Keskeltä Saariselän luonnonkaunista matkailualuetta löytyy Neste Saariselkä, joka on muutakin kuin vain huoltoasema. Polttoaineen ja autotarvikkeiden lisäksi asiakkaat voivat nauttia tuoreesta kahvista sekä leipomotuotteista - unohtamatta tietenkään maittavia ruokapalveluita. Talvisin kelkkavuokraamo palvelee kelkkailuun liittyvissä asioissa - huoltoasema tarjoaa siis monipuolisia palveluita ympäri vuoden.

Moderni kahvila ja tyylikäs LED-valaistus

Laajennuksen myötä valaistus uusiksi

Saariselän Nesteellä tehtiin laajennus, jonka myötä myös valaistus meni uusiksi. Kahvilaa laajennettiin ja takapihan puolelle tehtiin varastotilaa sekä karavaanareille toinen WC/suihku.

"Projekti oli hyvin mielenkiintoinen ja monipuolinen, jossa vanhaa ja uutta yhdistettiin. Tähän kohteeseen tehtiin laajennusta kahteen osaan, jonka aikana ei ollut ongelmia ja kaikki meni hyvin, niin tavarantoimittajan sekä rakennuttajan kanssa", kertoo Ivalon RajaSähkö Oy:n Veijo Mikkola.

Raikas ja nykyaikainen valaistus Nesteellä

Eden LED-paneeli - luotettava ja hyvännäköinen valaisin

Ivalon RajaSähkön vankalla ammattitaidolla ennen valonlähteenä toimineet loisteputket vaihdettiin Eden 30x30 LED-paneeleihin. Loisteputkien valaistusteho ei ollut enään riittävä nykypäivään ja kaiken lisäksi loisteputket vaativat paljon enemmän huoltamista ja vaihtamista LED-valaisimiin verrattuna.

"Kyllä periaatteessa kaikki valaisimet mitkä nykyaikana vaihdetaan ovat LED-valaisimia. Tässä kohteessa se oli selkeä asia, että vaihdetaan lediin", toteaa Mikkola.

Eden 30x30-valopaneeli on näyttävä valaisinratkaisu, joka sopii tilaan kuin tilaan. Vahvalla hopeisella tai valkoisella kehysrungolla oleva valaisin tarjoaa kauniin tasaisen valon, joka ei häikäise.

Laajennuksessa tilaa tuli enemmän

Lisää valotehoa samalla valaisinmäärällä, mutta pienemmällä sähkönkulutuksella

"Kappalemäärällisesti valaisinmäärä pysyi kutakuinkin samana, mutta valotehoa tuli kuitenkin lisää. Kyllä tässä on kuitenkin huomattava ero vanhaan valaistukseen ja tietenkin sähköä säästyy - sähkönkulutus meni noin kolmannekseen entisestä", kertoo Mikkola.

Edenillä on suuri valoteho kompaktissa modulirakenteessa ja se on himmennettävissä tavallisilla transistori, tyristori ja TRIAC -säätimillä. Lisäksi Eden on mahdollista tilata myös myös DALI-/1-10V -himmennettävinä.

Tilat näyttävät modernilta Saariselän Nesteellä

Eden-paneelia on saatavilla useita eri kokoja. Monipuolisilla LED-paneeleilla on monia eri asennustapoja: ne voidaan asentaa joko pinta-asennuskehyksen, jousten tai magneettikiinnityksen avulla. Lisäksi 60x60 Eden LED-paneeli voidaan upottaa moduulikattorakenteisiin.

Näistä asennustavoista etenkin magneettikiinnitys on noussut nopeasti suosituksi pinta-asennustavaksi helppoutensa sekä näyttävän ulkonäkönsä vuoksi - myös tässä kohteessa käytettiin kyseistä tapaa.

"Valaisimet asennettiin magneettikiinnityksellä. Tapa on erittäin helppo ja asennustapa on erittäin nopea - magneetit kattoon ja valaisin kiinnittyy niihin. Ja siellä se sitten pysyy", toteaa Mikkola.

Ravintolan puolella Eden tuottaa häikäisemätöntä valoa

Myös työntekijät ovat pitäneet uudistuksesta. Työntekijät kertovatkin, että töitä on mukava tehdä hyvän ja tasaisen valaistuksen alla.

"Himmennettävät Eden-valaisimet ovat toimineet loistavasti. Lopputulokseen minä sekä asiakas olemme olleet tyytyväisiä. Kyllä LED-valaisimet ovat tätä päivää", toteaa Mikkola.


Julkasija: Winled Oy, Toni Töyräs
Julkaistu : 28.11.2017

Lue myös