SINMAChine Oy on Suonenjoella toimiva suomalainen konepajayritys, joka on erikoistunut käytettyjen maanrakennuslaitteiden kuten poralaitteiden, seulojen ja murskainten sekä tienrakennuskoneiden kunnostukseen ja vientiin. Yrityksen päävientikohteita ovat Venäjä ja muut venäjänkieliset maat, mutta lisäksi muita vientikohteita ovat Aasia ja Afrikka.

Yrityksen tiloissa päädyttiin uusimaan leasingrahoituksella vanhat kaasupurkausvalot nykyaikaiseen LED-valaistukseen. Vuodesta 2015 lähtien elohopeahöyrylamppuja ei ole saanut tuoda markkinoille EU:n alueella.

"Hallimme tiloissa valaistuksesta ennen pitivät huolen vanhat HQL 250W -valaisimet, jotka olivat vuodelta 1989. Valaisimet olivat jo aikansa eläneet ja niiden valoteho oli yksinkertaisesti huono. Halusimme tiloihin sähkönsäästöä ja tietenkin enemmän valotehoa", kertoo SINMAChine Oy:n varatoimitusjohtaja Jukka Sinkkilä.

"HQL-valaisimien myynti lopetettiin jo tovi sitten ja ledien kanssa saavutetaan parhaiten suurin hyöty, kun tavoitellaan valotehoa ja sähkönsäästöä", toteaa Kiinteistökipinän Mika Karhunen.

Jupiter LED-heitin - teollisuushallit kirkkaaksi

SINMACHinen valaistusprojekti oli nopea ja siitä selvittiin ongelmitta.

"Valaistusprojekti lähti nopeasti käyntiin, kun Karhusen Mikalla, joka on tehnyt meille sähkötöitä, oli yhteys Winlediin ja sitä kautta suosituksia. Näin saatiin nopeasti yhteistyö käyntiin", kertoo Sinkkilä.

"Nopeasti saimme Winledin aluepäällikön paikalle kartoittamaan valaistusta. Kun tarjous katseltiin läpi ja siitä päästiin sopimukseen, niin päätöksen jälkeen valaisimetkin saapuivat pian asennettaviksi. Täytyy myös sanoa, että Winledin edustaja oli joustava tässä projektissa, hän teki töitä myös iltapainotteisesti ja oli aina saatavilla, kun tarve vaati", sanoo Karhunen.

Uusi valaistus tuo säästöjä

Tiloihin tehtiin valaistussuunnitelma ja uusi valaistus päädyttiin toteuttamaan Jupiter 80W LED-heittimillä, jotka ovat olleet myös suosittu valaistusratkaisu sekä navetoissa että muissa teollisuuskohteissa sen laadukkaiden ominaisuuksien takia. Jupitereilla on D-merkintä sekä IP65- sekä IK08-luokitukset.

"Jupiter -valonheitin sopii loistavasti juuri teollisuustiloihin tai ulkovalaistukseen. SINMAChinen valaistuksen keskiarvo käyttötasossa on nyt noin 497lx", kertoo Winledin aluepäällikkö Tuukka Hietamäki.

"Tilojen sosiaalitiloihin laitettiin myös Lumina 18W -plafondia ja Aada 30x120 LED-paneelia, jota asennettiin myös toimistoon", jatkaa Hietamäki.

Teollisuushallin tiloissa nähdään nyt työskennellä

Selkeä ero valotehossa - vähemmän huoltotöitä!

"Kyllä tiloissa on selkeästi ero nähtävissä - valaistus on tosi paljon kirkkaampi. Ennen hallissa tarvitsi käyttää jalallisia kohdevaloja, niin enää niihinkään ei tarvitse tukeutua. Tämä tietenkin helpottaa työskentelyä", Sinkkilä kertoo uudesta valaistuksesta.

Tämä näppärän kokoinen ja rakenteeltaan kevyt valaisin on helppo asentaa ja tarvittaessa siirtää.

"Jupiterien asennuksessa ei ollut ongelmia, kun kaikki tavarat tulivat kerralla ja tiloista löytyy nosturit asentamiseen. Kaiken lisäksi hallin johdotus oli mitoitettu suuremmille kuormille, jonka myötä komponentit pääsee helpommalla, kun virrankulutus on pienempi kuin aikaisemmin", Karhunen toteaa asennuksesta.

"Jos vanhoilla valaisimilla sattui jännitepiikki, niin valot olivat pelistä pois minuuttitolkulla. LED-valaisimilla tätä ongelmaa ei ole, koska ne palautuvat välittömästi", Karhunen jatkaa.

Nyt tiloissa on lisää valoa sähköä säästäen - laadukkailla pitkän takuun omaavilla tuotteilla ja vähemmillä huoltotöillä.

Valotehoa nostettiin uusilla ja moderneilla led-valoilla

Leasing helpottaa valaistuksen uusimispäätöstä

Valaistuksen uusiminen energiaa säästävään LED-valaistukseen on yksi parhaista sijoitusmuodoista.

"Meille jäi hyvä kokemus leasingista, koska tällainen rahoituksen mahdollisuus helpottaa ostopäätöstä", Jukka Sinkkilä kertoo.

"Olen käyttänyt leasingia ennenkin muiden asiakkaiden kanssa, joka on ollut varsin helppo ja kivuton systeemi. Kun puhutaan tonniluokan investoinnista, niin onhan se yrittäjälle vaikea paikka. Mutta jos summa voidaan jyvittää pitemmälle ajalle, niin pystytään saamaan samalla säästöä, jolloin maksettava summa ei tunnu niin pahalta kenestäkään. Winledin tarjoama leasinghan toimii kuin Manulle illallinen - jos luottotiedot ovat kunnossa, niin eihän siinä olekko nimeä paperiin", naurahtaa Karhunen.

Leasingillä on monia etuja kuten:

  • Ei rasita yrityksen tasetta
  • Pitkäaikainen vuokrasopimus, jolloin omaa pääomaa ei tarvitse ollenkaan sitoa valaisimiin.
  • Winled -leasingin käytössä valaisimet toimivat aina vakuutena, joten muita vakuuksia ei tarvita.

Parhaimmassa tapauksessa sähköä säästyy kuussa niin paljon, että säästöt ylittävät itse leasingin kuukausikustannuksen.

Leasingilla toteutettu valaistus

Hallitiloissa energiansäästöä syntyy 1594€ vuodessa!

Laskettu sähkönkulutus entisillä HQL 250W -valaisimilla oli 2 344€ vuodessa, mutta uusilla LED-valaisimilla se putoaa 750€ vuodessa! Säästölaskelmassa on huomioitu ainoastaan valaisimien sähkönkulutus, ei esimerkiksi huoltotöistä syntyviä kuluja.

LED-valaisimilla kuukautinen laskettu säästö sähkössä on 132,80€, jolloin valaisimet maksavat itsensä energiansäästöllä takaisin 1,7 vuodessa. Leasingin kuukausimaksun ollessa 121,65€, säästö sähkössä ylittää itse leasingin kuukausikustannuksen!

Leasingilla toteutettu valaistusratkaisu tuo säästöjä

"Onhan se mukavampi ja turvallisempaa tehdä työtä laadukkaassa valaistuksessa. Henkilöstö on tykännyt uudesta valaistuksesta ja myös johtoryhmä on myöntänyt, että valaistuksen uusiminen oli hyvä ratkaisu", toteaa Kiinteistökipinän Karhunen.

"Valaistus on parantunut ja työntekijät ovat tyytyväisiä, joka on pääasia", Sinkkilä sanoo.


Julkasija: Winled Oy, Toni Töyräs
Julkaistu : 21.09.2018

Lue myös