Seinäjoen asuntomessut 2016: kohde no. 12 — Villa Tango


Villa Tangon keltaisessa rakennuksessa yhdistyvät pohjalainen perinnetalo ja ripaus Välimeren tunnelmaa. Vielä Välimertakin selvemmin vaikutteina tässä kohteessa on ollut ylellinen jenkkityylinen kartano. Talosta ei puutu suuria kivitakkoja, korkeita tiloja, kullanhohtoisia paksuja verhoja, hopean hohdetta eikä tummia puuhuonekaluja.

Kohteen valaistussuunnittelussa tehtiin yhteistyötä sisustussuunnittelijoiden kanssa. Villa Tangon sisustussuunnittelijat olivat jo ehtineet miettimään valaistusta, jolloin muun muassa olohuoneen isot alaslaskut epäsuoralla valolla olivat jo valmiiksi suunniteltuna. Valaistussuunnitelmaa tehtäessä tarkistettiin Dialuxia käyttäen mm. se, että käytetyn valonauhan teho on tilaan riittävä, ja että alasvaloin täydennetty kokonaisvalaistus toimivat tilassa täydellisesti.

Villa Tangon näyttävä olohuone Villa Tangossa on käytetty paljon epäsuoraa valoa listoitusten kautta.

Yläkerran korkeassa tilassa valaisimet luovat ylellisen vaikutelman. Olohuoneessa on käytetty paljon epäsuoraa valoa listoitusten kautta. Viistomaisessa katossa huomioon on otettu valaisinten sijoittelu, koska valaisimet on asennettu kattopinnan myötäisesti. Yläkerrassa on epäsuoran valon lisäksi käytetty Iiris-valaisimia, jotka tuovat tehokkaasti valoa ja uppoutuvat sulavasti kattoon. Iiris on laajakeilainen yleisvalaisin, josta on saatavilla monta eri teholuokkaa. Valkoisella kehyksellä valkoisessa katossa valot eivät korostu pois päältä ollessaan, mutta mikäli asiakas haluaa korostaa valaisimia valkoisessa katossa, on se mahdollista hopeakehyksisen version avulla.

Valaisinten himmennysominaisuudella voidaan luoda tilanteeseen sopiva valaistustaso. Ammattimaisella valaistussuunnittelulla saadaan aikaan näyttävä lopputulos.

Ruokailutilat kuin suoraan elokuvista Ruokailutilan sisustussuunnittelijan valitsema kristallikruunu täydentää onnistunutta valaistusta.

Keittiön saareke Tässä tilavassa keittiössä riittää valoa.

Vaatehuone on kuin Bond-elokuvista Talon erikoisuutena on muun muassa tämä pukeutumishuone, jonka valaistus on toteutettu valonauhalla. Pukeutumishuoneen tyyli on kuin suoraan amerikkalaisista elokuvista.

Moderni ja tunnelmallinen makuuhuone Alakerran makuuhuoneessa on käytetty epäsuoraa valoa sekä Iiris-valaisimia, jotka uppoavat valkoiseen kattoon. Valaistuksessa on käytetty myös sisustuksen henkeen sopivia designvalaisimia Winledin valikoiman ulkopuolelta.

Vessassa on välimeren tunnelmaa Alakerran WC:ssä on käytetty valonauhaa, joka on sijoitettu peilin taakse.

Upotettavat LED-valaisimet luovat raikkaan ja kotoisan valaistuksen Valkoiseen kattoon sopivat Iiris-valaisimet luovat raikkaan ja kotoisan valaistuksen, jonka ansiosta arkkitehtuuri pääsee oikeuksiinsa. Lisäksi epäsuora valo korostaa loistavasti katon karttakuviota.

Winled-valaistukset Seinäjoen Asuntomessuille 2016

Muista myös lukea artikkelit muista kohteistamme Seinäjoen Asuntomessuilta, joihin on toteutettu valaistusratkaisut Winledin LED-valoilla:

Kohde nro 10: Dome Lumo

Kohde nro 11: Lakka Lakeus

Kohde nro 13: Jämerä Samsö

Kohde nro 20: Talo Riihi

Kohde nro 24: Kannustalo Pohjanmaa

Kohde nro 32: Keittiömaailman Suola ja Pippuri

Lisäksi olimme valaisemassa Mäihä-puukerrostalon käytävävalaistusta.


Julkasija: Winled Oy, Toni Töyräs
Julkaistu : 25.11.2017

Lue myös