Seinäjoen asuntomessut 2016: Puukerrostalo Mäihä


Seinäjoen Pruukinrantaan nousi Seinäjoen Asuntomessuille 2016 massiivipuinen kerrostalo Mäihä, joka on Pohjoismaiden ensimmäinen PEFC-sertifioitu talo.

Kyseinen sertifikaatti takaa sen, että tässä projektissa käytetty puu on peräisin kestävästi hoidetuista metsistä, sekä varmistaa koko toimitusketjun ja sen toimijoiden vastuullisuuden liiketoiminnassaan.

Taloyhtiössä kannattaa valita LED-valaisime

Käyttämällä energiatehokkaita valaistusratkaisuita säästetään sähköä ja rahaa.

Lainsäädäntö on jo pidempään ohjannut valaistusta energiatehokkaampaan suuntaan ja markkinoille ei saa enää tuoda esimerkiksi halogeeni- tai elohopealamppuja. Valaistus käyttää taloyhtiöissä huomattavan osan kiinteistön energiankulutuksesta. Pelkästään energiankäytön tehostaminenkin on riittävä peruste LED-valaistuksen valitsemiseen - ne käyttävät jopa puolet vähemmän sähköä kuin esimerkiksi elohopealamput.

Kerrostalo Mäihän porraskäytävien valaistus toteutettiin täysin LED-nauhojen ja alumiiniprofiilien avulla. Tällä tavalla käytävät saatiin valaistua pitkillä yhtenäisillä valojuovilla.

Nauhaksi valittiin Valonauha 12W ja profiilina käytettiin Isoa Uppoprofiilia, jonka avulla LED-nauhan valosta saatiin näyttävä, tasainen ja pisteetön.

Kerrostalo Mäihän porraskäytävien valaistus toteutettiin täysin LED-nauhalla

Porraskäytävän valaiseminen kirkkailla valonauhoilla mahdollistaa turvallisen liikkumisen portaissa ja käytävillä.

Energiatehokkuutta voidaan myös lisätä liiketunnistimien avulla, jolloin valaisimet saadaan syttymään myös automaattisesti, jolloin pimeässä ei tarvitse hapuilla katkaisijan perässä.

Kerrostalon käytävän energiatehokas LED-valaistus

Winled-valaistukset Seinäjoen Asuntomessuille 2016

Muista myös lukea artikkelit muista kohteistamme Seinäjoen Asuntomessuilta, joihin on toteutettu valaistusratkaisut Winledin LED-valoilla:

Kohde nro 10: Dome Lumo

Kohde nro 11: Lakka Lakeus

Kohde nro 12: Villa Tango

Kohde nro 13: Jämerä Samsö

Kohde nro 20: Talo Riihi

Kohde nro 24: Kannustalo Pohjanmaa

Kohde nro 32: Keittiömaailman Suola ja Pippuri


Julkasija: Winled Oy, Toni Töyräs
Julkaistu : 21.07.2020

Lue myös