ja suunnattava valokeila on omiaan korostamaan takkaa ja puista tehosteseinää.

Takka

Eteiskäytävää korostamaan valittiin lattianrajaan asennettuja Noko-valaisimia.

eteisen_valaistus_valoisalla

eteisen_valaistus_pimeällä

Keittiössä päädyimme käyttämään led-valonauhaa sekä epäsuorana valaistuksena keittiön yläkaappien päällä ja saarekkeen sokkelissa että tuomaan tasaista ja tehokasta työskentelyvaloa työtasoille. Näitä valaistuksia on meillä pääsääntöisesti käytetty eikä kattoyleisvalaistusta ole juurikaan tarvinnut.

keittiö_valaistus

Lisäksi led-nauhoilla toteutettua epäsuoraa valaistusta on meillä käytössä makuuhuoneiden seinän ja katonrajan välisessä tilassa, makuuhuoneen seinäsyvennyksessä sekä tv-huoneen katon alaslaskussa.

makuuhuone_valaistus

katon_alaslasku

Kylpyhuoneen led-valonauhat ovat myös himmentimen takana, aivan ehdoton juttu tunnelman luomisessa!

kylpyhuone_ledvalot

Kaikkinensa olemme olleet erittäin tyytyväisiä valaistussuunnitelmaan ja ratkaisuihin mitä meille tarjottiin. Yleisvalo ja korostusvalot ovat niissä paikoissa missä niitä tarvitaan ja emme juurikaan ole hankkineet ns. roikkuvia lamppuja kuin sisustusvaloiksi mm keittiön ja olohoneen pöydän päälle.

Valaistussuunnitelman mallinnus antoi jo rakennusvaiheessa hyvän ja todentuntuisen kuvan siitä millainen kokonaisuus tulisi olemaan. Eli valaistussuunnittelua kannattaa ehdottomasti käyttää rakennusprojektissa!

Tämän kirjoituksen on kirjoittanut meidän asiakkaamme Jukka-Pekka Sirviö


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 03.12.2019

Lue myös