Seinäjoen asuntomessut 2016: kohde no. 11 — Lakka Lakeus


Tämän vuoden asuntomessuilla pääsee tutustumaan toinen toistaan upeampiin kohteisiin täynnä inspiraatiota, ideoita sekä kauniita kokonaisuuksia. Winled on ollut mukana seitsemän omakotitalokohteen kokonaisvalaistusratkaisuissa sekä kerrostalo Mäihän porraskäytävän valaistuksessa.

Esittelemme nämä kohteet yksi kerrallaan täällä Winledin blogin Ajankohtaista-osiossa, ja ensimmäisenä vuorossa olisikin kohde no. 11 Lakka Lakeus.

Asuntomessukohteen makuuhuoneen LED-valaistus

Korkeaa tilaa, selkeälinjaisia pintoja sekä modernia kokonaisuutta täydentävää sisustusta ja taidokkaasti suunniteltua valaistusta. Lakka Lakeuden upeudelle on vaikea löytää tarpeeksi ylistävää sanaa, eikä olekaan ihme, että kohteesta on nopeasti muodostunut monen messukävijän - sekä valaistuksen suunnitelleen Toni Reinilän – suosikki.

Reinilä kertookin, että kohde oli ehdottomasti helpoimmasta päästä toteuttaa: kemiat kohtasivat niin asukkaan, sisustussuunnittelijan kuin sähköurakoitsijankin kanssa täydellisesti, joten homma sujui kuin tanssi ja sävelet olivat selvät alusta asti – upea lopputuloskin puhuu ehdottomasti hyvin toimineen yhteistyön puolesta.

Ratkaistavia asioita kohteesta löytyi vaikka kuinka ja paljon. Onneksi osaavat kollegat sekä idearikas asiakas sisustussuunnittelijoineen olivat aina valmiita kertomaan mielipiteensä sekä valitsemaan annettujen vaihtoehtojen joukosta.

Seinäjoen asuntomessut, Lakka Lakeus ja keittiön LED-valaisimet

Etenkin olohuoneen vinokaton LED-valonauhalla toteutetut valojuovat ovat keränneet läjäpäin kehuja. Idean isältä, Toni Reinilältä, alkuperää kysyttäessä mies epäilee sen syntyneen kattorakenteen vaihduttua rimoitetuksi. 3D-mallintaessaan tilaa huomasi hän paikan tälle ei-niin-usein nähdylle valaistusratkaisulle ja vaihdos sekä syntynyt valaistus toimivatkin yhdessä kuin Aho ja Laine.

Myös muu yleisvalaistus tekee vaikutuksen, ja ennen kaikkea valoa on tarpeeksi vuoden pimeimpiä hetkiäkin ajatellen. Neutraali värilämpötila pitää valkoiset pinnat valkoisina ja toistaa sisustuksessa käytetyt tehosteväritkin täydellisesti.

Seinäjoen asuntomessut, Lakka Lakeus ja WC

WC-kylpyhuone-saunasektorille siirryttäessä muuttuu värimaailma valkoisesta ja neutraalista tummaan ja lämpimään. Kylpyhuoneiden vakiosuosikki, lämpimänsävyinen Helmi-lasikuutio on löytänyt oman paikkansa Lakka Lakeudenkin märkätiloista ja ne yhdistettynä epäsuoraan, LED-valonauhalla toteutettuun valaistukseen sekä tummiin, tunnelmallisiin pintoihin, tekevät saunareissusta kuin saunareissusta täydellisen.

Lakka Lakeuden katettu terassi

Pihavalaistustakaan ei kohteessa ole unohdettu. Katettu yläkerran terassi on kuin toinen olohuone takkoineen. Pimeneviin syysiltoihin takkatulen loimun lisäksi valoa tuovat Lilja-alasvalot.

Piha-alueelta löytyvät Haiku-pollarivalaisimet sulautuvat täydellisesti Lakka Lakeuden ympäristöön: muotokieli on kuin toisinto kohteen arkkitehtuurista. Myös Hydra-seinävalaisime säädettävine valokeiloineen ovat täydellinen osa erittäin onnistunutta kokonaisuutta.

Winled-valaistukset Seinäjoen Asuntomessuille 2016

Muista myös lukea artikkelit muista kohteistamme Seinäjoen Asuntomessuilta, joihin on toteutettu valaistusratkaisut Winledin LED-valoilla:

Kohde nro 10: Dome Lumo

Kohde nro 12: Villa Tango

Kohde nro 13: Jämerä Samsö

Kohde nro 20: Talo Riihi

Kohde nro 24: Kannustalo Pohjanmaa

Kohde nro 32: Keittiömaailman Suola ja Pippuri

Lisäksi olimme valaisemassa Mäihä-puukerrostalon käytävävalaistusta.


Julkasija: Winled Oy, Toni Töyräs
Julkaistu : 25.11.2017

Lue myös