Seinäjoen asuntomessut 2016: kohde no. 13 — Jämerä Samsö


Tämän vuoden asuntomessuilla Winled on ollut mukana seitsemän omakotitalokohteen kokonaisvalaistusratkaisuissa sekä kerrostalo Mäihän porraskäytävän valaistuksessa.

Esittelemme nämä kohteet yksi kerrallaan täällä Winledin blogin Ajankohtaista-osiossa, ja nyt vuorossa olisikin kohde no. 13, Jämerä Samsö.

Alakerran yleisilme on valkoinen ja avara, johon kontrastia luovat massiivitammen värinen lattia ja ovet. Alhaalla huoneissa ja käytävässä on käytetty neutraalin väristä epäsuoraa valoa, joka sopii vaaleaan sisustukseen luoden raikkaan ilmapiirin.

Alakerran valaistusratkaisussa haluttiin valaista aula samalla teemalla kuin muutkin alakerran tilat. Tällä käytävän epäsuoralla valaistuksella saatiin yhdistettyä alakerran tilat toisiinsa niin, että tiloissa vallitsee sama teema valaistuksen osalta.

Alakerrankäytävä, jossa on epäsuoraa valoa.

Tytön ja pojan huoneissa on käytetty epäsuoraa valoa yhdistettynä katossa oleviin Spectri-valaisimiin, jotka yhdessä pitävät huolen, että valaistus on riittävää pimeälläkin.

Tytön huone

Pojan huone

Jämerä Samsössa on näyttävä suora valonauhalla valaistu portaikko, jonka päässä häämöttää upea pikku sisäpuutarha lasiparvekkeella. Valonauha tuo riittävän määrän valoa portaisiin, jolloin askeleet näkee pimeälläkin.

Valonauha portaikossa

Yläkerran iso tila on jaettu valaistuksen avulla kahtia asettelemalla värilämpötilaltaan neutraaleja Spectri 8-wattisia ympyrämuodostelmiin. Näin samassa korkeassa tilassa sijaitsevat keittiö- ja ruokailutila sekä olohuone erottuvat selkeämmin omiksi kokonaisuuksikseen.

Spectrit ja Tupla-Spectrit ovat suunnattavia alasvaloja, jotka tehokkuutensa sekä neliskanttisen muotonsa ansiosta sopivat loistavasti korkeisiin ja avariin tiloihin.

LED-valaisimet katossa Tyylikäs Spectri-valaisimien muodostelma tuo mieleen linnunradan tähtijoukot.

Moderni keittiö Tässä modernissa keittiössä on tunnelmallista laittaa ruokaa pimeämpinäkin vuodenaikoina.

Olohuoneen Spectri-valaisimet Valoa virtaa ulkoa isoista ikkunoista ja pimeällä Spectrit pitävät huolen, että valoa riittää silloinkin.

Winled-valaistukset Seinäjoen Asuntomessuille 2016

Muista myös lukea artikkelit muista kohteistamme Seinäjoen Asuntomessuilta, joihin on toteutettu valaistusratkaisut Winledin LED-valoilla:

Kohde nro 10: Dome Lumo

Kohde nro 11: Lakka Lakeus

Kohde nro 12: Villa Tango

Kohde nro 20: Talo Riihi

Kohde nro 24: Kannustalo Pohjanmaa

Kohde nro 32: Keittiömaailman Suola ja Pippuri

Lisäksi olimme valaisemassa Mäihä-puukerrostalon käytävävalaistusta.


Julkasija: Winled Oy, Toni Töyräs
Julkaistu : 25.11.2017

Lue myös