Ravintola Narranin ulkovalaistus ledeillä


Winlediltä löytyy vahvaa osaamista erilaisten kohteiden sisä- että ulkovalaistuksen toteuttamisesta. Ulkovalaistuksen suunnittelulla varmistetaan riittävä valomäärä kulkureiteille, portaille tai sisäänkäynneille - unohtamatta tietenkään sitä, että oikein toteutetulla valaistuksella voidaan kohentaa kohteen julkisivua.

"Valaistus pitää suunnitella käytön mukaan. Ulkona on tärkeää, että kulkureitit ja oleskelualueet ovat hyvin valaistuja, jotta näkee kulkea turvallisesti kompastelematta. Ulkovalaistuksen vaikeinta on suunnitella valaistus, joka toimii jokaisena vuodenaikana. Lisäksi joidenkin kohteiden rakennuksen muodot hankaloittavat suunnittelua", kertoo Winledin valaistussuunnittelija Joona Saarelainen.

Ledeillä toteutettu ulkovalaistus kestää koviakin olosuhteita

Valaisimia voidaan kiinnittää kohteen seiniin, kaiteisiin, portaisiin tai suunnata maasta kohti haluttua kohdetta - mahdollisuuksia on monia.

Ulkovalaistuksella voidaan valaista esimerkiksi kohteen yksityiskohtia tai seinäpintoja. Yleisesti ulkoalueilla pitää olla tarkkana valosaasteesta, ettei valoa esimerkiksi eksy naapurin tontille tai ettei se aiheuta tarpeetonta häikäisyä - tällöin naapurisuhteetkin pysyvät kunnossa.

Kaikkien tilojen valaistussuunnittelussa on kolme tärkeää huomioon otettavaa asiaa:

  • valonmäärä
  • valon tasaisuus
  • värintoisto

Lisää tietoa ulkovalaistuksen valaistussuunnittelusta ja valaistusratkaisuista löydät LED-valot ulkotiloihin artikkelistamme.

Ulkovalaistus luo tyylikkyyttä ja tunnelmaa.

Narranin ulkovalaistus on viimosen päälle toteutettu

Led-valaisimet sopivat erilaisiin olosuhteisiin - ne kestävät kylmyyttä hyvin eikä se aiheuta viivettä niiden syttymiseen. Levillä sijaitsevan Ravintola Narranin ulkovalaistuksessa ensimmäisenä lähdettiin suunnittelemaan rakennuksen korkeiden seinien valaisiminen, joihin sopi loistavasti Hydra 12W.

Ulkovalaistus valaisee kulkureitit

"Hydra on loistava ulkoseinien valaisemiseen. Se omaa riittävästi tehoa ja valaisimen valaisukulmaa on mahdollista muuttaa tunnelman luomiseksi sen sisällä olevia heijastuspintoja kääntämällä", kertoo Saarelainen.

Tästä valaisimesta löytyy kahta eri väriä: musta ja valkoinen. Tämän lisäksi värilämpötilan osalta voidaan valita lämmin tai neutraali valo.

Hydra LED-valaisin sopii julkisivun valaisimisee

Hydrien lisäksi Narranin ulkovalaistuksessa käytettiin Bora LED-seinävalaisinta, joka on pienempi tehoinen kuin Hydra, mutta sillä saadaan kauniisti valaistua kulkureittejä. Oleskelualueiden ja kulkuteiden valaistuksessa käytettiin myös valonauhaa.

Narranin sisätilojen valaistuksesta voi lukea tästä.


Julkasija: Winled Oy, Toni Töyräs
Julkaistu : 27.11.2017

Lue myös